U mnie jeden młodziutki Echinopsis ma tez pączka może jeszcze zakwitnie

Marianie mam też Hamatocactus setispinus długo poczekam na pewno na takie piękne kwiatki

Nie wiem Małgosiu ile lat musi mieć H.setispinus,by zakwitł.nolina pisze:Marianie mam też Hamatocactus setispinus długo poczekam na pewno na takie piękne kwiatki,moje mają rozmiar dużego orzech włoskiego.
Rozalka_74 pisze:Śliczne ja ostatnio te twoje cuda siostrze pokazałam i nie wierzyła że kaktusy mogą mieć tak piękne kwiaty chociaż sama jeszcze do niedawna nie doceniałam ich uroku.
No tak bywa Paulinko , dla pani kwiaciarki to tylko zarobek, dla innych na przykład to tylko albo aż zainteresowanie, a są tacy którzy traktują to jako pasję i od nich najwięcej można się nauczyć.paulaIRL pisze:Rozalka_74 pisze:Śliczne ja ostatnio te twoje cuda siostrze pokazałam i nie wierzyła że kaktusy mogą mieć tak piękne kwiaty chociaż sama jeszcze do niedawna nie doceniałam ich uroku.
No cóż, niewielu przeciętnych śmiertelników wie w ogóle , że kaktusy kwitną. Najbardziej mnie bawi kiedy idę do kwiaciarni, zatrzymuje się przy palecie z kaktusami i pani kwiaciarka mówi z dumą, że to kwitnące