W moim ogródku - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Tajeczko dziękuję za rade, nie myslałam że ten wiąz jest taki delikatny... kupiłam bo mi się spodobał i szukałam takiego wolnorosnącego wiąza.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko te kwiaty na fotce wraz z goździkami, to na bank ostrogowce.
Kwiat trochę nie wyraźny, ale poznałam po liściach, one są bardzo charakterystyczne.
Kwiat trochę nie wyraźny, ale poznałam po liściach, one są bardzo charakterystyczne.
- IWONA1311

Tajeczko dziękuję za rozpoznanie
do tej pory myślałam że to lepnica a tu ostrogowiec, rozsiewa się u mnie jak chwast ale jak cała rabata zakwita na różowo to pięknie wygląda - trochę gorzej jak przekwitnie 
Iwonko pozwiedzałam sobie Twój ogródek i tak dużo się tu zmieniło. Ślicznie jest i kolorowo. Zachwyciłam się pustynnikiem. Muszę koniecznie go poszukać. Jest
zabójczo piękny.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko śliczne zakupy, widzę, ze dopadła cię paprotkowa miłość 
- IWONA1311

Kasiu witaj i dziękuję za tak miłe słowa. Mi pustynnik też bardzo się podoba jak zobaczyłam go pierwszy raz u znajomej w ogrodzie to też musiałam go mieć i tak już kwitnie u mnie czwarty sezon i co roku ma więcej kwiatostanów chcę jeszcze kupić inne kolory.
Agnieszko dziękuję zakupy niewielkie ale bardzo cieszą, masz rację że dopadła mnie paprotkowa miłość - one mi się strasznie podobają ale nie mam takiego miejsca żeby im było dobrze więc ich ilość już się raczej nie powiększy dopóki nie podrosną jakieś drzewka i nie dadzą odrobiny cienia, a do tego na tą rabatkę wlazł mi jeszcze kret
Dzisiaj niestety znów zdjęć nie będzie, ostro wzięłam się za plewienie i wczoraj oplewiłam cały warzywniak a dzisiaj wzięłam się za rabatki i jak dobrze pójdzie to jutro skończę.
Agnieszko dziękuję zakupy niewielkie ale bardzo cieszą, masz rację że dopadła mnie paprotkowa miłość - one mi się strasznie podobają ale nie mam takiego miejsca żeby im było dobrze więc ich ilość już się raczej nie powiększy dopóki nie podrosną jakieś drzewka i nie dadzą odrobiny cienia, a do tego na tą rabatkę wlazł mi jeszcze kret
Dzisiaj niestety znów zdjęć nie będzie, ostro wzięłam się za plewienie i wczoraj oplewiłam cały warzywniak a dzisiaj wzięłam się za rabatki i jak dobrze pójdzie to jutro skończę.
-
beatann
- 500p

- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Iwonko ogród z dnia na dzień piękniejszy.
Patrząc na Twoje zakupy dostaję chciejstw
A już nie długo dzieci na żebry pójdą bo wszystko wydaję na zielone
jak nie ogród to parapety 
- IWONA1311

Beatko dziękuję za miłe słowa. Ja też zaglądając do forumowych ogrodów codziennie mam jakieś nowe chciejstwa, tylko skąd brać na to wszystko kasę?
Zaczęla kwitnąc moja trzecia różyczka, (i ostatnia nie licząc trzech miniaturek, które jeszcze nie kwitną)

pustynnik inaczej

epimedium też jeszcze pokazało kwiatuszek

hosty też zakwitają

hostowisko

i takie tam

Zaczęla kwitnąc moja trzecia różyczka, (i ostatnia nie licząc trzech miniaturek, które jeszcze nie kwitną)

pustynnik inaczej

epimedium też jeszcze pokazało kwiatuszek

hosty też zakwitają

hostowisko

i takie tam

- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iwonko patrząc na Twojego pustynnika jestem coraz bardziej pewna że to dla mnie konieczny zakup!
Ciekawa jestem ziemi na zdjęciu...a może to piaskiem wysypana rabata?
Ciekawa jestem ziemi na zdjęciu...a może to piaskiem wysypana rabata?
- IWONA1311

Kasiu pustynnika musisz mieć
jest w tym roku po prostu piękny.
Jeśli chodzi o rabaty to na tej częsci z tymi karpami drzew faktycznie wysypany jest piasek pod kamyki (taki był pomysł na początku), ale tam docelowo pójdzie mata i dopiero kamienie (tylko mi zbrakło za mało kupiłam)
Natomiast na hostowisku i innych pokazanych częściach ziemia była mieszana z torfem i piaskiem bo tam była ciężka glina i trzeba bylo ją trochę rozluźnić.
Jeśli chodzi o rabaty to na tej częsci z tymi karpami drzew faktycznie wysypany jest piasek pod kamyki (taki był pomysł na początku), ale tam docelowo pójdzie mata i dopiero kamienie (tylko mi zbrakło za mało kupiłam)
- BassBecia
- 100p

- Od: 15 maja 2012, o 19:26
Witaj Iwonko
Wpisuję się na wątek
Dopiero się dopatrzyłam, że Ty z lubelskiego jesteś. Ja wychowałam się w Biełej Podl.
Pustynnik rewelacyjny. Czy to prawda, że wymaga specjalnie przygotowanego podłoża-żwirek i drenaż-bo nie lubi wody? Ja od dawna choruję na "igły Kleopatry" ale kiedyś wyczytałam, że nie należy do najłatwiejszych w uprawie.
Zachwycona jestem Twoimi zdjęciami spod folii - z Twojej córci twórcza i oryginalna osóbka
Wpisuję się na wątek
Pustynnik rewelacyjny. Czy to prawda, że wymaga specjalnie przygotowanego podłoża-żwirek i drenaż-bo nie lubi wody? Ja od dawna choruję na "igły Kleopatry" ale kiedyś wyczytałam, że nie należy do najłatwiejszych w uprawie.
Zachwycona jestem Twoimi zdjęciami spod folii - z Twojej córci twórcza i oryginalna osóbka
"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Zazdroszczę pustynnika - u mnie trzy lata z rzędu nic nie wychodziło ... dałam spokój....
Epimedium białe- śliczności....
I zakupy suepr - ten wiąz ma takie fajne listeczki..
Epimedium białe- śliczności....
I zakupy suepr - ten wiąz ma takie fajne listeczki..
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- IWONA1311

BassBecia milo mi gościć Cię w moim ogródku. Jeśli chodzi o pustynnika to sadziłam go nie wiedząc jakich warunków potrzebuje
po prostu spodobał mi się i kupiłam. u mnie rośnie w gliniastej ziemi i na dodatek w tym miejscu jest sporo sniegu w zimie więc i potem mokro. Nie robiłam żadnego drenażu wydaje mi się że jedynie podsypałam kłącze trochę torfem w dołek bo tak robię ze wszystkimi roślinami które sadzę i tyle i widać ma się bardzo dobrze a z roku na rok jest ładniejszy i mam nadzieję że tak już będzie
Beatko dziękuję, jak pisałam wyżej mój pustynnik wcale nie jest rozpieszczany ale niestety nie u wszystkich wszystko chce rosnąc mimo naszych wielkich starań
Ten wiąz mi się spodobał, choc wcale nie zamierzałam nic kupować, a dzisiaj kupiłam sobie bez koralowy jutro wstawię zdjęcia jak go posadzę.
Dzisiaj z M mieliśmy nasz pierwszy zbiór boczniaków, zobaczcie ile ich wyrosło a jakie niektóre porosły duże, aż za duże

kolejne moje lilijki

dzwonek karpacki ale jakoś slabo kwitnie

liatra tuż tuż...

a ten gość odpoczywał sobie dzisiaj na agawie

Beatko dziękuję, jak pisałam wyżej mój pustynnik wcale nie jest rozpieszczany ale niestety nie u wszystkich wszystko chce rosnąc mimo naszych wielkich starań
Dzisiaj z M mieliśmy nasz pierwszy zbiór boczniaków, zobaczcie ile ich wyrosło a jakie niektóre porosły duże, aż za duże

kolejne moje lilijki

dzwonek karpacki ale jakoś slabo kwitnie

liatra tuż tuż...

a ten gość odpoczywał sobie dzisiaj na agawie

- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Iwonko , widzę że coraz więcej ludzi sadzi sobie te boczniaki.... czy to są smaczne grzyby? jak się je najlepiej przyrządza? Kupię sobie z pół kilo i zrobię - to może i ja zacznę hodować...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- IWONA1311

Beatko my te boczniaki hodujemy pierwszy raz dlatego że są smaczne, jak dotąd to ja smażylam je w panierce tak jak kotlety, ale są osoby ktore gotuja z nich flaki, zupy, sosy - ja jeszcze nie próbowałam ale pewnie będę cos gotować (M zażyczyl sobie flaki muszę tylko znaleźć przepis)