Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
Dzięki za te śliczne obrazki
Ta pogoda mnie dołuje, dobrze, że teraz możemy się karmić fotkami, których napstrykałyśmy w słoneczne dni.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uwielbiam hortensje
Masz śliczne zbiory i takie zdrowiutkie
Dziennie zaglądam i się zachwycam
Musze koniecznie nabyc kolejne odmiany ostatnio mnie kręci Pinky Winky ,Vanilka i Tardiva
i inne........
Buziaki na noc!!

Dziennie zaglądam i się zachwycam

Musze koniecznie nabyc kolejne odmiany ostatnio mnie kręci Pinky Winky ,Vanilka i Tardiva

Buziaki na noc!!
marzenia się spełniają! Dana
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agunia, od poniedziałku ma się na szczęście poprawić pogoda.
Choć i tą pochmurną można wykorzystać (np: na nawożenie) choć w kaloszach i grubym swetrze to marna przyjemość.
Zachwyciłam się Twoimi hortensjami. Jedna ładniejsza od drugiej choć moją faworytką jest ta z gwiazdkowatymi kwiatkami.
Czy to "Le Wasterival"?
Choć i tą pochmurną można wykorzystać (np: na nawożenie) choć w kaloszach i grubym swetrze to marna przyjemość.
Zachwyciłam się Twoimi hortensjami. Jedna ładniejsza od drugiej choć moją faworytką jest ta z gwiazdkowatymi kwiatkami.
Czy to "Le Wasterival"?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, pójdziesz na urlop, pogoda się poprawi.
Ja raczej mam szczęście do pogody na urlopie, a nadmienię, że za 2 tygodnie też będę cieszyła się wolnością.
Zaproponuj jakiś termin.
Ja raczej mam szczęście do pogody na urlopie, a nadmienię, że za 2 tygodnie też będę cieszyła się wolnością.
Zaproponuj jakiś termin.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Matko jedyna
już wrzosy się szykują do kwitnięcia
czyli idzie jesień a jeszcze lata nie było do porządku.
Szkoda że to coś z czerwonym na czubku źle znosi nasze zimy bo fajne jest choć nazwę rzeczywiście ma nie do zapamiętania.

Szkoda że to coś z czerwonym na czubku źle znosi nasze zimy bo fajne jest choć nazwę rzeczywiście ma nie do zapamiętania.

Agunia zaznaczam się w nowym, bo Cię zgubiłam
Jak zwykle oczu oderwać nie mogę od Twoich zakątków. Ale poznałam Cię na spotkaniu u Smitha, więc ja już się nie dziwię, że Twój ogród jest tak cudownie dopracowany w każdym calu. Z podziwem patrzyłam na zakręconą nową rabatę, pod którą dopiero co zrywałaś darń.... o rany... kiedy to było.... podążając Twoim tempem całe lata świetlne
Jesteś jak struś pędziwiatr
Jeszcze trochę mam do nadrobienia, więc na razie gorąco pozdrawiam 

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu śliczne portrety róż, zawsze je podziwiam, chociaż się nie wpisuję.
Widzę, że hortensje także zdobyły Twoje serce.
One są piękne, szczególnie, gdy zaczynają się przebarwiać, ubolewam, że nie mam miejsca, żeby więcej odmian u siebie posadzić.
Wrzosy zaczynają kwitnienie, przynajmniej o dwa tygodnie za wcześnie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Widzę, że hortensje także zdobyły Twoje serce.

One są piękne, szczególnie, gdy zaczynają się przebarwiać, ubolewam, że nie mam miejsca, żeby więcej odmian u siebie posadzić.
Wrzosy zaczynają kwitnienie, przynajmniej o dwa tygodnie za wcześnie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Zupełnie nie wiem, gdzie ten czas się podział
Może rozpłynął się w deszczu
Od dwóch tygodni pada przynajmniej raz dziennie, ziemia się maże, a pielenie to porażka
Miałam przygotować dwie rabaty, ale kopanie teraz wydaje się bez sensu, wokół ziemia chlupie pod stopami
Wczoraj przeszły dwie burze, niegroźne, ale ulewny deszcz znowu ochlapał moje róże.
Marudzę, bo od rana pochmurno i mży

Marudzę, bo od rana pochmurno i mży

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Aguniu
u Ciebie jak zwykle fotki takie perfekcyjne
jak i Twój ogród zresztą... 
Właśnie stwierdziłam w moim buszu ,że będzie przerwa w kwitnieniach..róże kończą pierwsze kwitnienia albo już zakończyły /na szczęście zawiązują pąki
/,przekwitają lilie, liliowce,hosty,no takie tam inne byliny,ostróżki i szałwie odrastają po ścięciu ... ale zaczynają popis hortensje , dalie jak ktoś uprawia ,wnet będą wrzosy...nowe kolory jesienne a chyba nastąpi to szybciej niż zwykle. Widzę po drodze,że już mimozy i nawłocie kwitną... no więc damy radę!!!! 

Właśnie stwierdziłam w moim buszu ,że będzie przerwa w kwitnieniach..róże kończą pierwsze kwitnienia albo już zakończyły /na szczęście zawiązują pąki

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Agnieszko co ty masz za aparat ,czy to jest jakaś lustrzanka bo ja chcę sobie kupić ale nie wiem zupełnie co i jak widzęże zdjęcia bardzo ładnie wychodzą 

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Agnieszko mogę Cię prosić żebyś wpadła do mnie, chciałabym obsadzić pergolę z lewej strony, może coś mi doradzisz ?
Fotografowanie natury masz opanowane do perfekcji
Fotografowanie natury masz opanowane do perfekcji

Aguś w robieniu zdjęć osiągasz coraz wyższy stopień
mówi to ta która zdjęcia robi komórką
portrety róż cudne ale powaliła mnie fotka z wrzosami
ja dla samych zdjęć wpadam no i dla ogrodu oczywista ale wiadomo on wypieszczony wymuskany co tu chwalić a zdjęcia i ujęcia coraz to inne więc jak się nie zachwycać .
Miłego spokojnego i przede wszystkim POGODNEGO weekendu

Miłego spokojnego i przede wszystkim POGODNEGO weekendu

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Agnieszko, na chwilkę Cię zgubiłam i dopiero na 10tej stronie się odnalazłam. Jak Ty gonisz z wątkiem. Nie dziwię się jednak, skoro takie piękności nam pokazujesz. Ogród masz wzorowy i jak dla mnie wzór niedościgniony, każdy fragment dopracowany i wręcz wypieszczony. Rozmarzyłam się... Jak długo prowadzisz swoje królestwo, że masz już tak okazałe roślinki?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś róże każdy chwali u ciebie,a ja zachwycam sie twoimi floksami i połączeniami roslin,perfekcja w każdym calu.U mnie całą noc i od rana tak wieje,że nie moożna wytrzymać od tego gwizdu wiatru.Jak nie patrzy się przez okno na kwiaty tylko na brzozy to pażdziernik w pełni.Na tarasie mam rewolucję doniczkową,wszystko powywracane,częściowo połamane.