Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary
Saro ale masz piękne liliowce, u mnie to samo nie zdąże się nacieszyć kwiatkiem juz go nie ma . Kwiat jednego dnia 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, kwiat jednego dnia, ale za to ile pąków.
Można się nimi nacieszyć do woli.
Można się nimi nacieszyć do woli.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ojej, w wątku zrobiło się cicho więc trzeba rozkręcić nieco tą ciszę
Bardzo chciałabym pokazywać wam co dzieje się z dnia na dzień ale zawsze mi ten czas tak szybko ucieka.
A tu wycieczki rowerowe,a tu wypad nad jezioro.Nie powiem jak na razie lato zapowiada się na udane i mam nadzieję,że będzie takie
Dzisiaj dla odmiany otwarły się dzwonki ,dzwoneczka karpackiego. Bardzo mi się podobają. Są delikatne. Dostałam trochę chabrów różowych wysokich ale za dużo. Powoli myślę nad rabatami i jak mam okazję to nieco je zmieniam. Plan krzyżują mi jednoroczne ale to nic
Kilka roślin będzie musiało opuścić mój ogród bo mnożą się na potęgę, niestety.
Najgorsze jest chyba wyrywanie chwastów które bywa czasochłonne i męczące.
Przed chwilą miałam spotkanko rodzinne, były ciotki i kuzyni
Jeden z młodszych kuzynów pomagał mi rwać sałatę, przyznam,że udała mi się
Teraz wszystkich obdarowuję. Wysiałam jeszcze rzodkiew białą ostrą i czekam.
Teraz myju, dobra książka i moje ukochane wyrko
...a jak się nie obrazicie to fotkami poczęstuję dzisiaj albo jutro
kogro,edi13, liliowce są takie śliczne. I tak bardzo się cieszę,żę kwitną bo wsadzone w tym roku!
Bardzo chciałabym pokazywać wam co dzieje się z dnia na dzień ale zawsze mi ten czas tak szybko ucieka.
A tu wycieczki rowerowe,a tu wypad nad jezioro.Nie powiem jak na razie lato zapowiada się na udane i mam nadzieję,że będzie takie
Dzisiaj dla odmiany otwarły się dzwonki ,dzwoneczka karpackiego. Bardzo mi się podobają. Są delikatne. Dostałam trochę chabrów różowych wysokich ale za dużo. Powoli myślę nad rabatami i jak mam okazję to nieco je zmieniam. Plan krzyżują mi jednoroczne ale to nic
Kilka roślin będzie musiało opuścić mój ogród bo mnożą się na potęgę, niestety.
Najgorsze jest chyba wyrywanie chwastów które bywa czasochłonne i męczące.
Przed chwilą miałam spotkanko rodzinne, były ciotki i kuzyni
Jeden z młodszych kuzynów pomagał mi rwać sałatę, przyznam,że udała mi się
Teraz wszystkich obdarowuję. Wysiałam jeszcze rzodkiew białą ostrą i czekam.
Teraz myju, dobra książka i moje ukochane wyrko
...a jak się nie obrazicie to fotkami poczęstuję dzisiaj albo jutro
kogro,edi13, liliowce są takie śliczne. I tak bardzo się cieszę,żę kwitną bo wsadzone w tym roku!
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Podziwiam jak szybko stworzyliście tak przytulny azyl
Naprawdę dużo pracy włozyliście, ale efekt super.
Miejsce idealne do spędzania wolnego czasu.Oby go było jak najwięcej.
Piszesz, że pielenie jest męczące.
No cóż, ja uważam pielenie za najlepszy odstresowywacz.
Przychodze z pracy, zakładam rękawiczki, wychodze do ogrodu i wszystko co złe odpływa.
Naprawdę dużo pracy włozyliście, ale efekt super.
Miejsce idealne do spędzania wolnego czasu.Oby go było jak najwięcej.
Piszesz, że pielenie jest męczące.
No cóż, ja uważam pielenie za najlepszy odstresowywacz.
Przychodze z pracy, zakładam rękawiczki, wychodze do ogrodu i wszystko co złe odpływa.
- zeberka4

Margo, to co piszesz to prawda.
Ja czasem jak sobie tak odchwaszczam to czuję się spokojniejsza, bardzo się wyciszam.
To jest bardzo pozytywne. Ostatnio czytałam 2 artykuły o tym jak ogród może pomóc nawet ludziom w ciężkiej depresji, jak poprawia wyobraźnię i siłę dzieci oraz ich pomysłowość. Same korzyści z tego idą

Ja czasem jak sobie tak odchwaszczam to czuję się spokojniejsza, bardzo się wyciszam.
To jest bardzo pozytywne. Ostatnio czytałam 2 artykuły o tym jak ogród może pomóc nawet ludziom w ciężkiej depresji, jak poprawia wyobraźnię i siłę dzieci oraz ich pomysłowość. Same korzyści z tego idą

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale masz śliczne powoje. Próbowałam posiać, ale nie mam do tego ręki.
O liliowcach nie wspomnę
O liliowcach nie wspomnę
- kogra
- Przyjaciel Forum

Ogród to odzwierciedlenie duszy......podobno.
Nic dziwnego, że każdy człowiek dobrze się w nim czuje, młody czy stary, wszystkim daje to czego potrzebują.
Kontakt z naturą jest nieodzowny dla każdego człowieka.
Nic dziwnego, że każdy człowiek dobrze się w nim czuje, młody czy stary, wszystkim daje to czego potrzebują.
Kontakt z naturą jest nieodzowny dla każdego człowieka.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Saro, liliowce cudeńka pokazujesz

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Podobają mi się kolory Twoich liliowców, szczególnie ten kremowy i różowy.
A w ogóle, to masz fajnie, że całe wakacje możesz spędzić na działeczce,,,
A w ogóle, to masz fajnie, że całe wakacje możesz spędzić na działeczce,,,
- zeberka4

Daniel
Ciebie w moim wątku to już dawno nie było
A no kolorowo
Czytałam,że ostatnio były u ciebie małe problemy z netem,ale mam nadzieję,że naprawisz swoją nieobecnośc na forum i powrzucasz jakieś fotki ze swojego ogrodu 
Margo2-Gosiu, mi w tym roku powoje też cienko wyrosły. Myślałam,że będzie więcej i będą ładniejsze bo siałam wiele odmian. Jest zaledwie parę i bardzo mnie zawiodły bo znam te rośliny z nieco innej strony:) Z liliowcami nie ma co tworzyć wystarczy im każde miejsce, naprawdę
Kogra-Grażynko, w 100% zgadzam się z tym co napisałaś bo często powtarzam te słowa; Ogród jest odzwierciedleniem duszy człowieka
Co by znaczyło ,że w mojej duszy panuje artystyczny nieład
Ale co ja pocznę, taka właśnie jestem. Kocham swój ogród oddaje mu każdą wolną chwilkę. Bardzo się martwię bo teraz przechodzą straszne burze,huragany..a dzisiaj w Wielkopolsce nawet trąba powietrzna
Mam nadzieję tylko że to co widziałam w tv nie dojdzie do nas
atena40-Ateno, faktycznie piękne mi się trafiły, nie mogę uwierzyć,żę sadzone tego roku. Obdarzyły mnie pięknym kwieciem. A ja jak na złość jednemu 4 kwiatki ułamałam
asia2-Asiu, ja tylko czekałam aż liliowce sie pokażą z niecierpliwością czekałam na każdy kwiat.
Uwielbiam t rośliny i chciałabym wzbogacić ogród o kilka nowych na przyszły rok, może kilka pełnych??
Ja też cieszę się z bycia na działce,dzisiaj bylam na 18-nastce mojej kuzynki, posiedzieliśmy nieco potem poszlismy nad jezioro i się kąpałam. Się śmiałam bo chłopcy wyszli szybciej z wody niż ja
, zwą mnie morsem
Fotki różyczki która zakwitła, pomijam fakt że miala być fioletowa. Pierwszy kwiatek rozwinięty do polowy
Ale w końcu ostatnie 2 kwiatki miała ładne
Wczoraj ( piątek 13) miałam imieniny i dostałam dzisiaj ślicznego białego dzwonka karpackiego

Już siedzi na skalniaku
Nawet nie wiecie jak rosliny się porozrastały, powoli rozsadzam do doniczek a potem pójdą na sprzedaż i wymianki.
Dzisiaj kupiłam sobie 2 nowe begonie i mam nadzieję,że przechowam je do nastepnego roku

Słoneczniki jak już urosły!
Ponad 2 metry ma jeden, nie mogę uwierzyć jaki on wielki. Pamiętam jak go sadziłam, jak wsadzałam nasionka do ziemi

Ciebie w moim wątku to już dawno nie było
A no kolorowo
Margo2-Gosiu, mi w tym roku powoje też cienko wyrosły. Myślałam,że będzie więcej i będą ładniejsze bo siałam wiele odmian. Jest zaledwie parę i bardzo mnie zawiodły bo znam te rośliny z nieco innej strony:) Z liliowcami nie ma co tworzyć wystarczy im każde miejsce, naprawdę
Kogra-Grażynko, w 100% zgadzam się z tym co napisałaś bo często powtarzam te słowa; Ogród jest odzwierciedleniem duszy człowieka
atena40-Ateno, faktycznie piękne mi się trafiły, nie mogę uwierzyć,żę sadzone tego roku. Obdarzyły mnie pięknym kwieciem. A ja jak na złość jednemu 4 kwiatki ułamałam
asia2-Asiu, ja tylko czekałam aż liliowce sie pokażą z niecierpliwością czekałam na każdy kwiat.
Uwielbiam t rośliny i chciałabym wzbogacić ogród o kilka nowych na przyszły rok, może kilka pełnych??
Ja też cieszę się z bycia na działce,dzisiaj bylam na 18-nastce mojej kuzynki, posiedzieliśmy nieco potem poszlismy nad jezioro i się kąpałam. Się śmiałam bo chłopcy wyszli szybciej z wody niż ja
Fotki różyczki która zakwitła, pomijam fakt że miala być fioletowa. Pierwszy kwiatek rozwinięty do polowy
Ale w końcu ostatnie 2 kwiatki miała ładne
Wczoraj ( piątek 13) miałam imieniny i dostałam dzisiaj ślicznego białego dzwonka karpackiego

Już siedzi na skalniaku
Dzisiaj kupiłam sobie 2 nowe begonie i mam nadzieję,że przechowam je do nastepnego roku

Słoneczniki jak już urosły!
Ponad 2 metry ma jeden, nie mogę uwierzyć jaki on wielki. Pamiętam jak go sadziłam, jak wsadzałam nasionka do ziemi

- kogra
- Przyjaciel Forum

Wowwww....jakie chmury......
Trzymam kciuki, żeby nie doszły.
U mnie podobnież i pada.
Ze słonecznika to chyba jakiś gigant Ci urośnie.
Trzymam kciuki, żeby nie doszły.
U mnie podobnież i pada.
Ze słonecznika to chyba jakiś gigant Ci urośnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki