Ogród działkowy w Maksie
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród działkowy w Maksie
Cześć Mireczko, a w zeszłym roku było na odwrót. Tydzień piękny a weekendy skopane.
U Ciebie pięknie kolorowo. 
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Justynko
Jak świeci słonko to faktycznie fajnie jest teraz na działce. Podczas ostatniego pobytu na działce podarł mi się materiał na siedzisku huśtawki. Raz deszcz, potem słońce i materiał osłabił się. Muszę teraz jakiś specjalnie impregnowany zakupić . Akurat na mnie trafiło, że pode mną się zarwał.
Mirko
co to za roślina na pierwszym zdjęciu...kojarzy mi się z odmianą czosnku
bardzo delikatnie wygląda.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Mirabela
- 1000p

Witaj Aniu! Tak to czosnek "Hair".
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witaj Mireczko,
Mam nadzieję, że już lepsze samopoczucie, od weekendu pogoda i na północy ma się zmieniać, już dzisiaj chociaż zimnica słonko potrafi wyjrzeć zza chmur.
Serdeczności i dużo
życzę
Mam nadzieję, że już lepsze samopoczucie, od weekendu pogoda i na północy ma się zmieniać, już dzisiaj chociaż zimnica słonko potrafi wyjrzeć zza chmur.
Serdeczności i dużo
- Mirabela
- 1000p

- imer
- 1000p

- Kontakt:
Jakie smakowite!
Też chodziły mi po głowie maliny, jednak na ten sezon jeszcze się nie zdecydowałem, na razie truskawki. Od sąsiada przełazi mi trochę zdziczałych malin na rabatę i strasznie ciężko się tego pozbyć. I dlatego cały czas sie zastanawiam co zrobić, aby ewentualnie posadzone maliny nie rozlazły mi się po działce.
Też chodziły mi po głowie maliny, jednak na ten sezon jeszcze się nie zdecydowałem, na razie truskawki. Od sąsiada przełazi mi trochę zdziczałych malin na rabatę i strasznie ciężko się tego pozbyć. I dlatego cały czas sie zastanawiam co zrobić, aby ewentualnie posadzone maliny nie rozlazły mi się po działce.
- Mirabela
- 1000p

- imer
- 1000p

- Kontakt:
Właśnie, będę musiał nad czymś pomyśleć. Dziękuję za podpowiedź.
- Mirabela
- 1000p

Dzisiaj spotkała mnie miła niespodzianka od Marzenki - manenka71. Otrzymałam paczuszkę a w niej same dobroci.

Po obiedzie podjechaliśmy na działkę podlać pomidorki koktajlowe i posadzić roślinki do ziemi.

Zapomniałam zrobić zdj. pigwowca też od Marzenki .

coraz większe kwiaty Anabelli

sprzątam przekwitłe kwiatki róży

nowo posadzona róża już zakwitła. Nie wiedziałam, że tak pięknie pachnie. Później uzupełnię nazwę.
papierówka
kokornak
i dojrzewająca czereśnia- będzie dojrzała w lipcu

Po obiedzie podjechaliśmy na działkę podlać pomidorki koktajlowe i posadzić roślinki do ziemi.

Zapomniałam zrobić zdj. pigwowca też od Marzenki .

coraz większe kwiaty Anabelli

sprzątam przekwitłe kwiatki róży

nowo posadzona róża już zakwitła. Nie wiedziałam, że tak pięknie pachnie. Później uzupełnię nazwę.
papierówka
kokornak
i dojrzewająca czereśnia- będzie dojrzała w lipcu

- imer
- 1000p

- Kontakt:
Mireczko, ale mi smaka narobiłaś! Uwielbiam papierówki, przypominają mi smak z dzieciństwa, kiedy to ich było wszędzie pełno. A teraz coraz rzadziej można je spotkać. Dobrze, że sąsiadka 2 działki dalej ma olbrzymia starą jabłoń z papierówkami, a że jest wielka to trzeba wejść na drabinę i pomóc Jej zrywać, także zawsze kilka (kg) dostanę 
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I od razu pytanie: w jaki sposób usuwać przekwitłe kwiaty róży? Czy tylko płatki, czy również przekwitły pąk?
Bardzo u Ciebie wszystko uporządkowane. Wręcz emanuje ład i porządek, to moje odczucie za każdym razem, jak oglądam Twój wątek.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
MIRKO dowiedzialam sie jak nazywa sie ta 1 roslinka na twoim zdjeciu co przesłałam to godecja,ona sie rozsiewa u Małgosi jest na zdjeciach kwitnaca
- imer
- 1000p

- Kontakt:
Helenko - usuwam zawsze całe paki, a nie tylko płatki. Nie wiem czy słusznie, ale na "chłopski" rozum, jeśli nie chcę nasion, to lepiej niechaj róża nie męczy się z ich wytwarzaniem. Ale nie wiem czy jest to słuszne.
- Lusia 57
- 1000p

- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Remi, słusznie, słusznie. Jeżeli chcemy mieć silną roślinkę to nie możemy dopuścić do zawiązywania nasion.
Malinki, jabłuszka wszystko od nowa muszę sadzić. Ale pochwalę się, mam jedną borówkę w doniczce cała obsypana owocami. No i leśne poziomki przywędrowały do mnie na skraj działki. Mireczko szykujesz się do następnej uroczystości?
Malinki, jabłuszka wszystko od nowa muszę sadzić. Ale pochwalę się, mam jedną borówkę w doniczce cała obsypana owocami. No i leśne poziomki przywędrowały do mnie na skraj działki. Mireczko szykujesz się do następnej uroczystości?