ROD Ani i Łukasza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: ROD Ani i Łukasza

Post »

Pomidory pierwsza klasa ;:196 Pięknie.
Kotek trochę podobny do mojego Gacka :)
Pięknie Wam wszystko rośnie
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ogródek się zapowiada:-)zapowiada bo rozumiem że to początek roslinowego szalu:-) Podziwiam ogrom pracy
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p
Od: 14 cze 2012, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monifd pisze:Piękny ogródek się zapowiada:-)zapowiada bo rozumiem że to początek roslinowego szalu:-) Podziwiam ogrom pracy

początek, jak najbardziej początek! jakieś 2 miesiące dopiero:)) roślinny szał przewidujemy bardziej na przyszły rok - jak to wszystko "wybuchnie" [ mam nadzieję ] - teraz niech sobie spokojnie rośnie, my też mamy jeszcze trochę roboty na działce, a za rok to już powinno być coś:)))) [ skromność widać przemawia przeze mnie;) ]
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

No właśnie roślinowy szał :lol: Ja też oczekuję u siebie, że w przyszłym roku jak te wszystkie sadzoneczki się wzmocnią będzie szał kwiatów :)
Awatar użytkownika
maciejon
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 lip 2012, o 18:50
Kontakt:

Post »

Pojawiam się i ja - nowy tu forumowicz :)
Na Waszych zdjęciach widać nie tylko tempo i efekty ale również oko i ręke architekta :) Gratuluję :)
Zaglądam do Was z tym wiekszą sympatią, że mieszkałem kiedyś (30 la)t we Wrocławiu i też miałem ogródek działkowy, zaczynałem jednak od ornego pola :)
W jednym z wcześniejszych postów
lukas_ana pisze: rama wystaje ponieważ po tej ścianie będzie rósł winobluszcz i chcę żeby była bariera przed wrastaniem w okno, a dodatkowo będzie do czego przypiąć linki dla pnączy żeby ładnie się wspinały:)
Sądzę się, ze wystająca rama w żaden sposób nie stworzy bariery. Winobluszcz bedzie "szalał" i trzeba będzie ciąć. Poza tym bedzie on przylepiał się do ściany - więc sznurki to rozwiazanie najwyżej przejściowe.
Mieliśmy przy altanie kilka winobluszczy pięciolistkowych Engelmanii. Po kilku latach tak szczelnie obrosły altanę, że było aż duszno w czasie upałów. Dzisiaj nie ma już żadnego. Natomiast winobluszcz trójklapowy Veitchii pnie się po tynku domu jak szalony - tylko co roku mocno wymarza :(
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p

Post »

Winobluszcz zakupiłem z długimi już pnączami i same zanim przkleją się do ściany to troche minie, a pewnie dopiero te nowe by to zrobiły, więc postanowiłem im trochę pomóc na starcie - a i sobie też trochę pomogłem bo efekt pięcia się po ścianie jest szybszy:)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wielkie zmiany w bardzo krótkim czasie,jestem ciekawa jak bedzie dalej ,choć sądzę że nie będzie to typowy ROD-owski ogródek,gdzie każdy skrawek jest obsadzony,ale raczej eleganckie miejsce wypoczynku-pogratulować :wit
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Jestem pod wrażeniem! Ślicznie zagospodarowaliście ogród, ciekawe pomysły - ogólnie ślicznie!
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p

Post »

I po dłuższej przerwie kolejna porcja fotek z naszej działki - korzystając z niepracowitej i słonecznej niedzieli:)

Obrazek

działeczka ładnie się zieleni, wszystko sobie rośnie pogoda nam ułatwia życie bo w nocy wszystko ładnie deszcze podlewa:)

Obrazek Obrazek
Domek już odmalowany [jeszcze drzwi do wymiany], winobluszcz sobie rośnie, grill się powoli muruje, komary gryzą:p

Obrazek

I druga strona naszego "skalniaczka" jak to ostatnio określiłem bardzie pasuje nazwa "płaskowyż" :)

I Trochę fotek do albumu przyrodniczego:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na dzisiaj to tyle chyba wystarczy:) Pozdrawiamy
Lukas & Ana
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39

Post »

Witam
wpadłam z rewizytą i zaniemówiłam. Działeczka zmieniła się nie do poznania. Pomysł z oknem bardzo mi się spodobał. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Bardzo podoba mi się ścieżka z cegieł :)
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

jeszcze raz musiała przejrzeć te zdjęcia - pomysł wykonania donicy z cegieł też fajny - masz tam wsadzony liliowiec ? :)
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p

Post »

tak, w miejscu donicy rosła masa krzewów, chwastów, irysów i liliowców, jak to ogarnialiśmy to padło na to że jedna kępa liliowców zostaje, a później przy robieniu ścieżki powstał tam okrąg z cegieł - a że przede mną dużo murowania jeszcze to pierwsze kroki robiłem właśnie na tej krzywej donicy:) W środku rośnie jeszcze jeden kwiat ale nie pamiętam nazwy:/ ale z daleka wygląda znośnie.
Lukas & Ana
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
_Kasia_
100p
100p
Od: 26 lip 2012, o 08:54
Kontakt:

Post »

Witam :wit

Nie ulega watpliwości, że "Chcieć to Móc" ;:138 ;:138 ;:138

Najbardziej serce się raduje, jak widac efekty ciężkiej pracy - Waszej pracy.

Bardzo mi się podoba, co zrobiliście z tą działką. Aż miło patrzeć, że dni spędzone po pracy do wieczora dały taki fajny efekt.

;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p

Post »

Dzięki za miłe słowa. Ciesz oczywiście że cieszy, dużo bardziej cieszy też jak innym się podoba - często dużo bardziej doświadczonym, bo co by tu nie mówić to dalej jesteśmy amatorami którzy coś tam grzebią:) A po pracy jest to b.łatwa metoda na odreagowanie, oderwanie się - i nie mówię tu o leżeniu i opalaniu się czy piciu schłodzonych zupek chmielowych:) ale właśnie przy takiej pracy najbardziej chyba się relaksujemy. Chociaż nie ma też co się łudzić -bo drzemki w hamaku na świeżym powietrzu w ciepłe popołudnie to chyba żadne łóżko nie zastąpi;)))) .lukas
Lukas & Ana
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”