Mój kwiecisty zakątek cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 3

Post »

Witam wszystkich po długim niebyciu i obiecuję poprawę. ;:180 Mam zaległości w fotkach , już wstawiam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liliowiec od Tadeo , niedawno posadzony i już zakwitł.

Obrazek

Obrazek

Trawa podarowana przez Janusza Drozda

Obrazek

Liliowiec od Geni

Obrazek

Belamkanda od Krysi lub Janusza, rosną razem , jednakowo dobrze.

Obrazek
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne liliowce, trawa oraz iksja chińska. Czy tą ostatnią posadziłeś do gruntu? Czy zadołowałeś ją w doniczce? U mnie jeszcze nie kwitnie.
Pozdrawiam Hala
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No w końcu Tadziu
A że z kwiatami od razu przychodzisz , to bedzie Ci wybaczone...spodziewałam sie ,ze takie liliowce ładne wstawisz ...ale trawa wspaniała ;:oj Wypatrzyłam tez ładna kępe jezówek ...chyba dubble delight....ładnie Ci sie rozrosła ;:333
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halu , iksja zimowała pod lekkim przykryciem. Wszystkie przetrwały. Mam też siewki tegoroczne, jeszcze nie zakwitły.
Dorotko , za wybaczenie dziękuję ;:180 , nie będę więcej :wink: Chyba to ta odmiana jeżówki. Wszystkie tak się rozkrzewiły. Papaja już przycięta, nie wyglądała już zbyt efektownie , niech rozrasta się nadal. Trawa efektowna , nie widać by susza działała na nią . Szkoda , że jednoroczna . Będę siał w zimie. :uszy
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Tadziu, witaj ;:196
Piękne liliowce, czy ten pierwszy jest lekko różowy, czy monitor(aparat) przekłamuje? Bo cudny...
Jak przycinasz jeżówki, to na jakiej wysokości? Czy to nie ma znaczenia?
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu , nie przekłamuje . Zależnie od pogody zmienia swój odcień, na zdjęciu jest dość blady. Przy chłodnej i wilgotnej pogodzie bywa w bardziej mocnej tonacji. :uszy Pędy kwiatowe jeżówek przycinam jak najbliżej ziemi. Kwiaty zwykłych dłużej są ładne , ale podczas wytwarzania nasion roślina bardzo osłabia się i bywa powodem nieprzezimowania rośliny.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadziu byc może właśnie znalazłam rozwiązanie problemu nie przezimowania mojej jeżówki. To była najzwyklejsza purpurowa. Wielka piękna kępa. Tak bardzo mi się podobały te kolczaste jeżyki po przekwitnięciu, że bardzo długo nie obcinałam. Może to na tyle osłabiło roślinę, że nie dała rady przetrwac takiej nietypowej zimy....następnym razem nie popełnię tego błędu i szybciutko usunę przekwitnięte łodygi...
Liliowce prześliczne, moje pomalutku zbliżają się do końca kwitnienia, na krzaczkach już niewiele pąków....aż szkoda.....
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witaj Tadziu.Dobrze, że jesteś .Zresztą ,sam widzisz co tu się działo ;:oj
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu nas celowo tak długo przetrzymał,żeby zrobic wejście z takimi cudami.Twoje liliowce są mistrzowskie,cudo.Tadziu,w ubiegłym roku widziałam u nas na rynku takie trawy,ale powstrzymało mnie przed kupnem to,że są jednoroczne.Czy zbiera sie z nich nasiona i można potem samemu eksperymentować?Nawet całe rondo w miescie było nimi wysadzone.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Tadziu jest ,jak murzyn na pasach pojawia się i znika ;:oj Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

ARABELLA pisze:Tadziu jest ,jak murzyn na pasach pojawia się i znika ;:oj Miłej niedzieli ;:196
:;230 :;230 :;230
Ale jak już się pojawi to chociaż śliczne kolorowe ślady nam zostawia...co by niektórzy ( w tym ja) mogli oczy nacieszyć.
Tadziu śliczne liliowce.
Twoja trawa od Janusza nie ma sie co równać z moją, nie wiem co zrobiłam nie tak że nie wyrosła, ale się nie zniechęcam na drugi rok też wysieję.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Tadek :wit zaintrygowała mnie belamkanda - fajny cudak, jak długo kwitnie? Czy to zimuje w gruncie?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Cześć Tadziu gdzie sie podziewałeś Obrazek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Tadziu się schował i znowu zrobi wejście smoka ;:oj :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Agnieszko , wszystkie rośliny osłabione wytworzeniem nasion są osłabione. Z jeżówkami już nie raz miałem taki przypadek. Ostatniej zimy nie przetrwała biała pełna. Kwitła nieprzerwanie przez 3 miesiące, do tego sucha jesień i odeszła w zapomnienie. Teraz też sucho i liliowce są drobne i za kilka dni koniec. ;:202
Witaj Jurku No działo się ;:oj ;:oj Poprawię się , nie będę Was zostawiał. :uszy
Gosiu , to już ,,prawie '' ostatnie kwiaty liliowców, jeszcze póżniejsze odmiany będą kwitły i powtarzające kwitnienie. Trawa chodziła i za mną . Pewnie bym nie kupił , mnie także powstrzymywała , że nie jest zimo trwała. Dostałem od Janusza Drozda duże sadzonki, właściwy termin wysiania , luty. Rośnie wyśmienicie jak widać , nawet susza jej nie przeszkadza. ;:185
Lucy , wzajemnie ;:333 Niestety nie ;:185 Nie mogę zniknąć . Tak na białym i na czarnym mnie widać.Opaliłem się na mulata :wink:
Iwonko , pokazuję , by nie tylko moje słabo widzące oczy je oglądały. Natura , przy naszej skromnej pomocy , wytworzyła takie cudeńka. A co do trawy , to moim skromnym zdaniem lubi przepuszczalna glebę. I raczej suchą , wilgoci dawno już nie ma , a rośnie dobrze i zdrowo wygląda.
Kasiu , belamkanda , czyli iksja chińska kwitnie u mnie od dwu tygodni. Są to ubiegłoroczne rośliny . Mam też tegoroczne siewki. Te jeszcze bez kwiatów. Roślina łudząco przypomina irysa. Kwiaty nie kwitną długo , 2-3 dni. Ale zaraz zakwitają następne. Moje zdrowo przezimowały, tylko lekkie okrycie z suchych liści.
Effciu , a nie powiem , gdzie byłem ;:185 ;:185 Ale już jestem i na pewno pozostanę. :uszy
Lucynko , ja i smok ;:7 ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”