Mój wiejski ogród '12
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój wiejski ogród '12
Ale kolorek - szczęka opada! 
- BassBecia
- 100p

- Od: 15 maja 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irminko, piętrowa rabata rewelacyjna, a Twój maczek............ maczek jest przecudowny
Zakochana jestem w jego delikatności i kolorze -smaczniutki jak sorbet malinowy. Napisz o nim coś więcej-czy jest wieloletni, może wiesz co to za odmiana...
"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sąsiadeczko, a na ostatnim zdjęciu ta ślicznota, to kto?
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Twój ogród w kolejnych odsłonach niezmiennie piękny.
Szyszeczki na koreance jak szalki wagi Temidy; zadziwiająca, jak na przyrodę, symetria.
Twoje zapędy, żeby wśród niskich rosły wysokie, podobają mi się. Może to niezbyt zgodne z konwencjami ogrodniczymi, ale daje efekt 3d, cokolwiek to znaczy. Anglicy już to znają
Dwa dni spędziłam na Kaszubach w okolicach Kościerzyny. Napatrzyłam się na przepiękne kwietne łąki, dojrzewające zboża, jeziorka, łabędzie... ech, co będę Ci mówić, przecież to Twoja codzienność
Nawet znalazłam kolejną partię kwiatków czarnego bzu, wiesz na co...
I co najlepszego zrobiłam
( głupia baba, jakbym nie miała już dwóch
taki niepewny
Serdeczności słoneczne i upalne - Jagoda
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Bass Beciu, jestem rozkochana w sorbetowych makach, ale nic nie wiem, oprócz tego, że to rośliny jednoroczne. Jest ich tak dużo, a ja nie znam sposobu, by je kolorystycznie zaznaczyć i zdaję się co roku na przypadkowy wysiew
Małgosiu, ta różyczka, jak rzadko, współgra z pozostałymi roślinkami, uciekla mi chwilowo jej nazwa, ale przypomnę sobie
Jago, gdybyś takiego KOCIONKA wkleiła u mnie, to bym wcale, ale to wcale nie gniewała się...
Mówisz, że jestem w zgodzie z TEORIĄ?
Liliowiec Stella Złota lubi widać takie ostre zimy, tylu pąków nigdy nie miał
Mak strzępiasty jest u mnie po raz pierwszy, strzępiastość jest ładna, ale kolor przytłaczający, choć tu na zdjęciu dosyć żywy
Jeżówka, nie wiem, która przetrwała. Taka ZIELONA mogłaby pozostać

Małgosiu, ta różyczka, jak rzadko, współgra z pozostałymi roślinkami, uciekla mi chwilowo jej nazwa, ale przypomnę sobie
Jago, gdybyś takiego KOCIONKA wkleiła u mnie, to bym wcale, ale to wcale nie gniewała się...
Mówisz, że jestem w zgodzie z TEORIĄ?
Liliowiec Stella Złota lubi widać takie ostre zimy, tylu pąków nigdy nie miał
Mak strzępiasty jest u mnie po raz pierwszy, strzępiastość jest ładna, ale kolor przytłaczający, choć tu na zdjęciu dosyć żywy
Jeżówka, nie wiem, która przetrwała. Taka ZIELONA mogłaby pozostać

- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Irminko witaj z rana. Wpadłam zobaczyć co u Ciebie nowego w ogrodzie, a tu same śliczności kwitną
.
U nas piękna pogoda, chyba szykuje się niezły upał. Już za chwilkę wyruszam na działkę, żeby z rana podlać nowe roślinki. Wczoraj wszystko od Ciebie pięknie "stało", nic nie zwiędło, a więc na pewno rośliny się przyjmą.
Miłego i pogodnego dnia życzę
U nas piękna pogoda, chyba szykuje się niezły upał. Już za chwilkę wyruszam na działkę, żeby z rana podlać nowe roślinki. Wczoraj wszystko od Ciebie pięknie "stało", nic nie zwiędło, a więc na pewno rośliny się przyjmą.
Miłego i pogodnego dnia życzę
- irminka

- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Przy tych upałach, maki szybko przekwitną i inne rośliny będą miały szansę pokazać na co je stać.
- Maska

- Kontakt:
Imrinko znowu maki - ja nie mogę! śliczności a ja posiałam maki i nic nie chce wyjść !
Co przedstawiają 2 ostatnie zdjęcia? z pierwszej partii 30.06 na poprzedniej stronie
Co przedstawiają 2 ostatnie zdjęcia? z pierwszej partii 30.06 na poprzedniej stronie
- BassBecia
- 100p

- Od: 15 maja 2012, o 19:26
Same moje najulubieńsze: wiesiołki, rumianki, ostróżki, liliowce i maki w mnogiej odsłonie. W tle brateczki i ostatnie podrygi bodziszka. Dopatrzyłam się trzykroteczki i tylko podpinam się pod pytanie Maski co za żółty kłos jest pod maczkiem lekarskim pełnym no i te dzwoneczki
Nawet mały bzyczek dał się skusić na różową soczystość maczka
Nawet mały bzyczek dał się skusić na różową soczystość maczka
"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
- irminka

Masko, mi także jakaś partia maków nie wzeszła, ale nasiona są w ziemi i w stosownej chwili pokażą się
BassBeciu, czekam jeszcze na nasturcje, one muszą być wśród ulubionych, prawda?
Masko i BassBeciu, ta roślinka to pozioma dziewanna (taki sobie żarcik
), a obok dzwonek kremowy (ale bladoróżowy)
Od dzisiaj kwitną maczki kalifornijskie czyli eszolcja czyli pomarańczowa radość. Nagietki w niczym nie ustępują, to wspaniały duet

BassBeciu, czekam jeszcze na nasturcje, one muszą być wśród ulubionych, prawda?
Masko i BassBeciu, ta roślinka to pozioma dziewanna (taki sobie żarcik
Od dzisiaj kwitną maczki kalifornijskie czyli eszolcja czyli pomarańczowa radość. Nagietki w niczym nie ustępują, to wspaniały duet

- Maska

- Kontakt:
A piesek ma kolorowy zawrót głowy ! eszolcja też nie wzeszła, chyba wyrzucę tą ziemię z nasionkami na grządkę niech się dzieje co chce! Nagietek dopiero pierwszy wychylił łepek, ale jak będzie tak ciepło to powychodzą i szybko przekwitną
- irminka

Wyrzuć tam, gdzie piasek i gorsza ziemia. Trzy lata wysiewałam pozłotkę i dopiero teraz pod sosną wzeszła i będzie już na pewno sama się wysiewała 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja posiałam eszolcję na miejscu, gdzie było szambo, na totalnym zadupiu. Powschodziła, a teraz biegam z łopatką i przesadzam te klejnociki