Roślinki Nolinki
- kubasia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Nolinki
Proszę, proszę Pani też potrafi zaszaleć
Śiczności
a czy ja dobrze widzę, że to jakaś mamilaria?
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Iza syn ma 11 lat, ale interesują go tylko kaktusy, a i to tylko słomiany zapał, może czasem załapie zielonego bakcyla
Kubasiu tak to mammilaria (przynajmniej tak jest napisane). Pierwszy raz udało mi się zobaczyć kaktusa w sklepie z prawdziwym kwiatem, a nie przyklejonym
Moja córka, która była razem z nami na zakupach, szeptała za plecami "po co ci to, po co ci to, przecież masz tyle kwiatków, to drogie jest", na szczęście M jest bardziej wyrozumiały 
Kubasiu tak to mammilaria (przynajmniej tak jest napisane). Pierwszy raz udało mi się zobaczyć kaktusa w sklepie z prawdziwym kwiatem, a nie przyklejonym
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- kubasia

Jak go odpowiednio w zimie potraktujesz, to będzie zakwitał, co roku. Ja wczoraj uprawiałam sporty ekstremalne
przesadzałam kaktusy
niestety te supermarketowe zawsze są posadzone w jakimś g i trzeba to skrupulatnie wydłubywać, bo kaktusy muszą mieć podłoże mineralne
a nie włókno kokosowe albo torf....
- Nolinka

Kasiu, w jakie podłoże przesadzasz kaktusy, gotowe, czy komponujesz własną mieszankę?
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krosandra prześliczna, chyba trochę się poślinię 
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Wpadłam i do Ciebie, Noliko 
Przyznam, że kwiatki masz bardzo ładne i zadbane, no i sporo ich
Crossandra śliczniusia-poza pięknym kwiatem ma jeszcze błyszczące liście, które tak bardzo lubię
Beniamin również imponujący. O Hibku chyba nie muszę wspominać, bo chyba nikt nie przeszedł by obok niego obojętnie. Nieomieszkam również pochwalić koteczka wylewającego się z pudełka
Piszesz, że lubisz krotony i jakoś pomagasz im na tamten świat przejść...
Ja mam 3 odmiany i w sumie każdy przechodził jakies kryzysy-gubił liście i straszył lub po prostu "stał w miejscu". Nie wiedzieć czemu ruszały z kopyta po długim, długim czasie i potem już było już z nimi tylko dobrze i bardzo dobrze
Tak więc może po prostu potrzebują wielokilometrowego czasu do zaklimatyzowania się w nowych warunkach...?
Tak czy owak kwiatki masz piękne i jeśli masz tam jeszcze coś w zanadrzu to pokazuj nam szybko bo jest się czym pochwalić
Przyznam, że kwiatki masz bardzo ładne i zadbane, no i sporo ich
Crossandra śliczniusia-poza pięknym kwiatem ma jeszcze błyszczące liście, które tak bardzo lubię
Beniamin również imponujący. O Hibku chyba nie muszę wspominać, bo chyba nikt nie przeszedł by obok niego obojętnie. Nieomieszkam również pochwalić koteczka wylewającego się z pudełka
Piszesz, że lubisz krotony i jakoś pomagasz im na tamten świat przejść...
Tak czy owak kwiatki masz piękne i jeśli masz tam jeszcze coś w zanadrzu to pokazuj nam szybko bo jest się czym pochwalić
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
mój jak miał 11 też kochał kwiaty, głównie kaktusy, nawet siał ze mną a teraz jak ma 21 to ma gdzieś rośliny
woli iśc na piwo - dobrze, że chociaż ma umiar
[quote=Uploaded with ImageShack.us
a to jest malutka crossandra z LM (musiałam, no po prostu musiałam ją kupć)
[/quote]
Nigdy nie widziałam takiej roślinki do kupienia ale jest naprawdę przeurocza!!
a to jest malutka crossandra z LM (musiałam, no po prostu musiałam ją kupć)

[/quote]
Nigdy nie widziałam takiej roślinki do kupienia ale jest naprawdę przeurocza!!
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nolinka

Chrapko
w moich skromnych progach, dziękuję za pochwały
Pierwszego krotona zamordowałam chyba z 10 lat temu, nie za bardzo się orientowałam jakie ma wymagania i musieliśmy sie rozstac
, drugi, malutka sadzoneczka za grosze, też nie pożył u mnie za długo, choć niby wiedziałam jak się nim opiekować. Tak, że teraz po prostu boję się kupić nową roślinkę z obawy czy nie spotka jej ten sam los
Tahisis ja też pierwszy raz widziałam w sprzedaży. Jako roślinkę znam z książki o roślinach pokojowych, a na FO widziałam u filigranowej, będę musiała podpytać jak u niej rośnie, bo według opisu nie jest zbyt trudna w uprawie.
Jak zobaczyłam crossandrę, to nie mogłam oderwać od niej oczu,cena była znośna 11,6 zł, więc musiała być moja. Zobaczymy czy się polubimy
Pierwszego krotona zamordowałam chyba z 10 lat temu, nie za bardzo się orientowałam jakie ma wymagania i musieliśmy sie rozstac
Tahisis ja też pierwszy raz widziałam w sprzedaży. Jako roślinkę znam z książki o roślinach pokojowych, a na FO widziałam u filigranowej, będę musiała podpytać jak u niej rośnie, bo według opisu nie jest zbyt trudna w uprawie.
Jak zobaczyłam crossandrę, to nie mogłam oderwać od niej oczu,cena była znośna 11,6 zł, więc musiała być moja. Zobaczymy czy się polubimy
Czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć. Z opisu wygląda faktycznie na dosyć łatwą.. Zobaczymy jak sobie poradzi u Ciebie. Wierzę,że będzie niedługo jeszcze piękniejsza 
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
- kubasia

Ostatnio sama zrobiłam mieszankę: żwirek, lawa, prezma i ziemia kaktusianka.Nolinka pisze:Kasiu, w jakie podłoże przesadzasz kaktusy, gotowe, czy komponujesz własną mieszankę?
Nolinko widzę, że masz sporo roslinek wychodowanych z nasion, brawa za cierpliwość
przeuroczy pudełkowiec, widać lubi spać w pudełkach
powiedz czy to jest ten sam kotek co masz w avatarze?
przeuroczy pudełkowiec, widać lubi spać w pudełkach
powiedz czy to jest ten sam kotek co masz w avatarze?
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Noo,widzę piękne nowości 
Piekna crossandra ciekawe czy u nas tez maja aż mnie kusi podjechac a mam nie daleko
- Nolinka

diament niestety nie jest to ten sam kotek, ale faktycznie lubi pudełeczka
A co do tych nasionek, to faktycznie lubię patrzeć jak rośnie to co zasiałam, no i argument finansowy też ma znaczenie
Dorotak myślę, że warto spróbować, taka okazja może się prędko niepowtórzyć. Sama widziałam pierwszy raz tą roślinkę w sprzedaży.
Dorotak myślę, że warto spróbować, taka okazja może się prędko niepowtórzyć. Sama widziałam pierwszy raz tą roślinkę w sprzedaży.