Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Gosiu jukka dała czadu, mam nadzieję, że teraz jej nie eksmitujesz
, begonki i fuksje super
, czy dobrze widzę, że zaczyna u Ciebie kwitnąć też biały oleander, mój w tym roku coś słabiutko pewnie dlatego, że zimą miał za ciepło, bo stał w salonie. Nasionka, to oczywiście żaden problem podaj mi swój adres na pw jak zbiorę to Ci wyślę
.
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu, Twój wątek pędzi jak szalony!
Z przyjemnością czytam to, co piszesz o begoniach i fuksjach...tak się jakoś składa, że to są własnie te kwiaty, które jakoś zupełnie nie są "moje" - fuksji nie mam ani jednej, a begonie po raz pierwszy w tym roku i to przez przypadek, bo po prostu dostałam większą ilość, więc posadziłam ( i zobaczymy, jak przeżyją zimę). I zawsze wydawało mi się, że to bardzo skomplikowane w uprawie kwiaty, a tymczasem...Ty udowadniasz, że tak nie musi być
Z przyjemnością czytam to, co piszesz o begoniach i fuksjach...tak się jakoś składa, że to są własnie te kwiaty, które jakoś zupełnie nie są "moje" - fuksji nie mam ani jednej, a begonie po raz pierwszy w tym roku i to przez przypadek, bo po prostu dostałam większą ilość, więc posadziłam ( i zobaczymy, jak przeżyją zimę). I zawsze wydawało mi się, że to bardzo skomplikowane w uprawie kwiaty, a tymczasem...Ty udowadniasz, że tak nie musi być
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu dopiero Ty mi uświadomiłaś, że begonie mają bulwy, sądziłam, że korzenie. 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Lucynko,bez tego=mam nadzieję= tylko do zobaczenia 15go.
Ewa,każdy z nas ma kwiaty,któr lubi bardziej i mniej.Ja osobiście nie przepadam za różami,które większośc tu na forum uwielbia i wręcz hołduje im,nie pokazując palcem w twoją stronę
Róza jest kaprysna ,może nie potrafię się nią zająć,a begonia jak zakwitnie w maju tak piekne kwiaty ma do samych mrozów.

Ilonko,zaraz podam ci adres.Co do oleandra, to mój w ubiegłym roku prawie nie kwitł,szedł w liscie, wtym roku odwrotnie.

Tereniu,te z siewu pewnie najpierw mają korzenie,a przez sezon wykształca się malutkie bulwy,które przechowuję w garażu przez zimę.
Ewa,każdy z nas ma kwiaty,któr lubi bardziej i mniej.Ja osobiście nie przepadam za różami,które większośc tu na forum uwielbia i wręcz hołduje im,nie pokazując palcem w twoją stronę

Ilonko,zaraz podam ci adres.Co do oleandra, to mój w ubiegłym roku prawie nie kwitł,szedł w liscie, wtym roku odwrotnie.

Tereniu,te z siewu pewnie najpierw mają korzenie,a przez sezon wykształca się malutkie bulwy,które przechowuję w garażu przez zimę.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Gosiu czy tamaryszek nie rozkrzewia się korzeniami? Masz odrosty tamaryszku obok? Jest przepiękny, próbowałam go ukorzenić ale z marnym skutkiem, podobno jest to trudne. Wspaniale rozkwita Twój ogród 
- malgocha1960

Ewa,ten letni tamaryszek ma odrosty od dołu,alke ja chce mieć go bardziej w formie drzewkowej,nie mam miejsca na taki rozłozysty krzak,więc wszystki,co wychodzi od dołu to obcinam.Wiosenny kupiłam w kwietniu u Szmita,ale on od razu był na pojedyńczym pedzie.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Gosiu to zostaw jeden odrost dla mnie kochana. Tamaryszek chodzi mi po głowie dłuższy czas. Jeżeli nie będzie burzył kompozycji oczywiście 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Małgosiu, masz racje-jeśli czemuś oddajemy
, wówczas efekty widoczne.
Bardzo mi się podobają formy a la drzewko. Wymagają trochę zabiegów i pracy, ale efekty daja dużo satysfakcji.
Bardzo mi się podobają formy a la drzewko. Wymagają trochę zabiegów i pracy, ale efekty daja dużo satysfakcji.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja swoją begonię pokochałam, pytanie tylko czy ona pokocha mnie. Na razie co ją dotknę, to jej coś odłamuję 
- malgocha1960

Ewa,próbowałam,odcinać od dołu,bo koleżanka chciała,ale też nic jej nie wychodzi z tego mojego tamaryszka.Ja spróbowałam jeszcze w swoje miejsce wsadzić gałązki i zobaczę co z tego wyjdzie.

Uwielbiam kwiaty eszplcji,mam je pierwszy raz.Takie delikatne,lekko pokładające się,a wieczorem i w pochmurne dni zamykaja się.
Klarysa,wszystkie formy drzewkowe mam kupne,tylko migdałka prowadzę sama od początku na drzewko i teraz zobaczę co wyjdzie mi ze zwykłego świerka,który na razie straszy.

Gosiu,faktycznie begonie są bardzo kruche,najbardziej chyba ta najnowsza trąbkowa odmiana.Boję się ją podlewać nawet.

Uwielbiam kwiaty eszplcji,mam je pierwszy raz.Takie delikatne,lekko pokładające się,a wieczorem i w pochmurne dni zamykaja się.
Klarysa,wszystkie formy drzewkowe mam kupne,tylko migdałka prowadzę sama od początku na drzewko i teraz zobaczę co wyjdzie mi ze zwykłego świerka,który na razie straszy.

Gosiu,faktycznie begonie są bardzo kruche,najbardziej chyba ta najnowsza trąbkowa odmiana.Boję się ją podlewać nawet.

- malgocha1960

- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Małgosiu, a która Tobie tak słabo rośnie? Może mam jeszcze jedną to bym przywiozła...
- malgocha1960

Justynko,wisi na pergoli w koszu wiklinowym.Jak słabo widać to zrobię zdjęcie jak słońca nie bedzie.
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Ja fuksje od Justynki dałam cioci na balkon,bo mi głowę suszyła i już zaczęły kwitnąć
Ja oderwałam czubki i wsadziłam do ziemi i teraz są ładne krzaczki i nawet jedna ma pączki
Tylko jedna ma jakieś małe białe robaczki kurde i nie wiem czym to spryskać 
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
To prawdopodobnie mączlik szklarniowy trza go Mospilanem potraktować.