Kwiatostan Agi
- agarow78
- 500p

- Od: 22 lip 2011, o 22:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatostan Agi
Dziękuję za odwiedzinki
niestety już go od jakiegoś czasu nie mam było przykro ale się z nim pożegnałam - odszedł do krainy wiecznie zielonych... ale może skuszę się jeszcze kiedyś i dokonam zakupu jeszcze raz 
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ja mam teraz trzeciego cykasa, pierwszemu liście zeżarł pies, to resztę głupia wyżuciłam
drugiemu zżółkły wszystkie liście i też idiotka wyrzuciłam
Dopiero potem wyczytałam że jak bulwa zdrowa to trzeba zostawić, zepsute korzenie usunąć,skąpo podlewać, wystawić na słońce i czekać na nowe liście 
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja również gratuluję obrony i zasłużonej laby
.
Pokazałaś przepiękne rośliny, a szczególnie wpadła mi w oko paprotka
. O matko i córko! Ależ ona gęsta -wspaniała
!
Kwitnący falenopsis też śliczny, ma przepiękny, delikatny wzór
.Dendrobium też obsypane mnóstwem kwiatów, świetne
.
Na koniec muszę pochwalić kalanchoe, szczególnie to pełne, różowe
.
Pokazałaś przepiękne rośliny, a szczególnie wpadła mi w oko paprotka
Kwitnący falenopsis też śliczny, ma przepiękny, delikatny wzór
Na koniec muszę pochwalić kalanchoe, szczególnie to pełne, różowe
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przede wszystkim gratuluje obrony
teraz masz czas na kwiatuchy
dendrobium pięknie ci zakwitło i spodobała mi się ta rośłinka z lidla przed hobbitem ale nie wiem co to 
Po pierwsze gratuluję obronienia się
Kwiaciochy piekne -szczegolnie fiołeczki
Kwiaciochy piekne -szczegolnie fiołeczki
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Aguś nieszkodliwie zazdroszczę Ci kwitnących kalanchoe
, u mnie nie zakwitły przez 2 lata., wielkanocnik uroczy,a kwiat róży chińskiej , dorodny i piękny ma kolor
,szkoda tylko że szybko opada.
- agarow78
- 500p

Wszystkim dziękuję za gratulacje, ciepłe przyjęcie, miłe słowa i odwiedzinki
mika181 to też coś z rodziny gruboszowatych ponoć jest - sama nie znam nazwy niestety
mmaryla - to prawda szybko zrzuca kwiatuszka ale... warto czekać na niego bo jest piękny i jest to pierwsza róża która od maluteńkiej szczepeczki uchodowałam i która tak wyrosła oraz która cieszyła kwiatami i coraz częściej je mi pokazuje
A dzisiaj wspomnienie kwitnących amarylisów - co prawda tylko dwóch ale... ciszyły moje oko
biały jest nowy, tzn. cebulka kupowana była gdzieś koło grudnia, zamieszkała razem z czerwonawym czy jak mu określić kolor
czerwony był już taki:

... podczas gdy biały się zbierał do życia i był taki

no a potem już poszło... i się jakoś zrównały

i wspomnienie kwiatuszków z balkonu - trzeba je było wszystkie zbierać do domu przez ten durny remont, a w między czasie złapały zarazę i - bratki, aksamitki-smierdziuszki, goździki poszły do nieba właśnie dzisiaj, różyczka biała lub kremowa jak kto woli została opryskana i poobcinana, fuksje ogolone popryskane - zobaczymy co z nich będzie czy w ogóle coś będzie, oleander spryskany w razie gdyby coś miał mieć i babki również, komarowiec który stoi na klatce i był chory - dopiero zauważyłam dzisiaj na nim paskudy - został spryskany również i trochę poprzycinany z wiadomej przyczyny
no ale tak było...

no i tyle z balkonu, którego już nie ma, kwiaty poszły jedne do szpitala drugie odeszły, płytki skute, jednym słowem przejechał balkon czołg
no więc i to zaliczamy do wspomnień ...
Agusia a teraz pytanie do Ciebie czy Ty pamiętasz te listeczki
były wsadzone do jednej doniczki - żłobka, przedszkola a teraz już zerówka - posiedzą tam sobie jeszcze troszkę i dostaną nowe domki

na nowy dom czeka również to cudo

Ponieważ dzisiaj przesadziłam z fotkami i pewno Was zanudziłam okropnie to jutro pokażę coś co znalazłam podlewając kwiatuszki a zwłaszcza jednego z nich byłam bardzo zaskoczona tym co zobaczyłam bo powiem szczerze nie zpodziewałam się
i obiecane hojki Agusi również pokażę jutro
Życzę miłego wieczorka, odwiedzania i oglądania
Pozdrawiam i Zapraszam
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
Agusiu kochana , wcale nie zanudziłaś , takie cuda można oglądać bez końca.Amarylisy przepiękne , fuksje i begonki , jakie obsypane pąkami i kwiatami.A patrząc na dzieciaczki , to aż serce rośnie
Rosną jak na drożdżach
Mam nadzieję,że zdążysz posiedzieć jeszcze na wyremontowanym balkonie

-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agnieszko faktycznie "zarzuciłaś" nas zdjęciami, więc na chwilę odebrało mi mowę
Pozwolisz, że najpierw pogratuluję Ci obronienia się
a dopiero potem skomentuję kwiatki.
trzeba przyznać, że niejedna kwiaciarnia mogłaby pozazdrościć Ci asortymentu, a balkon...trudno uwierzyć, że prawie wszystko padło
Powiedz mi, czy doczekałaś się w końcu kwiatków na multiflorze ?
Pozwolisz, że najpierw pogratuluję Ci obronienia się
trzeba przyznać, że niejedna kwiaciarnia mogłaby pozazdrościć Ci asortymentu, a balkon...trudno uwierzyć, że prawie wszystko padło
Powiedz mi, czy doczekałaś się w końcu kwiatków na multiflorze ?
- agarow78
- 500p

heliofitka no jasne na multiflorze kwiatuszki są cały czas jedne przekwitają i zaraz wychodzą nowe nie mam jej nawet jak przez to umyć bo boje się że strącę jej kwiatuszki - zresztą zobacz sama - może uda mi się jutro trzasnąć jej więcej fotek
a padło tyle kwiatuszków ponieważ nie zauważyłam w porę a wszystko przez to że zajęłam się kończeniem pracy i przygotowaniami do obrony; mało poświęcałam uwagi kwiatkom kończyło się tylko na podlewaniu a obserwacji zabrakło
i taki efektmojej kiepskiej opieki nad nimi

Aguś oby tak było bo chciałabym jeszcze troszkę posiedzieć z książką pomiędzy pachnącymi kwiatuszkami
a padło tyle kwiatuszków ponieważ nie zauważyłam w porę a wszystko przez to że zajęłam się kończeniem pracy i przygotowaniami do obrony; mało poświęcałam uwagi kwiatkom kończyło się tylko na podlewaniu a obserwacji zabrakło

Aguś oby tak było bo chciałabym jeszcze troszkę posiedzieć z książką pomiędzy pachnącymi kwiatuszkami
Pozdrawiam i Zapraszam
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Życzę szybkiego zakończenia remontu balkonu
A hoja multiflora zawsze mnie zachwyca
A hoja multiflora zawsze mnie zachwyca
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne wspominkowe zdjęcia tych dwóch amarylisów. Super się je ogląda
. Oba śliczne, choć mi bardziej wpadł w oko ten czerwony.
Balkon miałaś bardzo fajnie ukwiecony - szczególnie spodobała mi się ta doniczka z fuksjami. Wyglądają tak naturalnie i delikatnie, że aż się robi ciepło na
.
Pozostałe oczywiście też śliczne
, a co do robactwa, to u mnie też ten rok jest dla balkonowców szczególnie ciężki. Już czasem mam ochotę rzucić to wszystko i niech same sobie radzą
.
A ten ukorzeniający się w wodzie coś mi przypomina
. Jeśli ma duże liście (na zdjęciu nie mam za bardzo z czym porównać) to chyba to będzie ficus cyathistipula
.
Balkon miałaś bardzo fajnie ukwiecony - szczególnie spodobała mi się ta doniczka z fuksjami. Wyglądają tak naturalnie i delikatnie, że aż się robi ciepło na
Pozostałe oczywiście też śliczne
A ten ukorzeniający się w wodzie coś mi przypomina
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Piekny, kosmiczny ten kwiat multiflory,wyzwolił we mnie nastepne chciejstwo posiadania tej roślinki 
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
Szybkiego ukończenia remontu
jak ukwiecisz balkon tto dopiero bedzie zdjęc do pokazywania
przedszkolaki cudne a to ukorzenione cudo nie mam pojęcia co to 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Oby się szybko skończył remont u Ciebie...
Fajne, wspomnieniowe zdjęcia balkonowych roślinek
Najważniejsze, by mieć wizję i marzenia... Za rok będzie zapewne, co podziwiać na balkonie
Multiflora - śliczna
Fajne, wspomnieniowe zdjęcia balkonowych roślinek
Multiflora - śliczna