echinopsis i opuncja od misiaczki

ripsalis i kalanchoe od misiaczki

i również od niej śliczna monsterka pnąca

Kwiatki hortensji i pelargonii super
 Kwiatki hortensji i pelargonii super  , no i gratuluję nowości
 , no i gratuluję nowości
 Też mam dziurawca, tylko od Pati
 Też mam dziurawca, tylko od Pati   Grzeczna dziewczynka
 Grzeczna dziewczynka   przeprowadzkę zrobiła
 przeprowadzkę zrobiła   Moje z tego samego siewu, też takie mikre
 Moje z tego samego siewu, też takie mikre   Nawozem zaczełam delikatnie podlewać...  muszę do teściowej pojechać i zrobić wizję lokalną
 Nawozem zaczełam delikatnie podlewać...  muszę do teściowej pojechać i zrobić wizję lokalną   ona ma ponoć giganta
 ona ma ponoć giganta   dziwne, bo dostała moje
 dziwne, bo dostała moje  

) A teściowa może jakieś zaklęcia magiczne zna, to nic dziwnego, że adenium rośnie jak na drożdżach
 ) A teściowa może jakieś zaklęcia magiczne zna, to nic dziwnego, że adenium rośnie jak na drożdżach 

trzy razy na miotle obleci dookoła
 trzy razy na miotle obleci dookoła  Roślina z serca dana, to i rośnie
 Roślina z serca dana, to i rośnie  Twoje też urosną
 Twoje też urosną  

a przecież moja Zuźka słodko sobie spała u mnie w nogach
  a przecież moja Zuźka słodko sobie spała u mnie w nogach   
  a moja suczka zagoniła go na drzewo.
 a moja suczka zagoniła go na drzewo. Oczywiście już znalazłam mu nowy domek
  Oczywiście już znalazłam mu nowy domek   

trzymam kciuki za wszystkie razem i każdego osobno
  trzymam kciuki za wszystkie razem i każdego osobno  i trochę zazdroszczę, bo obecnie w ogóle nie mam czasu na zielone, ani głowy do tego
  i trochę zazdroszczę, bo obecnie w ogóle nie mam czasu na zielone, ani głowy do tego 

Mieszkańcy bloków wywożą na nasze osiedle (które wygląda jak wieś) psy i koty, a one instynktownie kierują się do domów, w których są zwierzęta. Piszę tak dlatego, ponieważ kiedy nie mieliśmy kotów, to nie było też u nas kocich przybłęd, a przez ostatnie dwa lata widziałam już cztery sieroty. Niestety moja kotka nie jest zbyt gościnna i wszystkie sierotki przepędza.
  Mieszkańcy bloków wywożą na nasze osiedle (które wygląda jak wieś) psy i koty, a one instynktownie kierują się do domów, w których są zwierzęta. Piszę tak dlatego, ponieważ kiedy nie mieliśmy kotów, to nie było też u nas kocich przybłęd, a przez ostatnie dwa lata widziałam już cztery sieroty. Niestety moja kotka nie jest zbyt gościnna i wszystkie sierotki przepędza.

Znalazłam mu dom u chłopaka mojej siostry. Inaczej byłby piąty element
 Znalazłam mu dom u chłopaka mojej siostry. Inaczej byłby piąty element  

Po obfitym podlaniu zaczęły wyrastać następne zastępy kiełków. Wiem, że jest za gęsto, ale naprawdę się nie spodziewałam, że tyle ich wykiełkuje. Co świeże nasionka, to świeże, z kupnych wykiełkowało 13 sztuk.
  Po obfitym podlaniu zaczęły wyrastać następne zastępy kiełków. Wiem, że jest za gęsto, ale naprawdę się nie spodziewałam, że tyle ich wykiełkuje. Co świeże nasionka, to świeże, z kupnych wykiełkowało 13 sztuk.

Ile Twój ma lat? Zimowałaś go już?
 Ile Twój ma lat? Zimowałaś go już? ja mam pełnego czerwonego
  ja mam pełnego czerwonego  

nic tylko wziąć na ręce i się przytulić w to miękkie srebrne futerko
  nic tylko wziąć na ręce i się przytulić w to miękkie srebrne futerko 

Ja dziś przeżyłam chwilę grozy
 Ja dziś przeżyłam chwilę grozy   na jednym z kaktusów znalazłam wełnowca. Muszę pilnować i pryskać....
 na jednym z kaktusów znalazłam wełnowca. Muszę pilnować i pryskać....