Zielony świat Moniki
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielony świat Moniki
Moniko, sądząc po twoim wymuskanym balkonie bez pyłku na podłodze zwrot "ogarnąć mieszkanie" jest niezbyt precyzyjny.
Już prędzej uwierzę w porządki w stylu perfekcyjnej pani domu. 
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam kochani
Aguś - fajnie, że masz mamę na miejscu, zawsze pomoże jak już zabraknie czasu lub rąk
Ciasto kończyłam przed 23.00 bo przez niezapowiedzianą wizytę nie miałam kiedy się zabrać
Igor - jabłecznik z papierówką mniam. Ciekawe jakie w smaku owoce mają moje dwie jabłonki, już nie mogę się doczekać żeby posmakować
Heliofitko Kubasiu - zdjęcia będą ale już w nowej części
Chciałam zrobić zdjęcia wczoraj ale pogoda nie dopisała, teraz wyszło słonko to zdjęcia będą
Jagodo - no w sumie tak to wyglądało, bo dla mnie termin "ogarnąć mieszkanie" jest równoznaczny z porządnym i dokładnym sprzątnięciem całego
Nawet kazałam mojemu M. wyrzucić robaczka co siedział na ścianie bo mi się za bardzo rzucał w oczy
A Perfekcyjną Panią Domu oglądam bo lubię 
Aguś - fajnie, że masz mamę na miejscu, zawsze pomoże jak już zabraknie czasu lub rąk
Igor - jabłecznik z papierówką mniam. Ciekawe jakie w smaku owoce mają moje dwie jabłonki, już nie mogę się doczekać żeby posmakować
Heliofitko Kubasiu - zdjęcia będą ale już w nowej części
Jagodo - no w sumie tak to wyglądało, bo dla mnie termin "ogarnąć mieszkanie" jest równoznaczny z porządnym i dokładnym sprzątnięciem całego
- maja79

- Od: 8 maja 2011, o 17:53
- Niunia1981

Witam Maju
Jakie plany na dzisiaj?
Maujś, wiemy co dobre

- maja79

- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Witaj Monisiu
dziś błogie lenistwo
nigdzie nie jadę,obiadek,kawusia....i huśtawka ogrodowa
póżniej może przyjaciele zajdą.
Odpoczywam bo jutro znów pobudka 5 rano
a Ty jakie kochana masz plany na dziś??
Prawda Igorku mamy takie same guściki
nigdzie nie jadę,obiadek,kawusia....i huśtawka ogrodowa
Odpoczywam bo jutro znów pobudka 5 rano
Prawda Igorku mamy takie same guściki
- Niunia1981

Też mam zamiar się zrelaksować i leniuchować. Przesadzę kwiatki domowe ale to dla mnie odpoczynek 
Kochana moja, Ty jesteś koleusowym freekiem, a ja tak naprawdę nie spotkałem się z tą roślinką!
jest przecudowna. Proszę Ciebie, skrobnij mi jak to hodować, to jest wieloletnie? Jak przechowujesz? Mogę kupić w necie? U mnie w mieście nie spotkałem ich 
- Niunia1981

Igorku ja mam je pierwszy raz, tylko jak zacząć to z pompą
Szczepki bardzo łatwo się ukorzeniają w wodzie lub w ziemi z ukorzeniaczem, trzeba uszczykiwać czubki to się ładnie rozkrzewiają, to roślinki wieloletnie - można przechować w domu na parapecie. Widziałam je u nas na ryneczku - tam kupiłam rokoko i w Torseedzie ale tylko jeden rodzaj i od razu bardzo duże. Jak będzie kolejne spotkanie to się uśmiechnij do Małgochy - ja też mam od niej i widać, że ze szczerego serducha bo rosną jak głupie. Moje nowości jak się rozrosną to też ci podeślę ale kolejka jest jak stąd do Krakowa po szczepki
Szczepki bardzo łatwo się ukorzeniają w wodzie lub w ziemi z ukorzeniaczem, trzeba uszczykiwać czubki to się ładnie rozkrzewiają, to roślinki wieloletnie - można przechować w domu na parapecie. Widziałam je u nas na ryneczku - tam kupiłam rokoko i w Torseedzie ale tylko jeden rodzaj i od razu bardzo duże. Jak będzie kolejne spotkanie to się uśmiechnij do Małgochy - ja też mam od niej i widać, że ze szczerego serducha bo rosną jak głupie. Moje nowości jak się rozrosną to też ci podeślę ale kolejka jest jak stąd do Krakowa po szczepki
Do Krakowa? To już nieaktualne, właśnie ustawiłem się w kolejce to stoję na rogatkach Zakopanego!
Jutro zrobię porządny rekonesans po stoiskach ogrodniczych u mnie, może coś dorwę 
- Niunia1981

Jeju zaraz przekroczymy granicę
U mnie na ryneczku takim codziennym sprzedawała babeczka kwiatki balkonowe, obskocz jakiś rynek i nie tylko bo ona nawet nie miała stoiska tylko stoliczek i kilka kwiatków. Może uda ci się coś upolować
U mnie na ryneczku takim codziennym sprzedawała babeczka kwiatki balkonowe, obskocz jakiś rynek i nie tylko bo ona nawet nie miała stoiska tylko stoliczek i kilka kwiatków. Może uda ci się coś upolować
upoluje na pewno!

- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
hahaha
jak to LOKI stwierdził u mnie - mój wątek galopuje, więc muszę się ogarnąć ogrodowo, zaopatrywać w roślinki i na poważnie zacząć myśleć o remanencie w ogrodzie po remoncie, bo jak wpadnie do mnie z odwiedzinami grupa Tajnos Agentos z przyległościami to będzie ino wstyd i zgrzytanie zębów!
A ja nie siłą to przemocą

A ja nie siłą to przemocą
- Niunia1981

Myślałam, że wątku starczy na całe lato na balkonie, ale towarzystwo tak się u mnie rozgadało ( z czego bardzo się cieszę
), że muszę założyć kolejną część
Zapraszam wszystkich do drugiej części mojego wątku Zielony świat Moniki cz. 2
Proszę o zamknięcie wątku
Zapraszam wszystkich do drugiej części mojego wątku Zielony świat Moniki cz. 2
Proszę o zamknięcie wątku