raflezja -od góry mój mix haworsji poniżej ciekawe gasterie ale ciekawe co z nich wyrośnie
GASTERIA pillansii UL 219 3,5 km West of Steinkopf , Northern Cape Province , RSA
form / origin nature collect Jaroslav Ullmann , Prague / DS-014158
GASTERIA disticha v. robusta EVJ 8034 1km North of Beaufort West, Western Cape, RSA
form / origin collect Ernst Jacobus van Jaarsveld , Oosthuyzen present / DS-013724
Ciąg dalszy cyklu

Haworthia truncata var. truncata IB 5356, 2 km Nort-West-West of Dijsseldorp ex STC80257
Już tą truncat'e miałem w zeszłym roku ale mi strasznie słońce ją spaliło, nadarzyła się okazja to zamówiłem z nów, ponieważ nie wiadomo jak ta spalona przezimuje ( do jednego zdrowego liścia).

Haworthia truncata Oudtshoorn Kolekcja FV5532, młoda roślina a już trochę inna trzeba się przypatrzeć

Haworthia truncata var. minor Dysseldorp, South of town. VA 6718 ex STC80452 na tą truncate wydałem sporo, tylko po to by się przekonać czy to właśnie to. Jest to nowość, niedawno odkryta miniatura, ma się różnić tym, że jest okryta cała łącznie z "okienkami" takimi "guzkami" nie wiem jak to opisać jeszcze. Strasznie mała ale rośnie