no ale oprysk nie zaszkodzi
 no ale oprysk nie zaszkodzi  dziękuję
 dziękuję
 no ale oprysk nie zaszkodzi
 no ale oprysk nie zaszkodzi  dziękuję
 dziękuję
 Witam obiecuje że się poprawię,postaram się porobić kila fotek,brak czasu.Ogród żyje własnym tempem jak mam czas to coś tam porobi,ale naprawdę niewiele:(,pozdrawiam
 Witam obiecuje że się poprawię,postaram się porobić kila fotek,brak czasu.Ogród żyje własnym tempem jak mam czas to coś tam porobi,ale naprawdę niewiele:(,pozdrawiam
 witam udało mi się zrobić parę fotek z ogrodu oto one zapraszam na spacerek
 witam udało mi się zrobić parę fotek z ogrodu oto one zapraszam na spacerek  

żółwik z kamieni:)
żółwik z kamieni:)  

alejka z funkiami
alejka z funkiami  

nasz mały warzywnik:)
nasz mały warzywnik:)  

uwielbiam formować iglaki i drzewka,tu kulki z tui oraz drzewko modrzewia na pniu
uwielbiam formować iglaki i drzewka,tu kulki z tui oraz drzewko modrzewia na pniu  
  przepiękny perukowiec,uwielbiam jego kolor listków no i oczywiście te peruczki
przepiękny perukowiec,uwielbiam jego kolor listków no i oczywiście te peruczki  

sad,w ty roku dopiero zaczęły owocować jabłonki i grusza a mineło chyba ok 5lat juz myśleliśmy o wycięciu drzewek bo co z takich co nie owocują i widocznie się przestraszyły
sad,w ty roku dopiero zaczęły owocować jabłonki i grusza a mineło chyba ok 5lat juz myśleliśmy o wycięciu drzewek bo co z takich co nie owocują i widocznie się przestraszyły  i zaczęły owocować
 i zaczęły owocować  

.
.

Witam Krzysztofie i Bogusiu
 Witam Krzysztofie i Bogusiu  miło mi,mały ogrodnik jest bardzo ciekawy świata skończył już roczek z ogrodowych prac to widzę że ciągnie go do koszenia trawy
 miło mi,mały ogrodnik jest bardzo ciekawy świata skończył już roczek z ogrodowych prac to widzę że ciągnie go do koszenia trawy  musieliśmy kupić mu taką zabawkową łapie za rączkę i udaje że kosi trawkę ,nawet tak robi z prawdziwą kosiarką tylko wtedy na rączkach u mamy
 musieliśmy kupić mu taką zabawkową łapie za rączkę i udaje że kosi trawkę ,nawet tak robi z prawdziwą kosiarką tylko wtedy na rączkach u mamy  kwiatki motylki i ptaszki też lubi,może będzie miał zamiłowanie po rodzicach,dziękuję za odwiedzinki Bogusiu ogród jest trochę zaniedbany nie mam teraz za bardzo czasu na plewienie gdzie nie zerknę tam chwasty i tak w kółko ,może tego nie widać na zdjęciach bo starałam się sadzić roślinki blisko siebie aby tworzyły takie kępy jedna koło drugiej i wtedy chwasty nie mają takiego pola do popisu no ale i tak zawsze gdzieś wyjdą
 kwiatki motylki i ptaszki też lubi,może będzie miał zamiłowanie po rodzicach,dziękuję za odwiedzinki Bogusiu ogród jest trochę zaniedbany nie mam teraz za bardzo czasu na plewienie gdzie nie zerknę tam chwasty i tak w kółko ,może tego nie widać na zdjęciach bo starałam się sadzić roślinki blisko siebie aby tworzyły takie kępy jedna koło drugiej i wtedy chwasty nie mają takiego pola do popisu no ale i tak zawsze gdzieś wyjdą   a ja już mam dość tak ciągle chodzę i skubię
 a ja już mam dość tak ciągle chodzę i skubię  zero odpoczynku
 zero odpoczynku  Pozdrawiam
  Pozdrawiam 

ogród jak zawsze uroczy, a kompozycje boskie
 ogród jak zawsze uroczy, a kompozycje boskie  

witam dziś chciałam pokazać co można zrobić z nie używanych walających się doniczek:)
 witam dziś chciałam pokazać co można zrobić z nie używanych walających się doniczek:)  mojemu synkowi bardzo się podoba rodzinka" z doniczek":)
mojemu synkowi bardzo się podoba rodzinka" z doniczek":)  
  a to dziewczynka viktoria na honorowym miejscu maszynie viktorii
a to dziewczynka viktoria na honorowym miejscu maszynie viktorii  
  a tu postument na donice z kwiatami.
a tu postument na donice z kwiatami.  a tu zrobiłam grzybki
a tu zrobiłam grzybki  
  a tu zbiór walających się gałązek i lampek.
a tu zbiór walających się gałązek i lampek.

obok rośnie akacja i stara czereśnia(strona południowa) może ma za mało słońca?te drzewa za bardzo zasłaniają winorośl?jak ją prowadzić?
obok rośnie akacja i stara czereśnia(strona południowa) może ma za mało słońca?te drzewa za bardzo zasłaniają winorośl?jak ją prowadzić?

witam cieszę się i zapraszam,tuje podcinam od dołu gałązki i tak powstaje kula na wybraną wysokość od dołu aż do uzyskania efektu i wtedy formuje na kule tuje fajnie się formuje polecam ,a i modrzew jest podatny na takie cięcia polecam:)teraz robię z modrzewia takie dwie kulki na jednym pniu,no i planuje forsycje na pniu ciekawe czy mi wyjdzie
 witam cieszę się i zapraszam,tuje podcinam od dołu gałązki i tak powstaje kula na wybraną wysokość od dołu aż do uzyskania efektu i wtedy formuje na kule tuje fajnie się formuje polecam ,a i modrzew jest podatny na takie cięcia polecam:)teraz robię z modrzewia takie dwie kulki na jednym pniu,no i planuje forsycje na pniu ciekawe czy mi wyjdzie  pozdrawiam
 pozdrawiam