Gliniany ogródek...MisiaczekM
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gliniany ogródek...MisiaczekM
Misiaczek M
Zawsze marzyłam o domku ,gdzie będzie spokój od sąsiadów
Niestety czy dalej czy bliżej sąsiedzi są i będą. Jesteś bogaty żle , jesteś biedny też żle . Masz piękny dom żle a masz stary i zaniedbany też żle . Jeszcze się taki nie narodził co wszystkim by wygodził. Należy swoje robić i do przodu dokąd zdrowie i ochota na życie jest
Mnie osobiście plastikowy liściasty parawan się podoba i sama taki sobie kupię jak spotkam w jakimś markecie. Wygoda ,deszcz umyje jak pada i trochę osłoni przed wścibskimi. Szkoda ,że nie wygłusza ,bo słychać co się mówi głośniej :;230Ja wcześniej sadziłam groch tyczkowy / czerwony i biały kwiat/ i robiła się ściana zieleni ale to wymagało trochę pracy,ale było pięknie 
Pozdrawiam Ewula
Misiek grunt to się nie przejmować i robić swoje
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przechodziłem z żoną różnego rodzaju maty... niestety żona jest na NIE.krysad71 pisze:... Może ja źle określiłam słowo mata, Wandzia ma przeplatany bambus w ogrodzeniu. ...Jest ok.
Myślę nad tym od ponad roku, ale wcześniej chciałem się zasłonić od gapiów z ulicy.
Teraz jak zaczęła mi w oczach stawać sąsiadka nawet we śnie, to już wiem, że by w tym miejscu przydała się ściana 180cm.(złapałem babkę jak zapuszcza żurawia)
Zgadzam się z Tobą w 100%!!Ewiczka52 pisze: ...
Jeszcze się taki nie narodził co wszystkim by wygodził. Należy swoje robić i do przodu dokąd zdrowie i ochota na życie jest :...
Nawet nie wiesz jak bardzoEwiczka52 pisze: ... Szkoda ,że nie wygłusza ,bo słychać co się mówi głośniej
One jeszcze strasznie krzykate są!!
Ale to jest na codzień to już się przyzwyczaiłem...
Oj!! Ja też bym chętnie posadził, tylko w polbruku się nie da!! Chciałem w skrzynkach i każdy mi odradzał.... Tylko, że ja chciałem jak każdy chłop wieloletnie by się co roku nie bawić....Ewiczka52 pisze:...
Ja wcześniej sadziłam groch tyczkowy / czerwony i biały kwiat/ i robiła się ściana zieleni ale to wymagało trochę pracy,ale było pięknie
Dziękuję Ci Karolu za podtrzymanie na duchu!!karol1 pisze:Misiek grunt to się nie przejmować i robić swoje
- PiotrekP

- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Och te nasze sąsiadki
, nie patrz na nikogo i rób swoje. Te żywotniki z donic proponuję wysadzić do gruntu. Bardzo szybko można je załatwić przelaniem albo przesuszeniem.
ten królik to ozdobny czy na obiad hodowany ? 
- joannakr0508
- 500p

- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Piotrze
Co do sąsiadów też mamy takiego starego piernika kiedyś tak nam dokuczał że M w końcu nie wytrzymał i tak mu nawsadzał i powiedział "człowieku zejdź mi z oczu bo nie będę za chwilę patrzył na to ile masz lat i tak Ci wpieprzę że się nie pozbierasz "
Wiem że to nie powinno mieć miejsca ,ale uwierz że poskutkowało .Sąsiadka chciała by na pewno wiedzieć wszystko co się u Was dzieję i się złości miej to głęboko gdzieś i rób swoje nie odzywaj się a bardziej ją to zirytuje .
Co do powojników są bardzo ładne ,.Ja ma nasturcję i rośnie jak szalona .Jak zwykle pracowicie spędzasz czas w ogrodzie to i czasami piwko można wypić .U siebie na komary zasadziłam komarzycę i nie wiem czy to przez nie nie ma ich czy taki rok
Pozdrawiam 
Co do sąsiadów też mamy takiego starego piernika kiedyś tak nam dokuczał że M w końcu nie wytrzymał i tak mu nawsadzał i powiedział "człowieku zejdź mi z oczu bo nie będę za chwilę patrzył na to ile masz lat i tak Ci wpieprzę że się nie pozbierasz "
Wiem że to nie powinno mieć miejsca ,ale uwierz że poskutkowało .Sąsiadka chciała by na pewno wiedzieć wszystko co się u Was dzieję i się złości miej to głęboko gdzieś i rób swoje nie odzywaj się a bardziej ją to zirytuje .
Co do powojników są bardzo ładne ,.Ja ma nasturcję i rośnie jak szalona .Jak zwykle pracowicie spędzasz czas w ogrodzie to i czasami piwko można wypić .U siebie na komary zasadziłam komarzycę i nie wiem czy to przez nie nie ma ich czy taki rok
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- misiaczekm

PiotrekP pisze:Och te nasze sąsiadki, nie patrz na nikogo i rób swoje. Te żywotniki z donic proponuję wysadzić do gruntu. Bardzo szybko można je załatwić przelaniem albo przesuszeniem.
ten królik to ozdobny czy na obiad hodowany ?
Może tak: Dlaczego jej mamusia kultury nie nauczyła? Albo niech kulturalnie odpowie dzień dobry, albo niech konkretnie powie:"pocałuj mnie w d...."?joannakr0508 pisze:Witaj Piotrze
... "człowieku zejdź mi z oczu bo nie będę za chwilę patrzył na to ile masz lat i tak Ci wpieprzę że się nie pozbierasz "...
Pozdrawiam
- joannakr0508
- 500p

- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najlepiej to olać nie chcę mówić dzień dobry to niech nie mówi świadczy to tylko o niej samej wiocha wiocha i jeszcze raz buraczewo ,ciesz się życiem i swoją działeczką, żoną, bo nie warto nerwy tracić odetnij się tak żeby nie widziała co się u was dzieje i miej to gdzieś
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
- misiaczekm

Wróciło słońce... i moje różyczki zaczynają ponownie kwitnąć....

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mając takie róże koło domku nie przejmowałabym się sąsiadką
- misiaczekm

Pierwsze zbiory...

Wszystko jak trzeba w Twoim ogrodzie, coś dla ducha i coś dla ciała. Różyczki śliczne i pewnie pachną bosko, a pomidorki i ogóreczki bardzo apetyczne.
To mi przypomina pewien świetny dowcip, który usłyszałam przed laty. Spróbuję go przekazać na piśmie, chociaż to niełatwe.
Na ławeczce siedzą dwie babcie i rozmawiają. Jedna mówi: Pani, co za susza! Co za susza! Te pomidorki, o, takie (pokazuje, jakie malutkie), te ogóreczki takie (pokazuje, jakie krótkie).
A ta druga: Ale na pewno za to jest dobrym człowiekiem...
To mi przypomina pewien świetny dowcip, który usłyszałam przed laty. Spróbuję go przekazać na piśmie, chociaż to niełatwe.
Na ławeczce siedzą dwie babcie i rozmawiają. Jedna mówi: Pani, co za susza! Co za susza! Te pomidorki, o, takie (pokazuje, jakie malutkie), te ogóreczki takie (pokazuje, jakie krótkie).
- misiaczekm

O rzesz Ty!!!Lineta pisze:....
- misiaczekm

cdn... clematisy...

kwitnie?!

kwitnie?!
- misiaczekm

Kwiatek z biedronki...

- misiaczekm

Ptasiek...