Ogród zwkwiat cz.2
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz.2
Olu, z warzyw korzeniowych tylko trochę pietruszki, seler, buraczki, tyle co na okres letni
ponadto, ogórki, pomidory, fasolę szparagową, koper, sałatę, cebulę szalotkę, szczypiory różnej maści, czosnek
truskawki, maliny, jeżyny, aronię, borówki / 15 szt./ różnych odmian w tym roku posadziłam krzak czerwonej pożeczki, a agrest znowu do wyrzucenia, wydaje mi się, że gleba za ciężka, albo tak nędzny materiał sprzedają producenci.
Z drzew owocowych, jabłonie, śliwki, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, 1 gruszka bo dwie uschły, źle im u nas, no i oczywiście śliwo-grusza, która w tym roku jest obsypana owocami.
Z ziół mam tylko miętę, tymianek, tzw. maggi no i jednoroczne bazylia, majeranek, rukola.
ponadto, ogórki, pomidory, fasolę szparagową, koper, sałatę, cebulę szalotkę, szczypiory różnej maści, czosnek
truskawki, maliny, jeżyny, aronię, borówki / 15 szt./ różnych odmian w tym roku posadziłam krzak czerwonej pożeczki, a agrest znowu do wyrzucenia, wydaje mi się, że gleba za ciężka, albo tak nędzny materiał sprzedają producenci.
Z drzew owocowych, jabłonie, śliwki, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, 1 gruszka bo dwie uschły, źle im u nas, no i oczywiście śliwo-grusza, która w tym roku jest obsypana owocami.
Z ziół mam tylko miętę, tymianek, tzw. maggi no i jednoroczne bazylia, majeranek, rukola.
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Oj Zosiu, Zosiu.
...tylko trochę warzywek, owoców
Jesteś cudownie zabawna.
Z jeżówek skorzystam, jak znajdę dla nich miejsce.
Dziękuję za propozycję.
...tylko trochę warzywek, owoców
Jesteś cudownie zabawna.
Z jeżówek skorzystam, jak znajdę dla nich miejsce.
Dziękuję za propozycję.
- zwkwiat

Ewo, jak zdecydujesz się na kwiaty, a wybierzesz coś u mnie - jest Twoje "czym chata bogata."
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu masz piękna fuksję ja tez miałam od "Ayeshi"z patyczka przezimowała jedną zimę , ale ta zima wykończyła ją... 
- zwkwiat

Misiu a jak ją okrywałaś?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ ogromna ta twoja fuksja, i to w tak niewielkiej doniczce. Nie mam z nimi absolutnie żadnego doświadczenia. A chyba jest jej sporo pięknych odmian, bo zdązyłam się już zorientować, że niektórzy mają ich całe kolekcje.
Liliowiec wyjątkowo ładny.
Liliowiec wyjątkowo ładny.
- zwkwiat

Wando, ale tylko ta fuksja zimuje w naszym klimacie w gruncie, odpowiednio zabezpieczona, chcę spróbować,
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zosieńko
Piękny kolor liliowca, oczy bolą od patrzenia. A fuksja,
jest po prostu piękna!

Piękny kolor liliowca, oczy bolą od patrzenia. A fuksja,
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu,czy Fuksję Magellana zostawiasz na zimę w ziemi 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zosiu fuksja przepiękna, dorodna i zadbana
Ja miałam tylko te nie zimujące....bardzo je lubiłam, ale niestety tak bardzo przyciągała mączlika i musiałam z nich zrezygnowac..... Nie masz z tym paskudztwem kłopotów?
- zwkwiat

Stasiu, witaj
Gosiu,, powinna przezimować bezpośrednio w ziemi, ale tej zimy przechowam ją w zimnym pomieszczeniu,
Agness, do tej pory nie miałam mączlika na żadnej roślinie a miałam już fuksje we wcześniejszych latach, ale jednoroczne, których nie miałam gdzie przechować, a Magellanka nie boi się podobno mrozów.
Kilka moich lilii,

Mieczyki abisyńskie, zaczynają kwitnienie, rosną pięknie, wysokie, mimo że kupione w B.....ce na 10 szt. posadzonych wszystkie mają pąki, zakwitła też róża, która bardzo ucierpiała tej zimy.

Gosiu,, powinna przezimować bezpośrednio w ziemi, ale tej zimy przechowam ją w zimnym pomieszczeniu,
Agness, do tej pory nie miałam mączlika na żadnej roślinie a miałam już fuksje we wcześniejszych latach, ale jednoroczne, których nie miałam gdzie przechować, a Magellanka nie boi się podobno mrozów.
Kilka moich lilii,

Mieczyki abisyńskie, zaczynają kwitnienie, rosną pięknie, wysokie, mimo że kupione w B.....ce na 10 szt. posadzonych wszystkie mają pąki, zakwitła też róża, która bardzo ucierpiała tej zimy.

- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu fuksja była przykryta liśćmi i gałązkami...
ale ciekawy mieczyk
ale ciekawy mieczyk
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Jak patrze na Twoje sugestywne fotogr. - zaczynam mimo woli wąchać kwiaty 
- zwkwiat

Misia, skoro u Ciebie zimowała w gruncie to może i mnie się uda,
Lodziu,
, Muszę Ci donieść, że znowu zamówiłam następne liliowce, muszę przygotować rabatę pod nie a tu takie upały zapowiadają, ciekawe ile potu będzie mnie to kosztować?
Lodziu,
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Proszę na pw-gdzie zamawiałaś? Ja też czekam na przesyłkę w tym tygodniu........a na działce,już zbyt sucho.
Zdjęcia wysłane.
Zdjęcia wysłane.