Nigdzie nie widziałem tak wypielęgnowanego i zadbanego warzywniaka, jestem pod wrażeniem
Pod Jesionem
Re: Pod Jesionem
witam moją koleżankę z kolejki, hihihi
Nigdzie nie widziałem tak wypielęgnowanego i zadbanego warzywniaka, jestem pod wrażeniem
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzka! Hibek śliczny!
Zastanów się jednak nad opryskiem, bo walka z perzem jest naprawdę ciężka. Może choć w tych
,,niespożywczych" obszarach?
Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie problemów innego rodzaju i za spokój ducha, bo wtedy lepiej się wszystko układa.
Igor ! Witaj! Mam nadzieję, że z tym wypielęgnowanym warzywnikiem to nie była złośliwość! Ja mam już dość pielenia (choć jak pisałam lubię), bo nigdy nie udało mi się skończyć choć na jeden dzień.
ledwo jedno zrobię juz drugie zarośnięte. Zachciało się babie warzywek i kwiatków. 
Zastanów się jednak nad opryskiem, bo walka z perzem jest naprawdę ciężka. Może choć w tych
,,niespożywczych" obszarach?
Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie problemów innego rodzaju i za spokój ducha, bo wtedy lepiej się wszystko układa.
Igor ! Witaj! Mam nadzieję, że z tym wypielęgnowanym warzywnikiem to nie była złośliwość! Ja mam już dość pielenia (choć jak pisałam lubię), bo nigdy nie udało mi się skończyć choć na jeden dzień.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
Renatko, szczery podziw! Naprawdę !!!

- renzal

To serdeczne dzięki!
Ale chyba za zdolności do ukrywania na zdjęciach chwastów.
Oby tylko nie padało, bo mam wenę do pracy na dziś popołudniu.
Chwaściochy nadchodzę! 
Oby tylko nie padało, bo mam wenę do pracy na dziś popołudniu.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko, miło mi, że zachciałaś odwiedzić mój ogród
Pospacerowałam po Twoich włościach- to wielkie dobrodziejstwo mieć ogromne drzewa!! U mnie może trochę za dużo cienia, ale nie wyobrażam sobie innego ogrodu
Trochę zazdroszczę Ci własnych warzyw - u mnie nic nie urośnie, ale przecież nie można mieć wszystkiego
Pozdrawiam Cię serdecznie- będę zaglądać
Pospacerowałam po Twoich włościach- to wielkie dobrodziejstwo mieć ogromne drzewa!! U mnie może trochę za dużo cienia, ale nie wyobrażam sobie innego ogrodu
Trochę zazdroszczę Ci własnych warzyw - u mnie nic nie urośnie, ale przecież nie można mieć wszystkiego
Pozdrawiam Cię serdecznie- będę zaglądać
- renzal

Monia! Dzięki za wizytę! Jesteś zawsze bardzo mile widzianym gościem!
Ja zazdroszczę Ci lasu, bo tam lepiej mi się oddycha, a masz piękną działkę bez dwóch zdań.
Własne warzywa mają swój urok, ale nie dostrzegam go, gdy muszę je ciągle pielić, a zielsko rosnie, że az strach.
Dopiero gdy przychodzą zbiory... mniam pomidorki, ogórki i buraczki...zapraszam na degustację!
Ja zazdroszczę Ci lasu, bo tam lepiej mi się oddycha, a masz piękną działkę bez dwóch zdań.
Własne warzywa mają swój urok, ale nie dostrzegam go, gdy muszę je ciągle pielić, a zielsko rosnie, że az strach.
Dopiero gdy przychodzą zbiory... mniam pomidorki, ogórki i buraczki...zapraszam na degustację!
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu, bardzo dziękuję za zaproszenie i miłe słowa
Domyślam się, ile zachodu kosztuje utrzymanie tak wspaniałego warzywnika!! Ale ten trud, jak piszesz, wynagradzają plony
Podobnie u mnie- nie opisuję przecież, ile codziennej pracy wkładam w nienaganne utrzymanie rh- cieszy mnie efekt końcowy, czyli bujnie kwitnące zdrowe krzewy
I chociaż nie cierpię zimy, wiosenne porządki na takiej powierzchni dają mi się we znaki, a nieustannie spadające igliwie maksymalnie mnie irytuje
, to jednak nie wyobrażam sobie życia bez tego kawałka lasu 
Domyślam się, ile zachodu kosztuje utrzymanie tak wspaniałego warzywnika!! Ale ten trud, jak piszesz, wynagradzają plony
Podobnie u mnie- nie opisuję przecież, ile codziennej pracy wkładam w nienaganne utrzymanie rh- cieszy mnie efekt końcowy, czyli bujnie kwitnące zdrowe krzewy
I chociaż nie cierpię zimy, wiosenne porządki na takiej powierzchni dają mi się we znaki, a nieustannie spadające igliwie maksymalnie mnie irytuje
- renzal

Monia! Ja w chwilach słabości straszę rodzinkę, że wrócimy do Płocka, ale nie traktują tego poważnie, bo wiedzą, że nie wytrzymałabym już w bloku.
Mamy parę zwierząt (psy, koty, kurę i papuga) domowych i całe mnóstwo ptaków i innych w ogrodzie.
Obok mojej działki jest, jak już pisałam, park i tam mieszkają moi ulubieńcy: para Kruków, to piękne i mądre ptaszory, które czasem krążą nad moją działeczką zabawnie skrzecząc.
Mamy parę zwierząt (psy, koty, kurę i papuga) domowych i całe mnóstwo ptaków i innych w ogrodzie.
Obok mojej działki jest, jak już pisałam, park i tam mieszkają moi ulubieńcy: para Kruków, to piękne i mądre ptaszory, które czasem krążą nad moją działeczką zabawnie skrzecząc.
- cantati

- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ tu u Ciebie Reniu kolorowo
Co do chwaściorów...
( Reniu, u mnie zaczynają kwitnąć lilie i liliowce, nawet kupiłam kartę do aparatu po tym jak poprzednią zepsułam i porobiłam zdjęcia ale teraz załatwiłam czytnik w w kompie
Pozdrawiam, Dorota
- renzal

Dobrze, że zajrzałaś, bo mam chandrę, a Ty zawsze na mnie wpływasz pozytywnie.
Jeśli chodzi o katastrofy - to moje drugie imię!
Nic nam nie pomoże jak tylko pozytywne myślenie!
(mnie jeszcze pomaga taniec, bo mam mało serotoniny
).
Jak tylko uda Ci się wybrnąć z kłopotów technicznych wklejaj!!!!!!! bo jestem bardzo ciekawa co masz teraz kwitnącego u siebie.
Jeśli chodzi o katastrofy - to moje drugie imię!
Nic nam nie pomoże jak tylko pozytywne myślenie!
Jak tylko uda Ci się wybrnąć z kłopotów technicznych wklejaj!!!!!!! bo jestem bardzo ciekawa co masz teraz kwitnącego u siebie.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Renatko, pozytywne nastawienie to oczywiście pół sukcesu i tego się trzymam. Mam dziś urwanie głowy w pracy, bo szkolenie BHP jest, a mam parę zdjęć do wklejenia- cywilizowanych, bo przeplatam nimi swoje dzikie okazy 
- renzal

Super! Chętnie wpadnę i obejrzę, a jak masz ochotę to wklej ze dwa i u mnie, bo ja się zebrać nie mogę!
nawet nie wiesz jak poprawiłyscie mi humorek !
Szkolenie BHP ważna sprawa,
ja po ostatnim (było też z p.poż) inaczej patrzę na pożary i na pewno nie pozwolę palić fajek w domu na piętrze (to takie użytkowe poddasze). 
nawet nie wiesz jak poprawiłyscie mi humorek !
Szkolenie BHP ważna sprawa,
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
o pożarach to nic nie mów, bo ja wiosną liście wypalałam, wiatr zawiał i miałam 3 auta strażackie w ogrodzie. Mandat oczywiście, ale radość dziecka bezcenna, bo u niego io io io było, a potem opowiada: jak moja mama zrobiła pożar, to 3 straże były...i jaki dumny z mamy 
- renzal

Mały jet Za..jefajny z tymi tekstami.
Swoją drogą mam nadzieję, ze wsi nie spaliłaś?
mandatu szkoda, ale ostatnio jak przyjechała straż do spalonych ziemniaków, to straszyli sąsiada mamy kara w wysokości 14.000,-zł.
]
My palimy tylko w beczce, trochę to u.. męczące, ale wieją często wiatry i boję się sąsiadowi spalić kukurydzy, tego palenia jest sporo - wiecznie coś.
Swoją drogą mam nadzieję, ze wsi nie spaliłaś?
mandatu szkoda, ale ostatnio jak przyjechała straż do spalonych ziemniaków, to straszyli sąsiada mamy kara w wysokości 14.000,-zł.
My palimy tylko w beczce, trochę to u.. męczące, ale wieją często wiatry i boję się sąsiadowi spalić kukurydzy, tego palenia jest sporo - wiecznie coś.
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Maluch uspany więc pomyślałam zajrzę na forum.Reniu,Marzko,Cantati jesteście świetne!Z wami nawet z pożaru można się pośmiać.Boże jak mi na tym wychowawczym brakuje czasem takich babskich pogaduch!Dzięki że jesteście dziewczyny
Bejka
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;