Zielony świat Moniki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony świat Moniki

Post »

Ale ogromnią ilość doniczek na takiej powierzchni udało Ci się zmieścić ;:oj , i wszystko razem ładnie skomponowane ;:138
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jej aż tyle na balkoniku masz kwiatuszków! nie do uwierzenia, ale nie tylko ilość powala bo i jakość ;:138
O pelargoniach to już Ci wspominałam że śliczne masz ;:183
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

Monika z tą ilością kwiatów ulokowanych na 6 m 2 jesteś lepsza ode mnie ;:180
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam optymistycznie w piątek 13-tego ;:215

Mniodkowa - w pierwszym roku balkonowania miałam jedną ;:202 surfinię, która zresztą przestała cały sezon na krześle bo nie wiedziałam co z nią za bardzo zrobić :;230 I w ciągu 4 lat doszłam od 1 do 59 ;:215 Lepiej skupić się na pewniakach póki nie wyczujemy co sobie u nas radzi najlepiej, ja wykończyłam całą masę kwiatków zanim sprawdziłam co się u mnie względnie dobrze trzyma. A koleuski na balkonie stoją od początku czerwca (ten Rokoko) i świetnie sobie radzą. Musisz zainwestować w duże gliniane donice i zrobić kompozycje z koleusków i innych kwiatów to będziesz miała ładnie i nie polecą jak będzie wiało ;:215
Loki - im więcej tym lepiej :;230 już mam zapisanych kilka nowych kwiatków do wysiania na przyszły sezon ;:108
Agnieszko - jak mam tyle kwiatków na balkonie to co będzie jak zaczne działeczkę obsadzać :;230 Zapisałam Cię na szczepki, zobaczymy ile się uda uzyskać pod koniec sezonu ;:215 A koleuski kup bo to wdzięczne kwiaty i w całej gamie kolorków ;:167
Kubasiu - Klonika wstawiam do domu na klatkę schodową na zimowanie. Zgubił liście i wypuścił nowe ale przycięłam je bo takie troche dziczki były bo stał za blisko ściany i miał trochę za ciemno. Na wiosnę do domu, podlewałam z biohumusem i przycięłam aby miał ładniejszy kształt. I tyle. Zerknij na wątek Zjawki - ona to ma cuda klonikowe ;:167
Tesiu - sama jestem z siebie dumna ;:224 tylko muszę się nagimnastykować przy podlewaniu ale to akurat samo zdrowie :;230
Anetko - dziękuje kochaniutka ;:196 wiem wiem, że mam śliczne pelargonie ;:224 :;230
Izuś - po prostu jesteśmy zdolne do upchnięcia niespotykanej ilości kwiatków na małej powierzchni ;:224 My chyba naginamy przestrzeń jak w Matrixie że się nam to wszystko mieści :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Monia, możesz mi zdradzić co dostaliśmy u Igi takiego sinego? Za grosz nie wiem co to i jeszcze od Bożenki też dostaliśmy kilka roślinek. Wiesz może jakie?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od Bożenki była głowienka, przetacznik, dzwonek i rudbekia. Chyba chodzi ci o przetacznik siwy - takie siwe podłużne listki? Iga też to miała od Bożenki.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Monia, a co od Igi takiego siwego dostaliśmy? Inne liście troszkę i większe i takie omszone bardziej...
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak takie omszone to może czyściec wielkokwiatowy czyli stachys? Zapytam mamę bo notowała sobie ;:108
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki. ;:196 A jak się umawiamy na niedzielę?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno niedziela? :;230 Gosia pisała że na k 12.00 więc o 11.30 starczy? I gdzie mama ma podjechać? Może być do Carreofura? Bo do Lubicza to by musiała jechać od siebie dwoma autobusami.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Niunia1981 pisze: ja wykończyłam całą masę kwiatków zanim sprawdziłam co się u mnie względnie dobrze trzyma.

uffff czyli to norma :oops: :heja to ja już nie mam wyrzutów sumienia :;230 wczoraj przyjechała szwagierka po 22 a mój M - "chodź na balkon, coś zobaczysz, bo jest nowy i pełno kwiatków :shock: ", na co ona, że po ciemku nic nie zobaczy a ja... ;:182 i pytam, po co chce pokazywać jej moje trupy... bo kwiatki to były..... 3 tyg temu :;230
faktycznie, metoda prób i błędów to i domowe i balkonowe człowiek "wyczuwa" ;:108
ale z tą donicą glinianą to pojechałaś ;:14 choć coś czuję, że tak to się właśnie skończy... a że mam już jedną z kaktusem to i w sumie nie taki to zły pomysł ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok, podjadę do Carrefoura dokładnie to jeszcze się umówimy :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mniodkowa - o glinianą donicę to mi chodziło, że ciężką a nie że ceglastą :;230 Ach ten twój wstręt do terakoty :;230 To kup ceramiczne, tylko duże ;:224 Ale te gliniane są tańsze ;:224 Zresztą jak kupisz dużą plastikową i zawalisz ją ziemią i kwiatkami to też będzie ciężka i nie poleci z wiatrem ;:108
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko ależ Ci się wąteczek szybciutko rozwija - tutaj nie tak łatwo mi pójdzie i trochę czasu mi zajmie, żeby zaległości nadrobić :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu bo tu same gaduły są ze mną na czele :;230 Czytaj do woli, mam nadzieje że się nie zanudzisz ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”