Podoba mi się aż przyjemnie się wchodzi na Twój ogród
Florą malowane
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Florą malowane
Alicjo przepiękne krwawiki 

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
-
izaziem
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czyli działeczka z gumy i rozciąga albo kurczy w zależności od spojrzenia 
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Izaziem
Oj tak tak widzę że mnie rozumiesz.
KochamKwiaty Krwawniki już niestety coraz mniej ładne- przyjdzie je ściąć. Mogę ci trochę ciachnąć (chyba się przyjmą), jakby była jakaś wycieczka z sadzonkowymi darami - wzorem Orla.
Amba19O róże, to chyba mnie już całkiem skusiłaś - Twoje piękne pewnie stamtąd- moja koncepcja rabaty pod oknem południowym różano-szałwiowo- może lawendowej- aby została zrealizowana potrzebuje róż. Może jakaś najmniej problemową polecisz. Podoba mi się Astrid von cośtam, jaką widziałam u Klarysy.
Agituję męża aby zajechać tam jadąc w weekend do Tucholi. Mówisz, że na drodze do Łeby, czyli jak ja z Lęborka będę jechać to dla mnie będzie to przed Kościerzyną i instrukcja Grażyny jak dojechać z Kościerzyny się nie przyda. Może masz adres, bo nie mogę znaleźć w necie i godziny otwarcia.
SureRobię zdjęcia tej starszej części ogrodu(4-2 letniej), gdybym robiła z drugiej strony to jeszcze rozkopy chwasty. Pełno dziur do zasiedlenia. Twoje zdjęcia piękne właśnie je przeglądam - trochę wolniej mi to idzie bo przez to forum chyba wykorzystałam caly limit przesyłu i łącze zwolniło. No to idę do Ciebie.
Wam zostawiam ostatnie obrazy z ogrodu
Coraz więcej żóltego od lili i powoli od rundbeki

Czerwieni dostarczaja pysznogłówki (niestety u mnie muszę pryskać na mączniaka) i tawułki

A tak wygląda moja pierwsza róża. Wsadziłam ją 4 lata temu, gdy przekwitła miniaturka, którą dostałam w prezencie. W gruncie powiększyła się. Rok temu chorowała, ale teraz na razie jest śliczna. Z prawej tawuła i mój nowy nabytek żurawka Plum Royale

KochamKwiaty Krwawniki już niestety coraz mniej ładne- przyjdzie je ściąć. Mogę ci trochę ciachnąć (chyba się przyjmą), jakby była jakaś wycieczka z sadzonkowymi darami - wzorem Orla.
Amba19O róże, to chyba mnie już całkiem skusiłaś - Twoje piękne pewnie stamtąd- moja koncepcja rabaty pod oknem południowym różano-szałwiowo- może lawendowej- aby została zrealizowana potrzebuje róż. Może jakaś najmniej problemową polecisz. Podoba mi się Astrid von cośtam, jaką widziałam u Klarysy.
Agituję męża aby zajechać tam jadąc w weekend do Tucholi. Mówisz, że na drodze do Łeby, czyli jak ja z Lęborka będę jechać to dla mnie będzie to przed Kościerzyną i instrukcja Grażyny jak dojechać z Kościerzyny się nie przyda. Może masz adres, bo nie mogę znaleźć w necie i godziny otwarcia.
SureRobię zdjęcia tej starszej części ogrodu(4-2 letniej), gdybym robiła z drugiej strony to jeszcze rozkopy chwasty. Pełno dziur do zasiedlenia. Twoje zdjęcia piękne właśnie je przeglądam - trochę wolniej mi to idzie bo przez to forum chyba wykorzystałam caly limit przesyłu i łącze zwolniło. No to idę do Ciebie.
Wam zostawiam ostatnie obrazy z ogrodu
Coraz więcej żóltego od lili i powoli od rundbeki
Czerwieni dostarczaja pysznogłówki (niestety u mnie muszę pryskać na mączniaka) i tawułki
A tak wygląda moja pierwsza róża. Wsadziłam ją 4 lata temu, gdy przekwitła miniaturka, którą dostałam w prezencie. W gruncie powiększyła się. Rok temu chorowała, ale teraz na razie jest śliczna. Z prawej tawuła i mój nowy nabytek żurawka Plum Royale
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
U mnie krwawniki pomarniały i z chęcią przygarnę sadzonkę
Można oderwać gałązkę od roślinki. Często udaje się z korzonkiem, skrócić i ciach do ziemi. A wygląda na to, że mamy do siebie całkiem blisko więc może będzie jakaś okazja na wymiankę.
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Kontakt:
JA tez optuje jestem z Bojana ale nie wiem komu w drodze i po drodze 
Alicja piękne żurawki - co do dzielenia ogrodu na ładniejszy i w pracach
to ja mam tak samo 
Alicja piękne żurawki - co do dzielenia ogrodu na ładniejszy i w pracach
- a_nie

Dobra kobietki, jak przekwitnie oderwę z boku z korzonkiem i włożę do doniczek, bedzie dla Was.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, mam też do siebie niedaleko
Ogrodnictwo w Kościerzynie Wybudowanie. Jak będziesz jechała od Lęborka to po Stężycy, będzie Skorzewo, a potem już KW, i po lewej stronie przy kapliczce skręt (po prawej jakieś sklepy).
W tym tygodniu mieli mieć dostawę róż.
Ja kupuje u Cyrzana w szkółce w Garczu przed Kartuzami. Naprawdę spory wybór.
Jaki kolor ma twój krwawnik? Mam czerwony Papryka chętnie wymienię na inny
Ogrodnictwo w Kościerzynie Wybudowanie. Jak będziesz jechała od Lęborka to po Stężycy, będzie Skorzewo, a potem już KW, i po lewej stronie przy kapliczce skręt (po prawej jakieś sklepy).
W tym tygodniu mieli mieć dostawę róż.
Ja kupuje u Cyrzana w szkółce w Garczu przed Kartuzami. Naprawdę spory wybór.
Jaki kolor ma twój krwawnik? Mam czerwony Papryka chętnie wymienię na inny
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- a_nie

Dziękuję za cenne informację.
JA mam też czerwony taki jak na zdjeciach wcześniej
JA mam też czerwony taki jak na zdjeciach wcześniej
- a_nie

Amba19
Marysiu to ta moja "niby malwa" którą przywlokłam z pobliskiego lasu w 2009
Tak wyglądała w 2010

A tak obecnie.

Myślisz że to Malva moschata?
Marysiu to ta moja "niby malwa" którą przywlokłam z pobliskiego lasu w 2009
Tak wyglądała w 2010
A tak obecnie.
Myślisz że to Malva moschata?
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Jestem pewna na 99,9999%!
A ja dostałam tydzień temu sadzonkę białej Malwy moschata. Już się nie mogę doczekać pierwszych kwiatków.
A w tym miejscu, skąd pochodzi moja kwitną w tej chwili dwie rośliny
A muszę Ci powiedzieć ze pięknie wyglądają te malwy w Twoim ogrodzie
Pozwolę sobie wstawić zdjęcie zrobione we franku na stoisku z bylinami - to etykieta przypięta przy roślinach przeznaczonych do sprzedaży

A ja dostałam tydzień temu sadzonkę białej Malwy moschata. Już się nie mogę doczekać pierwszych kwiatków.
A w tym miejscu, skąd pochodzi moja kwitną w tej chwili dwie rośliny
A muszę Ci powiedzieć ze pięknie wyglądają te malwy w Twoim ogrodzie
Pozwolę sobie wstawić zdjęcie zrobione we franku na stoisku z bylinami - to etykieta przypięta przy roślinach przeznaczonych do sprzedaży

- a_nie

Marysiu Dzięki za etykietkę. Jakoś może przez to forum chciałabym wiedzieć co mam, rzeczywiście wygląda identycznie, tylko moja jest wyższa niż 60 cm ma chyba ponad metr.
Wróciłam z weekendu. Do Wentow dotarałam- dzięki za wskazówki.
Uczucia mieszane- ogród piękny, porobiłam zdjęcia - póżniej umieszczę.
Co do szkółki rozczarowałam się np.źle nazwane rośliny (jako, że byłam tam z "moim guru" mamą, której w tej materii bezgranicznie wierzę) np.osławiona jarzmianka, którą tam sprzedają to inna roślina, knautia macedońska czyli świerzbnica. Sprawdziłam to już w internecie - mama miała rację.
Brak nazw odmian np. żurawek czy host- sprzedawca nie był wstanie podać. Róż niewiele, w ogóle nie podpisane, nawet nie mogłam otrzymać informacji jakiego koloru będą.
Ale nie żałuję że tam trafiłam- ogród piękny.
Wracajac dziś z okolicy Tucholi natknęłam się na takie obrazy niedaleko Tlenia namalowane tym razem żywiołem.

Okazało się że weekend spędzałam 10 km od "oka cyklonu"- żyjąc w błagiej nieświadomości, odcięta od mediów.
Wróciłam z weekendu. Do Wentow dotarałam- dzięki za wskazówki.
Uczucia mieszane- ogród piękny, porobiłam zdjęcia - póżniej umieszczę.
Co do szkółki rozczarowałam się np.źle nazwane rośliny (jako, że byłam tam z "moim guru" mamą, której w tej materii bezgranicznie wierzę) np.osławiona jarzmianka, którą tam sprzedają to inna roślina, knautia macedońska czyli świerzbnica. Sprawdziłam to już w internecie - mama miała rację.
Brak nazw odmian np. żurawek czy host- sprzedawca nie był wstanie podać. Róż niewiele, w ogóle nie podpisane, nawet nie mogłam otrzymać informacji jakiego koloru będą.
Ale nie żałuję że tam trafiłam- ogród piękny.
Wracajac dziś z okolicy Tucholi natknęłam się na takie obrazy niedaleko Tlenia namalowane tym razem żywiołem.

Okazało się że weekend spędzałam 10 km od "oka cyklonu"- żyjąc w błagiej nieświadomości, odcięta od mediów.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Szokujące zdjęcia. W sobotę byłam na spotkaniu z forumowymi koleżankami, ja wracałam tylko w ulewie, ale inna w przeciwną stronę właśnie obok tej trąby powietrznej, oczywiście również nieświadomie!
I właśnie na tym spotkaniu dostałam sadzonki krwawnika, będą chyba różowe i możliwe, że czerwono - bordowe (albo czerwone?), ostatecznie dowiem się, jak zakwitną...
I właśnie na tym spotkaniu dostałam sadzonki krwawnika, będą chyba różowe i możliwe, że czerwono - bordowe (albo czerwone?), ostatecznie dowiem się, jak zakwitną...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Straszny żywioł , który niczego nie oszczędza na swojej drodze .
Dobrze , ze wam się nic nie stało .
Dobrze , ze wam się nic nie stało .
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Kontakt:
Przepiękny ogród i przepiekna rabata z kamieniami.
Zdjęcia szokujące jak cały żywioł - współczuje tym ludziom
Ja sie dopiero dzisiaj dowiedziałam, bo mało mediów oglądam.
Zdjęcia szokujące jak cały żywioł - współczuje tym ludziom
Ja sie dopiero dzisiaj dowiedziałam, bo mało mediów oglądam.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Szkoda i ludzi i drzew...