Czy u Ciebie ta "paczka" stoi w ogródku? Przybliż nam trochę realia uprawy tych pyszności
W moim ogródku - IWONA1311
- BassBecia
- 100p

- Od: 15 maja 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Boczniaczek się popisał
Czy u Ciebie ta "paczka" stoi w ogródku? Przybliż nam trochę realia uprawy tych pyszności
"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Iwonko 
Znalazłam taką stronkę http://www.kago.com.pl/kplkul.html
Flaków akurat nie ma ale są inne fajne przepisy - dzisiaj jadę do Tesco kupię takiego boczniaka i wypróbuję czy dobre
Znalazłam taką stronkę http://www.kago.com.pl/kplkul.html
Flaków akurat nie ma ale są inne fajne przepisy - dzisiaj jadę do Tesco kupię takiego boczniaka i wypróbuję czy dobre
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
BassBecia boczniaczek faktycznie się popisał było co pojeść. U nas ta "paczka" stoi na dworze w cieniu za składzikiem z drzewem od strony północnej więc nie ma tam ostrego slońca, na początku trzeba było całą tą grzybnię namoczyc w wodzie a teraz to nic z tym nie robimy tylko zbieramy grzybki. Tak naprawdę to my też mamy to pierwszy raz więc nie wiem czy nie popełniliśmy lub nie popełnimy jeszcze jakiegoś błędu ale jak na razie to grzybki są więc chyba jest ok.
Beatko faktycznie fajne są tam przepisy muszę sobie kilka spisać, pewnie coś wypróbuję
Mam nadzieję że te grzybki będą Ci smakowały.
Upał jest niesamowity i cały dzien siedzę w domu a jak można już wyjść z domu to muszę pospacerować z małym więc w ogóle nie mam kiedy coś zrobic w ogródku
Ale w czoraj znow byłam na zakupach - rano pojechałam do ogrodniczego po drabinki i patyki bambusowe i oprócz tego przywiozłam jeszcze to

oprócz tego był jeszcze wiąz karłowy o zielonych listkach odmiany nie pamiętam ale odwiozłam go z powrotem bo w domu zobaczyłam że cały był oblepiony mszycą i jeszcze takim białym badziewiem, takie maleńkie białe muszki
A popołudniu pojechałam z sąsiadką do szkółki u Zygmunta i przywiozłam kilka roślinek

Tylko kiedy ja to teraz posadzę jak takie upały...
Beatko faktycznie fajne są tam przepisy muszę sobie kilka spisać, pewnie coś wypróbuję
Mam nadzieję że te grzybki będą Ci smakowały.
Upał jest niesamowity i cały dzien siedzę w domu a jak można już wyjść z domu to muszę pospacerować z małym więc w ogóle nie mam kiedy coś zrobic w ogródku
Ale w czoraj znow byłam na zakupach - rano pojechałam do ogrodniczego po drabinki i patyki bambusowe i oprócz tego przywiozłam jeszcze to

oprócz tego był jeszcze wiąz karłowy o zielonych listkach odmiany nie pamiętam ale odwiozłam go z powrotem bo w domu zobaczyłam że cały był oblepiony mszycą i jeszcze takim białym badziewiem, takie maleńkie białe muszki
A popołudniu pojechałam z sąsiadką do szkółki u Zygmunta i przywiozłam kilka roślinek

Tylko kiedy ja to teraz posadzę jak takie upały...
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko klematis cały obsypany kwiatami .
Moje bardzo biedniutkie w tym roku.
Cztery zmarzły, pozostałe ledwie wegetują.
Pustynnik Ci zimował, czy z wiosennego sadzenia?
Moje dwa zmarzły, a jeden w cieniu nie zakwitł.
Boczniaki bardzo lubię w panierce, a na flaczki M się nie daje namówić.
Przed laty także kupiliśmy grzybnię, leżała w cieniu za budynkiem gospodarczym, było trzy zbiory owocników.
Moje bardzo biedniutkie w tym roku.
Cztery zmarzły, pozostałe ledwie wegetują.
Pustynnik Ci zimował, czy z wiosennego sadzenia?
Moje dwa zmarzły, a jeden w cieniu nie zakwitł.
Boczniaki bardzo lubię w panierce, a na flaczki M się nie daje namówić.
Przed laty także kupiliśmy grzybnię, leżała w cieniu za budynkiem gospodarczym, było trzy zbiory owocników.
- IWONA1311

Tajeczko klematis ma w tym roku naprawdę dużo kwiatów przez dwa lata miał raptem po trzy kwiatki do tego jeszcze malutkie. Pustynnik kwitnie u mnie juz czwarty raz co roku ma więcej kwiatostanów, ten którego sadziłam wiosna nie zakwitł moze w przyszłym roku pokaże swoje kwiatki, ciekawe czy będzie mu tak dobrze jak temu. oba rosna u mnie w pełnym słońcu. My grzybnię boczniaka kupiliśmy pierwszy raz ale kiedys jak bylam mała to była u mojej babci, ja też lubię je w panierce i nigdy inaczej nie robiłam ale w tym roku pewnie spróbuję coś jeszcze z nich zrobić...
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
O
wcześniej nie widziałam zakupów.
Ta roślina o bordowych liściach, to jakiś klonik?
Ciekawe skalniaczki .
Ta roślina o bordowych liściach, to jakiś klonik?
Ciekawe skalniaczki .
- IWONA1311

Tak Tajeczko to klon palmowy "Atropurpureum" , cena nie była za wysoka więc sobie sprawiłam
takiego klonika tylko zdjecie troche niezbyt wyraźne bo robione komórką, aparat pożyczyłam siostrze i teraz jestem 2 tygodnie zdana tylko na telefon 
-
przemek1136

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Witaj Iwonko! Roślinki najlepiej sadzić po 20.00. Muszę i ja wybrać się do "Szkółki Zygmunta" ale wpierw chcę doprowadzić skalniak do używalności. Widzę, że kupiłaś tawułkę perkao czy pamiętasz w jakiej była cenie?
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ale zakupy
Za późno przeczytałam tę drugą wiadomość
Za późno przeczytałam tę drugą wiadomość
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- IWONA1311

Witaj Przemku. wiem że teraz to najlepiej sadzić wieczorem ale to też taki czas kiedy można wkońcu wyjść z dziećmi na spacer a potem to podlewanie tunelu i ciemno ale może w końcu znajdę chwilkę. Tą tawułkę kupiłam bo u Ciebie bardzo mi się spodobała ale jeśli chodzi o cene to nie pytałam ile kosztuje a potem pan powiedział mi tylko ile mam zapłacić. Teraz za wiele roślinek nie było do wyboru trochę host i głównie skalniaki.
Beatko to musisz przyjechać i wybiorę sie tam z Tobą jeszcze raz
Beatko to musisz przyjechać i wybiorę sie tam z Tobą jeszcze raz
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko
Masz rację taki upal że nie daje się nic zrobić na ogródku .Boczniaki panierowane i ja bardzo lubię.Szalejesz kobieto z zakupami.
- IWONA1311

Gosiu z zakupami to na razie koniec... limit gotówki wyczerpany no i muszę w końcu posadzić to co mam bo tak kupuję i kupuje a doniczek przybywa, nawet część roślinek ze spotkania u Joli jeszcze nie posadzone
Jedyne na co się jeszcze może nakuszę to świerk Inversa...muszę tylko dokładnie przemyśleć gdzie go posadzę.
Iwonko
świetne zakupy, skalniaczki wpadły mi w oko... czerwony fajnie wygląda
Co to za roślina w prawym, dolnym rogu
Co to za roślina w prawym, dolnym rogu
- IWONA1311

Witam Iwonko
Przyszłam pochodzić po Twoim ogrodzie i nadrobić zaległości... Pięknie Ci wszystko kwitnie!
Imponujące zakupy zrobiłas, zwłaszcza klon Atropurpureum jest mi bliski... Doradzam, jeśli się zdecydujesz na Inversę, by go posadzić jako solitera - to wyjatkowej urody iglak, zasługuje na odpowiednie wyeksponowanie...
Pozdrawiam serdecznie!
Przyszłam pochodzić po Twoim ogrodzie i nadrobić zaległości... Pięknie Ci wszystko kwitnie!
Imponujące zakupy zrobiłas, zwłaszcza klon Atropurpureum jest mi bliski... Doradzam, jeśli się zdecydujesz na Inversę, by go posadzić jako solitera - to wyjatkowej urody iglak, zasługuje na odpowiednie wyeksponowanie...
Pozdrawiam serdecznie!