Funkia - gdzie kupić, polecane strony sprzedawców

Hosty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gdzie kupić zdrowe Hosty?

Post »

Właśnie u nich zamówiłam i czekam na przesyłkę, jak przyjdzie to się pochwalę :tan
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Dyshia pisze:Witam, a czy ktoś zna i może polecić te hosty:

http://mayla.pl/index.php?page=shop.bro ... t&Itemid=5

Zapytałam sprzedawcę o HVX i na razie czekam na odpowiedź.
Właśnie otrzymałam przesyłkę z tego miejsca. Zakupu dokonałam na ALL. Na realizację zamówienia trochę :wink: się naczekałam, lecz jestem zadowolona.
Kupiłam dwie rośliny - każda w cenie 7,50.
1/ Delta Down ...

Obrazek

Obrazek

2/ Wide Brim - tu już po umieszczeniu w doniczce, bo oni wysyłają (notabene kurierem - dobrze zapakowane i nie umęczone) rośliny bez doniczek.

Obrazek
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Okazuje się Basiu,że cierpliwość się opłaci.Hosty wyglądają na zdrowe...Powodzenia w uprawie:)
Awatar użytkownika
ika66
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 30 wrz 2010, o 20:40

Post »

SZCZERZE POLECAM SZKOLKE HOST W SOCHACZEWIE funkia.pl
ZAMOWILAM NA PRAWIE 300 ZL I WSZYSTKO BYLO ZGODNE Z ZAMOWIENIEM.TAKIE ZAKUPY TO CZYSTA PRZYJEMNOSC:))

Czyżby Caps Lock się zaciął? :lol:
Nie piszemy całych postów wielką literą. :wink:
babuchna
jar222
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 cze 2010, o 08:55

Post »

Witam

Na funkia.pl kupuje już trzeci sezon i jestem zadowolony. roślinki zdrowe, rosną bezproblemowo. Kontakt ze sprzedającym powiedział bym wzorcowy.

pozdro
angelaqwerta
50p
50p
Od: 4 sie 2010, o 14:03

Post »

ika66 pisze:Ktos, kto kupil jedna hoste, nie poprzestanie na jednej. Po kilku hostach jest sie uzaleznionym... to jest jak narkotyk.... wciaga. Mnie wsiorbalo na amen :tan
haha, znam to:) Też planowałam obsadzić rabatkę. Teraz szukam miejsc w resztkach ogrodu i caly czas zmniejsza mi sie trawnik:P Mąż już mówi że niegługo trawnika nic nie zostanie:) A miało być ich tylko kilka:P Teraz jeszcze żórawki doszly..ehh

-- 26 lip 2012, o 23:42 --
Dyshia pisze:Witam, a czy ktoś zna i może polecić te hosty:

http://mayla.pl/index.php?page=shop.bro ... t&Itemid=5

Zapytałam sprzedawcę o HVX i na razie czekam na odpowiedź.

Nie wiem, ale też jestem ciekawa, bo mam tam dosyc niedaleko i planuje wybrać sie osobiście:)
angelaqwerta
50p
50p
Od: 4 sie 2010, o 14:03

Post »

Osobom z Wrocławia, mogę polecić 2 szkółki które można zaliczyć za jednym kursem bo są niedaleko siebie. Pierwsza mniejsza ale wybór syty we Wróblowicach (ok 2-3km za Wrocławiem -Leśnicą) przy głównej drodze na Środę Śląska, a druga w Błoniach kilka kilometrów dalej na Środę. Ceny maja baaardzo atrakcyjne obie szkółki , powiem ze na allegro czasami jest drożej... No żadna z nich nie ma ogromnego wyboru host ale zawsze jakieś są, i duuże:) ceny 7-10zł ale maja bogata ofertę innych roślin. np w zeszłym roku kupiłam piękną hortensję chyba bukietową za 8 zl ale prawie metrowa. dużo innych, a we Wróblowicach kupiłam wczoraj 2 clematisy po 15zł, 2 hosty po 8 i 10zł, żurawki dwie ( żółtą i czerwoną malutkie ale po 5 zł. piękne budleje dawida były po 10zł duże , metrowe kilkupędowe kwitnące... a hortensje ogrodowe kwitnące po 9 zł . ohh co by gadać i gadać:) ja mam tam b. blisko bo zaledwie do tej pierwszej ok 5km więc często bywam.
ROCHCIO
50p
50p
Od: 1 lis 2007, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

powiedzcie prosze jakie sa pierwsze objawy zarażenia wirusem-jak to rozpoznać
pozdrawiam Elżbieta
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
OLAmari
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2006, o 11:58

Post »

Trochę niżej jest cały wątek na ten temat: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=40&t=15971
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

witam,
jestem nowa na forum; w bieżącym roku kupowałam hosty u kilku producentów i sprzedawców. Z wiekszości zakupów jestem b.zadowolona, zdarzyły sie jednak zakupy u szkółkarzy, gdzie więcej kupować nie będę. A szczególnie dotyczy szkółki szeroko tu promowanej na tym forum, która ponoć bada hosty na obecność wirusa, szkółka publikuje nawet wyniki badań na swojej stronie.

A co mnie przysłano przedstawiam w załączeniu - oceńcie sami:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chciałam reklamować chociażby cenowo niestety odpowiedziano mi : posadzić, na wiosnę urosną a ja jestem laikiem i na niczym sie nie znam.
Pierwszy raz coś takiego mnie spotkało, mam nadzieję, że ostatni.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Bardzo ładne hosty,pięknie ukorzenione,one po prostu wchodzą już w jesienne kolory,wsadż odpowiednio do ziemi a na wiosnę zobaczysz,jakie piękne kły wyjdą z ziemi :)
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

kaja_krys
Nic niepokojącego na tych hostach nie widać - u mnie tez już niektóre nabierają jesiennych barw - niedługo zanikną i będą cieszyć oko ponownie wiosną
kaja_krys pisze:Pierwszy raz coś takiego mnie spotkało, mam nadzieję, że ostatni.
Czy to są Twoje pierwsze hosty?, czy może masz już trochę odmian?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

kaju,nie sposób nie zgodzić się z przedmówcami...Hosty pięknie ukorzenione,wyrośnięte...a fakt zakupu o tej porze roku powoduje,że wyglądają tak a nie inaczej :wink:Nie ma powodów do obaw i pochopnej oceny sprzedawcy. Na wiosnę,będziesz zachwycona ich wyglądem.Powodzenia ;:333
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

Kochani!
to nie są moje pierwsze hosty, mam w tej chwili ok. 100 odmian są to najczęściej rośliny młode nie za bardzo rozrośnięte. Z roślin, które miałam wcześniej nie znakowałam przy zakupie, jak się rozrosły dzieliłam i poobsadzałam, gdzie się dało. Do czasu urządzenia swojego ogrodu na wsi wszystko to sadziłam przy domu w miescie. Zrobiłam z tego wszystkiego taki "małpi gaj" - jak mówią moje dzieci. Nadeszła pora, żeby zrobić porządek i ukierunkować się - co właściwie chcę. A że hosty mi się podobały i aktualnie przy domu mam więcej cienia to zrobiłam jeden duży rozsadnik; mam także żłobek hostowy, przedszkole, i szpital hostowy. Ten ostatni ma pomóc w kuracji host sieboldiana, które zostały gruntownie zasypane przy urządzaniu ogrodu na wsi. A żłobek - przy jednym z zakupów w tym roku ładnej złotej hosty NN (z dużych roślin) w donicy były mikrusy, myślę że się wysiały jakoś. No i tak je hołubię.
Macie wszyscy rację,że zakupione hosty mają ogromny system korzeniowy - święta prawda, tyle że jak paramy się tym zawodem to dajmy klientom sadzonki, które są zdrowe i mają wygląd. Jeśli nie - to uprzedźmy klienta. Te hosty były kupione na początku września. One odżyją, hosty mają spory system korzeniowy i to pozwoli na przeżycie. Ja tylko pytam: kto to hoduje sadzonki bez przesadzania? Żeby wydobyć te korzenie doniczka była wycinana nożyczkami po centymetrze. Hosty kupowałam od X-producentów i sprzedawców- poprzez internet, w szkółce oraz centrum w Zamościu (hosty z Ogrodnictw w Końskowoli), Kupowałam także w tym miesiącu. Można powiedzieć, że "badałam rynek". O hostach wiem jeszcze za mało, ale się douczę.
Dzięki za odzew.
pozdrawiam
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Kaju-aż nie chce mi się wierzyć że masz 100 odmian host i tak reagujesz na te hosty w doniczkach,po prostu były wcześniej wsadzone do nich i szybko wytworzyły system korzeniowy,same hosty wyglądają naprawdę dobrze,sama chciałabym takie kupować
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hosty”