Ogród zwkwiat cz.2
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz.2
..jestem i dzisiaj ale jak patrze na róże to wyć mi się chce ...straciłam bardzo dużo nawet na skarpie moje parkowe...moja skarpa zrobiła sie byle jaka ..a dzis zobaczyłam jak grzyb zjada świecznicę ...
muszę opryskać..

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Misiu ja też nie mogę znaleść kilku, nic na to nie poradzisz, ale te co się uratowały pięknie kwitną i to mnie cieszy, a świecznicę ratuj,
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Zosiu, czy Ty na przestrzeni tych kilku lat zmieniałaś koncepcję ogrodu? Czy od początku wiedziałaś, jak to wszystko ma wyglądać i konsekwentnie to realizowałaś?
U Ciebie wszystko wydaje mi się takie uładzone, przemyślane, zero przypadkowości. Tej jesieni czeka mnie wiele przeprowadzek roślin, oby już docelowo

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- zwkwiat
Heleno, uładzone nigdy nie będzie i nigdy nie było, np kilkakrotnie wycinane były drzewa, które nie pasowały lub były chore. Systematycznie pomniejszam warzywnik, nastawiłam się tylko na pomidory, ogórki, fasolkę szparagową, szczypiory no i wiosną w foliaku nowalijki sałaty, rzodkiewki itp, współrzędnie z pomidorami, mam też kwaterę z owocami jagodowymi /borówka, maliny, jeżyny, oraz mały sad.
Teraz znowu myślę o zmianach, pewnie zlikwiduję winobluszcze bo za dużo sobie pozwalają a ja mam siły co raz mniej i boję się, że za jakiś czas wszystko nim zarośnie, tym bardziej, że tuje posadzone przy ogrodzeniu zrównały się z nim i doskonale zasłonią od drogi.
Jak widzisz ciągle zmiany. Zmian by nie było, gdyby rośliny nie rosły,
zakwitła mi Krynka Biała/Crinum moorei Album/ oraz Magelanka, trochę liliowców i róże

Teraz znowu myślę o zmianach, pewnie zlikwiduję winobluszcze bo za dużo sobie pozwalają a ja mam siły co raz mniej i boję się, że za jakiś czas wszystko nim zarośnie, tym bardziej, że tuje posadzone przy ogrodzeniu zrównały się z nim i doskonale zasłonią od drogi.
Jak widzisz ciągle zmiany. Zmian by nie było, gdyby rośliny nie rosły,

zakwitła mi Krynka Biała/Crinum moorei Album/ oraz Magelanka, trochę liliowców i róże

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Hej
bardzo mi się podoba ten ogród

bardzo mi się podoba ten ogród

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu, Twoje liliowce,zupełnie inne , ależ bogactwo odmian 

- zwkwiat
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Zosiu piękna ta krynka mam dwie już drugi rok w donicy ,ale jeszcze nie kwitła , jest bardzo duża nie wiem czy ona ma jakieś specjalne wymagania 

- zwkwiat
Tereniu, ja ją otrzymałam w podarunku od RENATKI i wiem, że u niej też kwitła, rzeczywiście jest to duży kwiat, sięga mi do pasa. U mnie jest pierwszy sezon.
Z tego co przeczytałam może u nas zimować pod dobrym przykryciem, toleruje cień, moja w tym roku rosła w pełnym słońcu, ale nie podobała mi się, po przeniesieniu do półcienia zmieniła kolor zieleni na ładniejszy i wypuściła pąka, ładny kwiat na taras, nie doczytałam się nigdzie czy zawsze ma tylko jeden pąk kwiatowy, ma bardzo dużo młodych w tym roku je oddzielę. Mam też w kolorze różowym ale jeszcze nie kwitła.
Z tego co przeczytałam może u nas zimować pod dobrym przykryciem, toleruje cień, moja w tym roku rosła w pełnym słońcu, ale nie podobała mi się, po przeniesieniu do półcienia zmieniła kolor zieleni na ładniejszy i wypuściła pąka, ładny kwiat na taras, nie doczytałam się nigdzie czy zawsze ma tylko jeden pąk kwiatowy, ma bardzo dużo młodych w tym roku je oddzielę. Mam też w kolorze różowym ale jeszcze nie kwitła.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zosiu, niesamowicie wyglądają te kolory! 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Przeurocze te biało-niebieskie kwiatuszki 

- zwkwiat
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Witaj
mnie również męczą te deszcze- dostaje już depresji
U mnie dzisiaj już od rana pada
Ładną masz kalle ja mam czerwoną kupiłam w tym roku cebule i zakwitła 2 kwiatami a ty długo ja masz bo widzę że jest ładnie rozrośnieta
pozdrawiam i zapraszam do mnie

Ładną masz kalle ja mam czerwoną kupiłam w tym roku cebule i zakwitła 2 kwiatami a ty długo ja masz bo widzę że jest ładnie rozrośnieta

pozdrawiam i zapraszam do mnie

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Eee tam, zmokłe kury. Wspaniale się prezentują takie łany jeżówki...
Deszcz potrzebny, ale tak smutno, gdy przeciąga się deszczowa pogoda...
Deszcz potrzebny, ale tak smutno, gdy przeciąga się deszczowa pogoda...