Miłą niespodziankę zrobił mi Chamaecereus Silvestrii pokazując kwiatuszki
Byłem na zakupach i przy okazji kupiłem,chyba to jest Lobivka,ale bym prosił fachowców o nazwę właściwą
By leszek1 at 2012-06-26
By leszek1 at 2012-06-26
poz.Leszek
Nikt nie jest nieomylny. Sam niedawno kupiłem mieszańca oznaczonego jako Chamaecereus sylvestrii. Wstaw lepsze zdjęcie to pogadamy lub wcześniej Tomek ostatecznie wyjaśni sprawę tej rośliny.
Czysty gatunkowo Chamaecereus (Lobivia) silvestrii kwitnie na czerwono.
Druga roślinka to Lobivia arachnacantha. Trochę wyciągnęła się z braku światła więc trzeba dać jej sporo słonka.
A więc jednak hybryda Chamaecereus. Mimo to, wstaw lepsze zdjęcie to będzie można przynajmniej zobaczyć kwiat bo zamiast niego, wyostrzony jest chodnik i kawałek deski .
Też mam Chamaecereus sylvestrii co prawda jest jeszcze mały i nie kwitnie, ale spodziewam się czerwonego kwiatu. Taki jest na większości zdjęć w necie.
Życzę licznych kwitnień
Echinopsis sub.zakwitł mi w nocy ale jeszcze rano udało mi się zrobić fotki,może nie taki efekt ,ale kom.
Gym.baldianum
jeszcze takiej nie miałem,tyle kwiatu od razu kwitnie
poz.Leszek
Leszku - twój echinopsis wygląda lepiej niż mój. Ślicznie wyszły na zdjęciach. Mój zakwitł o świcie a jak już wstałam to kwiaty były już w połowie zamknięte.
Leszku zdjęcia kwiatuchów po prostu cudne - nie mogę się napatrzeć
Szczególnie G. baldianum przykuwa uwagę - taki wianuszek z kwiatów to zapewne ogromna radość dla właściciela
Oby więcej takich widoków