Wiklinowy balkon Lilaska
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiklinowy balkon Lilaska - kwiaty str.15
Lilasku wszystkie cudne, ale dziś pierwsze miejsce zajmuje nemezja 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Lilasku zdjęcia cudne
Nemezja boska, nasturcja zresztą też 

po wczorajszej wichurze mam małe straty... Jedna ze skrzynek, w której rosły nasturcje i słoneczniki wypadła za burtę ;( Zeszłam po nią, ale o dziwo nadłamał się tylko jeden słonecznik, reszta ok, poza nasturcjami ma się rozumieć. Skrzyneczka pękła, ale da się ją związać i jakoś tak zamocuję z powrotem., słonecznikowi zrobię podpórkę i zwiążę, może się uratuje.
A jak tam u Was po wichurze?
A jak tam u Was po wichurze?
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lilasku, jak zwykle jestem zachwycona Twoimi zdjęciami. Cieszę się, że tylko takie straty podczas ostatnich burz. U mnie wszelkie kataklizmy wichurowo-burzowe jak na razie mnie omijają, za to mam innej natury kataklizm balkonowy - przędziorek... W przyszłym roku chyba "zasadzę" na balkonie sztuczne kwiaty! Choć jeśli miałyby być sztuczne, to wolałabym nic nie mieć 

- Niunia1981
Lilasku u mnie podczas ostatnich burz (ale tych co były u nas jakiś tydzień lub dwa temu) połamało dwie pelargonie i odłamalo dwie gałązki od fuksji 

muszę powiedzieć, że też się z nim param, ale na bluszczach domowych. W niedzielę, powtórzę oprysk bo nie wierzę, aby po jednym przeszło ;)Mandragora pisze:za to mam innej natury kataklizm balkonowy - przędziorek...
no właśnie ból, współczuję Ci bo fuksje są prześliczne, jeszcze pelargonie to, jak dla mnie mniejsza byłaby strata, ale te fuksje...Niunia1981 pisze:ilasku u mnie podczas ostatnich burz (ale tych co były u nas jakiś tydzień lub dwa temu) połamało dwie pelargonie i odłamalo dwie gałązki od fuksji
Jednakowoż słonecznikowi wsadziłam nóżkę w łupki i może się wykuruje ;)

tymczasem pokaże obecny stan balkonu, bo troszkę się chyba rozrosło ;)

Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- Niunia1981
Lilasku bardzo ładnie się kwiatki rozrosły, prawdziwy szał kolorów
Super
Kicia rewelka, podstawa zdjęcia to zwierzak, moje też się pchają w kadr
W skrzynce na balustradzie jest nemezja tak? Muszę pamiętać o niej na przyszły rok
Ja znowu z tym roku nie wzięłam pod uwagę, że kwiatki się rozrosną i wstawiłam ich za dużo i teraz ledwo można przejść

Ja znowu z tym roku nie wzięłam pod uwagę, że kwiatki się rozrosną i wstawiłam ich za dużo i teraz ledwo można przejść

-
- 200p
Lilasku Twój balkon nadaje się do jakiegoś balkonowego konkursu! Na najładniejszy balkon oczywiście! Bardzo bardzo mi się podoba 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
tak, tak nemezja, nie wiedziałam, że będzie tak wdzięcznie wyglądać, zresztą dziś porobiłam jej trochę zdjęć i jestem pod wrażeniem jej uroku ;) no właśnie w przyszłym roku będę również mieć mniej kwiatów ;)Niunia1981 pisze:W skrzynce na balustradzie jest nemezja tak? Muszę pamiętać o niej na przyszły rok
oj, dziękuję bardzo za taki komplement, niewątpliwie mój balkon wyróżnia się na tle całego dwuklatkowego wieżowca, nawet kolega z pracy bez problemu zlokalizował moje mieszkanie ;)baiana pisze:Lilasku Twój balkon nadaje się do jakiegoś balkonowego konkursu! Na najładniejszy balkon oczywiście! Bardzo bardzo mi się podoba
tymczasem parę nowych:
Ja nie wiem, jakaś ślepa jestem, nie ukrywam, że słoneczniki porosły mi gigantyczne, ale dopiero dziś zauważyłam pod jednym z nich, że groszek pachnący puścił pąka i to tak pachnącego, że szok. Nie przypuszczałam, że on tak pięknie pachnie...

Natomiast cały balkon mam usiany biedronkami, na kocankach mam całe gromady ;) a dziś w lidlu kupiłam sobie kalanchoe, bo mi się strasznie spodobała, taka dorodna ;)

Kocanka się w końcu rozwinęła... uwielbiam te kwiaty i nie wiedziałam, że one sa suche od samego pąka ;)

No i nemezja... jest taka letnia... upalna, jak to lato, zimą będzie co wspominać...

No i mój pierwszy w życiu słonecznik, jest cudowny taki idealny... a dziś odwiedziła mnie mucha ;)

Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiklinowy balkon Lilaska - słonecznik, nemezje...str.16
Lilasku, chyba już powinnam iść spać, bo przeczytałam:
"zauważyłam pod jednym z nich, że groszek pachnący puścił bąka i to tak pachnącego, że szok."
A zdjęcia jak zwykle przecudnej urody
"zauważyłam pod jednym z nich, że groszek pachnący puścił bąka i to tak pachnącego, że szok."

- Niunia1981
Lilasku - u mnie biedronek też jest cała masa, moja psinka ma zajęcie - uwielbia wpatrywać się we wszelkiej maści robaczki - jak siedzi bez ruchu od kilkunastu minut w dziwnej pozie to wiadomo, że przez balkon idzie robaczek
Gratuluję pachnącego pąka na groszku no i ślicznego słonecznika
A nemezja - rzeczywiście cudo, koniecznie do kupienia na przyszły sezon, zresztą tak samo jak Motylek Wisetona - poszukaj zdjęcia w google i zobacz sama jakie delikatne cudeńko
Taaaa, już widze jak obie będziemy miały mniej kwiatów za rok
Mandragoro - oplułam monitor ze śmiechu

Gratuluję pachnącego pąka na groszku no i ślicznego słonecznika

A nemezja - rzeczywiście cudo, koniecznie do kupienia na przyszły sezon, zresztą tak samo jak Motylek Wisetona - poszukaj zdjęcia w google i zobacz sama jakie delikatne cudeńko

Taaaa, już widze jak obie będziemy miały mniej kwiatów za rok

Mandragoro - oplułam monitor ze śmiechu

Mandragora pisze:Lilasku, chyba już powinnam iść spać, bo przeczytałam:
![]()
hehehehhe szczerze powiedziawszy jak to pisałam to pomyślałam, że to tak może zabrzmieć i miałam dodać jakąś emotkę, ale w ferworze dodawania kolejnych zdjęć zapomniałam... w sumie puściła niezłego bączka, jak to groszek

no Romek to tylko czeka jak przyjdę z pracy, żeby móc sobie pooglądać wszystko, posprawdzać i zobaczyć jakie robale się pojawiły, czasem skacze klaszcząc w łapki, ale raczej nic nie łapie ;)Niunia1981 pisze:u mnie biedronek też jest cała masa, moja psinka ma zajęcie
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
-
- 200p
Lilasku śliczne masz kwiatki. Ja też kocham nemezję. Nawet wysiałam ją na mojej rabatce, ale coś nie widzę żeby wzeszła. Może w przyszłym roku się uda.
Gratuluję pierwszego groszkowego kwiatka
Moje też mają dużo p(b)ąków - czekam aż puszczą ;)
A biedroneczki poza tym, że urocze, to są też pożyteczne - zjadają mszyce
Gratuluję pierwszego groszkowego kwiatka

A biedroneczki poza tym, że urocze, to są też pożyteczne - zjadają mszyce

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- __asiulka__
- 200p
- Od: 3 maja 2012, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lilasku - pięknie u Ciebie
Wszystko rośnie jak szalone i pięknie kwitnie. Super zdjęcia robisz, oglądać je to sama przyjemność 

Dziewczyny mam problem, zeszłej nocy wichura złamała moja begonie wyrosnieta z cebulek. Złamała się tuż przy ziemi i nie wiem co z nią zrobić, ponieważ liście są nietkniete i szkoda mi ją wyrzucić. Czy taka szczepka ma szansę na ukorzenienie w wodzie?
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon