Mój wiejski ogród '12
-
mm-complex
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród '12
Irminko jestem kilka razy dziennie u Ciebie ,ale ostatnio jakos nie mam weny
Mam nadzieję ,ze niedługo mi przejdzie
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Danusiu, musi przejść, od przyszłego tygodnia
słoneczko, ciepło, nowe pomysły i działania 
-
mm-complex

Mam nadzieje ,że się nie mylisz
Trzymam Cie za słowo 
marzenia się spełniają! Dana
- irminka

Powtarzam za Pogodynką, a one takie ładne i nieomylne są 
-
mm-complex

-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko, nowy wątek w piątek? (się mi wiersz ułożył
)
- irminka

Nie, bo Dzieci nie ma. Przyjadą na wakacje pod koniec lipca (pytani na jak długo, odpowiedzieli, że do końca października
)
Tak że nie będę się uczyć i dociągnę do 100 (chyba, że mnie zawieszą ), tak przynajmniej zamierzam. I nie mów mi Gosiu, że to dziecinnie łatwe, ja już osiągnęłam szczyty technicznej wiedzy
Gosiu, piekłaś juz różową pierzynkę według Hali?
Tak że nie będę się uczyć i dociągnę do 100 (chyba, że mnie zawieszą ), tak przynajmniej zamierzam. I nie mów mi Gosiu, że to dziecinnie łatwe, ja już osiągnęłam szczyty technicznej wiedzy
Gosiu, piekłaś juz różową pierzynkę według Hali?
-
MaGorzatka
Nie piekłam - okoliczności jeszcze się nie zeszły
Irminko - TO DZIECINNIE ŁATWE. Ja to robię krok po kroku według tego, co w linku. Dasz radę.
A czy już doczytałaś, że ta moja śliczna różowa róża, to Astrid Lindgren? Ach, cudownie
Irminko - TO DZIECINNIE ŁATWE. Ja to robię krok po kroku według tego, co w linku. Dasz radę.
A czy już doczytałaś, że ta moja śliczna różowa róża, to Astrid Lindgren? Ach, cudownie
- irminka

Jeszcze nie doczytałam, ale PRZECZUWAŁAM. Patyczkuj, patyczkuj, bo mocno zazdroszczę. I przyłóż się, błaaagam
Astrid Lindgren. Kocham Dzieci z Bullerbyn, wszystkie dzieci powinny mieć takie dzieciństwo. Mieszkałam na przedmieściu w dwurodzinnych poniemieckich domkach i z koleżankami, jak w książce, wysyłałyśmy sobie listy na przeciąganym sznurku. Długo męczyły mnie 'ślazowe cukierki', rozdawane dzieciom przez Dziadziusia, dopóki nie dowiedziałam się, że ślaz to...?
Astrid Lindgren. Kocham Dzieci z Bullerbyn, wszystkie dzieci powinny mieć takie dzieciństwo. Mieszkałam na przedmieściu w dwurodzinnych poniemieckich domkach i z koleżankami, jak w książce, wysyłałyśmy sobie listy na przeciąganym sznurku. Długo męczyły mnie 'ślazowe cukierki', rozdawane dzieciom przez Dziadziusia, dopóki nie dowiedziałam się, że ślaz to...?
-
MaGorzatka
Malwa.
Też uwielbiam Dzieci z Bullerbyn - one powinny mieć swoją własną różę - nie uważasz?
Też uwielbiam Dzieci z Bullerbyn - one powinny mieć swoją własną różę - nie uważasz?
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
"Dzieci z Bullerbyn", tak to coś pięknego, zaczytywałam się jako dziecko. Teraz już mniej popularne. W zeszłym roku w ramach Festiwalu Wakacyjne Kadry zabrałam mojego wnuka na dwie części filmu nakręconego niedawno i dość wiernie oddającego klimat książki. Mnie filmy bardzo się podobały, wnuk nie był zachwycony, a wręcz znudzony.
- Rozanka

- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Ja też uwielbiam tą książkę i jeszcze "My na wyspie Saldkrakan". Polecam, bo mniej znana, a jest w fantastycznym klimacie morsko-ogrodowym.
Czytałam ją mojej córce jak była mała i jeszcze teraz, gdy ma prawie 17 lat. I mój M, też się chętnie przysiadał. I wiecie, że tym sposobem nauczyłam go czytać książki.
Teraz jest prawie takim samym pożeraczem książkowym jak ja.
Jednak ten sposób działa.
Irminko, kury piękne. Też chciałam mieć, ale za dużo drapieżników i musiałyby mieć volierę i siedzieć w niej całe dnie.
Cukierki ślazowe robi się z kwiatków, to chyba dobrze?
Czytałam ją mojej córce jak była mała i jeszcze teraz, gdy ma prawie 17 lat. I mój M, też się chętnie przysiadał. I wiecie, że tym sposobem nauczyłam go czytać książki.
Jednak ten sposób działa.
Irminko, kury piękne. Też chciałam mieć, ale za dużo drapieżników i musiałyby mieć volierę i siedzieć w niej całe dnie.
Cukierki ślazowe robi się z kwiatków, to chyba dobrze?
- irminka

Lidziu, dzisiaj dzieci mogą wybierać z wielu rzeczy, nasze pokolenie było bardziej książkowe
A film przegapiłam
Ewo, nie słyszałam o tej książce, ona jest rzeczywiście mniej znana, ale teraz, kiedy ją poleciłaś, na pewno zajrzę. My często czytamy cudowną książkę o rodzinie, która z powodu dokuczliwej angielskiej pogody postanowiła przenieść się na grecką wyspę Korfu. 'Moją rodzinę i inne zwierzęta' napisał Gerald Durrell i zawiera ona elementy autobiograficzne. Polecam, bo to wspaniała lektura wakacyjna z dzikimi atakami śmiechu

Ewo, nie słyszałam o tej książce, ona jest rzeczywiście mniej znana, ale teraz, kiedy ją poleciłaś, na pewno zajrzę. My często czytamy cudowną książkę o rodzinie, która z powodu dokuczliwej angielskiej pogody postanowiła przenieść się na grecką wyspę Korfu. 'Moją rodzinę i inne zwierzęta' napisał Gerald Durrell i zawiera ona elementy autobiograficzne. Polecam, bo to wspaniała lektura wakacyjna z dzikimi atakami śmiechu

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
To dalia jednoroczna ta biała z różem ? Piękniutka. Muszę sobie sprawić jarzmiankę, siałam ale mi nie wyszła. Piękna ta kolorystyka. Uwielbiam Cię za te kolory!