Bosch Isio vs. Gardena Accu

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
tweedy
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 mar 2008, o 18:52

Bosch Isio vs. Gardena Accu

Post »

Witam!

Jestem tu nowy. Stanął przede mną dylemat wyboru nożyc do trawy. Gdy rozpocząłem poszukiwania od razu trafiłem na Bosch Isio. Design rzeczywiście super, ale wszyscy wiemy, że nie o to tu chodzi. Sprzęt chyba dopiero niedawno wpadł na rynek... Pewien nie jestem. Szerokość ostrza 8cm. Czas pracy 40min. Następnie trafiłem na Gardenę... Modeli mnóstwo, ostrza i 8cm i 10cm... Działają 75 minut, 100. Ceny nie różnią się wiele (patrzyłem na allegro).
I teraz moje pytanie: kto spotkał się z tymi sprzętami, czy są solidne, wygodne... Po prostu: który mam wybrać. Wiosna tuż tuż, ale jest jeszcze trochę czasu. :P Z góry dzięki za odpowiedzi. :) Obrazek Obrazek
danwaw
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 lut 2008, o 00:28

Post »

Witaj,
ja osobiście mam w domu Gardenę Accu 60 i jestem bardzo zadowolony.
Bosch z tymi nożycami wszedł na rynek w zeszłym roku. Jakościowo są dobre no i ładnie wyglądają. ale...
Gardena w tym roku ma wypuścić na rynek podobne nożyce o podobnym wyglądzie. Do boscha niestety nie dokupisz kółek, które ma Gardena a które bardzo pomagają utrzymać jednakową wysokość cięcia oraz zwiększają ergonomię pracy. Do Gardeny możesz również dokupić trzonek i swobodnie pracować w wyprostowanej pozycji. Przystawkę do strzyżenia żywopłotu też mają w ofercie, więc jak dla mnie zdecydowanie wygrywa Gardena.
pzdr
tweedy
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Wielkie dzięki za informację! W takim obrocie spraw postanowiłem poczekać na Gardenę... Wiesz może, gdzie można się więcej dowiedzieć o tym nowym modelu, kiedy dokładniej wyjdzie?? Bo chciałbym kupić jakoś teraz we wiosnę...
danwaw
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 lut 2008, o 00:28

Post »

Pytaj u źródła czyli w firmie Gardena.
Ale przy tym nowym modelu nie będzie można dołożyć trzonka przedłużającego - bardzo będą przypominać te nożyce z Boscha.
Zastosowali również baterie litowo-jonowe, które można doładowywać w każdej chwili bez tzw. efektu pamięciowego, tzn., że nie trzeba będzie rozładować baterii, żeby móc ją znów naładować (nie popsujesz jej).
pzdr
tweedy
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Mnie nie zależy na tym trzonku.... Mam 15 lat i z chęcią się pogimnastykuję. :P Bardziej mnie kuszą te kółka o których pisałeś. Zaraz napiszę maila do Gardeny.
tweedy
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Bosch-a Isio. Sprzęt jest super, nie żałuję, że go kupiłem. Bateria długo trzyma (zależy to od gęstości trawy), wystarczy ją 2 godzinki podładować i już sporo się wytnie. Jakoś nie brakuje mi kółek. Jedyne, co dostrzegłem, to że mechanizmy w środku urządzenia nie są jakoś specjalnie niczym osłonięte. Po pracy zawsze pełno wszędzie trawy. :? W każdym razie polecam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”