Witaj Bogusiu. Expertem to ja nie jestem w żadnym calu. Postaram się wyjaśnić jak ja to robię.
Emotikony to buźki obrazujące przede wszystkim emocje, takie jak te, które masz obok, jak piszesz posta. Są one również na różnych stronach w necie. Różnica polega na wklejaniu. Robisz tak: Najeżdżasz kursorem na emotikonka, klikasz prawym przyciskiem myszy. Rozwija ci się taki katalog rożnych poleceń. Klikasz lewym klawiszem myszy na "
kopiuj adres obrazka" w tym katalogu. I już go masz. Tam, gdzie chcesz go wkleić, np. w poście, najpierw klikasz
Kopiuje się i wkleja identycznie jak to opisałam przy emotikonach.
Chcesz znaleźć w necie jakieś gify tematyczne? Wchodzisz w Google i wpisujesz np. gify czarownice albo czarownice gify. Otwierają Ci się różne strony
z takimi właśnie zabawkami.
Mój nauczyciel matematyki w liceum, po wyczerpującym wyjaśnieniu jakiegoś zagadnienia, zawsze pytał:
Jasne???, a my chórem odpowiadaliśmy: "Nie do końca panie psorze, prosimy jeszcze raz". To była szansa, że nie zacznie pytać pod tablicą. Nauczyciel był genialny, nawet takie antytalencie matematyczne jak ja, potrafił nauczyć matematyki.