Przepiękne masz roślinki i cudnie kwitną.
  Przepiękne masz roślinki i cudnie kwitną.Moja Vandzia bardzo chce do Ciebie jechać, bo kwitnąć u mnie nie zamierza.
 Głupio ją postraszyłam Tobą, a ona teraz tylko na to czeka.

Przepiękne masz roślinki i cudnie kwitną.
  Przepiękne masz roślinki i cudnie kwitną. Głupio ją postraszyłam Tobą, a ona teraz tylko na to czeka.

Będzie kiwtła princesska
 Będzie kiwtła princesska  

Arletko błagam nie zakładaj kłódkiarlet3 pisze:Dorotko chyba muszę sobie kłódkę na Twój wątek założyć, bo za każdym razem chora wychodzę.Przepiękne masz roślinki i cudnie kwitną.
Moja Vandzia bardzo chce do Ciebie jechać, bo kwitnąć u mnie nie zamierza.Głupio ją postraszyłam Tobą, a ona teraz tylko na to czeka.

Princess Mikasa Blue już kwitnie, a będzie jeszcze Princess Mikasa Pink i królowa - Ruby moon no i jeszcze kilkaMariusz3357 pisze:Dorotko już się nie mogę doczekać na jej kwitnienie...Będzie kwitła princesska

Zakwitła też sumatra, equestris alba i kingidium orange
 Zakwitła też sumatra, equestris alba i kingidium orange  

Już jest tak duża, że muszę prosić małżonka o pomoc w odlewaniu wody z wazonu
 Już jest tak duża, że muszę prosić małżonka o pomoc w odlewaniu wody z wazonu  

Puszcza następny pęd
 Puszcza następny pęd 

mam ją może ze 2 tyg
 mam ją może ze 2 tyg 

Ona jest na prawdę taka duża
 Ona jest na prawdę taka duża  Ile ma cm
 Ile ma cm 

...przeglądając te zdjęcia to właściwie my powinniśmy Tobie dziękować za tak dużą ilość którą nas raczysz, co niniejszym czynięBardzo dziękuję i tak się czasem zastanawiam czy nie macie już tych moich zdjęć dość

Dla mnie tak - ma 85 cm rozstawu liściMariusz3357 pisze:Dorotko piękne Vandy i inne kwitnienia także...Nie dziwie się że nazywasz ją "królową"

Ona jest na prawdę taka duża
Ile ma cm

marwes pisze:Dorotko nie zawsze ilość idzie w parze z jakością ,ale u Ciebie ilość kwitnących Vand powalająca

Twoja determinacja w doprowadzaniu ich do kwitnięcia daje wspaniałe efekty , no cóż nie wszystkim jest dane mieć właśnie to coś co powoduje iż vandy i pozostałe storczyki kwitną jeden za drugim ...przeglądając te zdjęcia to właściwie my powinniśmy Tobie dziękować za tak dużą ilość którą nas raczysz, co niniejszym czynięBardzo dziękuję i tak się czasem zastanawiam czy nie macie już tych moich zdjęć dość
...przeglądając te zdjęcia to właściwie my powinniśmy Tobie dziękować za tak dużą ilość którą nas raczysz, co niniejszym czynięBardzo dziękuję i tak się czasem zastanawiam czy nie macie już tych moich zdjęć dość
Zdjęcia dobre jakościowo bardzo realistycznie oddają piękno fotografowanych podopiecznych. Ja się rozwodzę nad zdjęciami ,a przecież nigdy by ich nie było gdyby nie Twoja wspaniała kolekcja.

Nie wiem co napisać - dziękuję
 Nie wiem co napisać - dziękuję