Mój ogród - Ewelina - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

;:111 Ewelinko, ale poszalałaś . :wink:
U Ciebie już lato w pełni, tyle pięknych kwiatów i nowinki.
Szkoda, że ja nie mam gdzie igły wetknąć, mój garaż jest zgrożony. :lol:
Pozdrawiam gorąco.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, ale zakupy. Musiałas miec pojazd ze sporym bagaznikiem. Pięknie kwitnące lato sie u ciebie zapowiada. A sezon kwitnienia różeneczników już sie rozpoczął. Piękniuskie to wszystko u ciebie. Chyba wyślę w sobotę męzusia, żeby już i do nas coś kupił, bo u mnie wciąz bratki tylko.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:111 ;:111 Wspaniałe zakupy
Bidens o podwójnych kwiatkach, pierwszy raz go widzę, a złocienie krzewiaste miodzio :heja
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Cudny masz ogród taki bajkowy gratulacje. :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiosenne widoczki ogrodowe... ech, pięknie się robi, naprawdę. Dziś mój M. troszkę się dąsał, bo nie zaaprobowałam jego pomysłu , aby jutro rano wyjechać za miasto. No po prostu w ogrodzie jest tak miło ,gdy słoneczko świeci, roślinki kwitną , trawka się zieleni, a ptaszęta wariują radośnie ,że nie mam wcale ochoty się stąd ruszać :D Wytargowałam ,że spędzimy sobie dzionek w domu i ogrodzie ( zostało jeszcze kilka roślinek do posadzenia) , a po południu wpadną na grilla znajomi.Trzeba korzystać z pogody- póki jest !

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Tu szafirki od Anety i posiane na jesieni orliki (nasionka od dobrych ludzi z forum :))- te ostatnie trzeba posadziś na rabatki...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Hiacynty i prymulki już przekwitają - to ich ostatnie zdjęcia.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Super zakupy Ewelinko :) A ogród, marzenie :D Bardzo lubię po nim spacerować, nie dziwię się, że nie masz ochoty wyjeżdżać za miasto. Ja tez zawsze z utęsknieniem czekam na sobotę, żeby móc posiedzieć cały dzień w ogrodzie ( popracować też :lol: ) Zawsze proszę Matkę Naturę o ciepełko i słoneczko, niestety nie zawsze mnie słucha :?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Mam wrażenie że powiększają ci się rabaty kosztem trawnika,wcale by mnie to nie zdziwiło-robię to samo.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Najpiękniejsze, a zginęło w powodzi kolorów, więc je tu wypunktuję, jeśli pozwolisz Ewelinko :-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

lawenda pisze:Mam wrażenie że powiększają ci się rabaty kosztem trawnika,wcale by mnie to nie zdziwiło-robię to samo.
To prawda. Rabaty stają się z każdym rokiem szersze. Cóż drzewa i krzewy rozrastają się , a kwiaty wszelkiego rodzaju też są u mnie mile widziane i potrzebują miejsca... Toteż zawsze wiosną podczas "poprawiania i odświeżania" linii brzegowej trawnika ,nieco go zmniejszam. Ale trawnika nadal jest bardzo dużo ( ok 500m.2) więc nie ma obawy ,że szybko go zabraknie. :)
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Ewelino, wpadłam do Ciebie z wieczorną wizytą i jak zwykle napasłam oczy pięknymi widokami :D :D :D . Bardzo mi się podobają Twoje zakupy - czy mogę odgapić w tym roku złocienie na taras??? Są takie wdzięczne.
Powiedz koniecznie jak przezimowały Twoje piękne czerwone hortensje?
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
muminek
200p
200p
Od: 26 mar 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też się kręcę nieproszona po Twoim ogrodzie i nie mogę wyjść z podziwu!! Taki ogrom roślin i na dodatek takich ślicznych!! Pokręcę się jeszcze troszkę ;) Beczka fajna, też lubię takie starocie i mam w domku podobną... właśnie się zastanawiam, co do niej w tym roku posadzić :D:D Zapomniałabym o rododendronach :) Cuuuuda :!:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Witaj , Muminku, a kręć się do woli :) Cieszę się ,że mnie odwiedzacie :) :) :)

Kasiu , niestety te "piękne , czerwone hortensje" , o które pytasz ,są już tylko wspomnieniem...:( Nie przezimowały...
Z niewiadomych mi przyczyn ( bo były dobrze zabezpieczone przed zimnem , stały w osłoniętym miejscu , no i zima była przecież b. łagodna - przynajmniej w Poznaniu- )Zostały sczerniałe badylki i żal ...To jedno z ogrodniczych niepowodzeń , które co jakiś czas nas musi spotkać , aby nauczyć pokory. Widocznie wszystko nie może pięknie rosnąć...

Tymczasem powoli mija "czas tulipanów"...
Pora więc pokazać , w jakich kształtach , kolorach i odmianach kwitły i jeszcze kwitną u mnie na rabatach :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Kolejny piękny i słoneczny dzień :)Dla mnie tak może być aż do Gwiazdki !!! Na "dzień dobry" kawka na tarasie ( nareszcie!) przy akompaniamencie ptasich treli. A do tego jeszcze zapach kaliny i bzu , które pachną teraz w całym ogrodzie. Ech, chce się żyć !:) :) :)
Poranek upłynął mi leniwie , teraz trzeba jednak wziąć się do pracy...
Obrazek Obrazek

Psia wygrzewa się na słoneczku, a gdy futro "zaczyna jej dymić" przenosi się na chwilkę w cień.
Ja preferuję relaksik na tarasie-stół przyozdobiony oczywiście różanecznikiem :)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ale masz pięknie u siebie :shock: nie wiem dlaczego ja tu wcześniej nie trafiłam :roll: Z trawnikiem mam tak samo jak Ty co roku go ubywa bo rabaty się powiększają no i nowych roślin wciąż przybywa :? a odkąd trafiłam na to forum to moja lista chciejstw nie ma końca :roll: :lol:
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Och, Ewelino, tak mi przykro że te hortensje nie przezimowały... :( Byłam pewna, że właśnie dzięki łagodnej zimie i ubranku dobrze się przechowają... Jaka szkoda :(
Ale tulipanowe szaleństwo u Ciebie! Baardzo mi sie podobaja Twoje białe tulipany - są takie dostojne i eleganckie!
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”