Hoja z marca rozbujała się tak wspaniale, aż brak mi słów
Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II
- bananowy_kot
- 200p

- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II
Justynko Twoje kwiaty są PRZEPIĘKNE
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ależ piękna ostróżka
a ja nie mam żadnej, bo M. je skutecznie wyplewił wiosną
jeszcze z dumą mnie poinformował, że straszne chwasty tam rosły bo ledwo powyciągał korzenie 
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
sylvi a ja narzekam na swojego M że się kwiatkami nie interesuje a to może lepiej dla mnie i dla nich 
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Misiaczko- to bardzo dziwne. Ja mam "samosiejki" wisien, przejechały okło 70km, zanim na działce zostały posadzone. Mają kilka lat i już jakies 20kg owoców co roku z trzech drzewek zbieram
Mmaryla- zieleni rzeczywiście pod dostatkiem u mnie, zwłaszcza trawy, którą trzeba często kosić...
Ale kwiatom podobają się wakacje na działce. Zauważyłam pąki na anturium
Niunia1981- dziękuję w imieniu kwiatów ;)
Agucha432- polecam alsobię - łatwa i prosta w uprawie roślinka. Hoje, chyba poczuły lato, bo zaczynają rosnąć, jak szalone.
Mandragora- dziękuję bardzo. Wśród hoji chyba najbardziej podobają mi się kwiaty multiflory, a liście...lacunosy. SSkrętniki, wszystkie są cudne, bo każdy jest inny...
Wktoria_W- trudno jest opisać liście alsobi. Ale, rzeczywiście są "mechate" i dość grube, sztywne. Za to kwiatki są niepozorne i ślicznie wyglądają na tle ciemnej zieleni liści.
Mniodkowa- jeden dżem na rok? U mnie jeden słoiczek wystarcza... na jeden wieczór
Truskawki z własnego ogrodu, które wprost z krzaczka ( po umyciu i obraniu), trafiają do garnka i są podgrzewane...to dopiero jest zapach 
Mika181-dziękuję ;)
Anetta- dziękuję.
APe- zapraszam codziennie do mnie ;) Na niedzielę szykuję kolejną sesję, jeśli aura będzie sprzyjająca.
O...super, niech zdrowo puszczają sadzonki skrętniczki.
Kociaro/Krysiu- na pewno będę robić zdjęcie całej ostróżki ;) Tyle, że w pewnym oddaleniu i poczekam, aż rozkwitnie więcej kwiatów.
Bananowy_kot- dziękuję. Hoja australis jest hodowana wg rad Osoby, od której ją kupiłam. Ma maleńkie baldachimki, może ujrzymy jej kwiaty w tym sezonie jeszcze
Sylvi- lubię bardzo ostróżki, ale ze względu na ograniczoną powierzchnię ogrodu - mam tylko dwie sztuki.
Żal Twoich ostróżek...tak pięknie kwitną.
W tym tygodniu przyjechaały kolejne paczki od Forumowiczek. Fiołkomani i skrętnikozy ..c.d. Paczuszka od Trzynastki/Celinki. Duża i pełno w niej listków...dziękuję za nią

I wielka sadzonka, a raczej dorosły skrętnik..od Fiskompa - podobny do "Broni". Jest cudna - ma mnóstwo pączków, już posadzona do doniczki, stoi na blacie kuchennym na działce. Dziękuję bardzo serdecznie za ślicznego skrętnika:

Mmaryla- zieleni rzeczywiście pod dostatkiem u mnie, zwłaszcza trawy, którą trzeba często kosić...
Ale kwiatom podobają się wakacje na działce. Zauważyłam pąki na anturium
Niunia1981- dziękuję w imieniu kwiatów ;)
Agucha432- polecam alsobię - łatwa i prosta w uprawie roślinka. Hoje, chyba poczuły lato, bo zaczynają rosnąć, jak szalone.
Mandragora- dziękuję bardzo. Wśród hoji chyba najbardziej podobają mi się kwiaty multiflory, a liście...lacunosy. SSkrętniki, wszystkie są cudne, bo każdy jest inny...
Wktoria_W- trudno jest opisać liście alsobi. Ale, rzeczywiście są "mechate" i dość grube, sztywne. Za to kwiatki są niepozorne i ślicznie wyglądają na tle ciemnej zieleni liści.
Mniodkowa- jeden dżem na rok? U mnie jeden słoiczek wystarcza... na jeden wieczór
Mika181-dziękuję ;)
Anetta- dziękuję.
APe- zapraszam codziennie do mnie ;) Na niedzielę szykuję kolejną sesję, jeśli aura będzie sprzyjająca.
O...super, niech zdrowo puszczają sadzonki skrętniczki.
Kociaro/Krysiu- na pewno będę robić zdjęcie całej ostróżki ;) Tyle, że w pewnym oddaleniu i poczekam, aż rozkwitnie więcej kwiatów.
Bananowy_kot- dziękuję. Hoja australis jest hodowana wg rad Osoby, od której ją kupiłam. Ma maleńkie baldachimki, może ujrzymy jej kwiaty w tym sezonie jeszcze
Sylvi- lubię bardzo ostróżki, ale ze względu na ograniczoną powierzchnię ogrodu - mam tylko dwie sztuki.
Żal Twoich ostróżek...tak pięknie kwitną.
W tym tygodniu przyjechaały kolejne paczki od Forumowiczek. Fiołkomani i skrętnikozy ..c.d. Paczuszka od Trzynastki/Celinki. Duża i pełno w niej listków...dziękuję za nią

I wielka sadzonka, a raczej dorosły skrętnik..od Fiskompa - podobny do "Broni". Jest cudna - ma mnóstwo pączków, już posadzona do doniczki, stoi na blacie kuchennym na działce. Dziękuję bardzo serdecznie za ślicznego skrętnika:

- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ale Ci się super paczuchy trafiły
zwłaszcza skrętniczek 
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
o matko i jak ja mam sie opamiętać jak u Ciebie znów ślicznego skrętnika widzę 
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Paczuszki bogate, niech roślinki szybciutko rosną i cieszą kwiatuszkami.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Superowe paczuchy, życzę szybkich korzonków.
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Justynko cieszę się, że Ci się spodabał tan skrętnik Bronia nie Bronia
niech rośnie i cieszy kwiatami...
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Justynko wpisuję się do Ciebie i biegnę zobaczyć co nowego u Ciebie 
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
Justynko,
ale dużo nowości,będzie co podziwiać 
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
Super paczuchy, niech zielone pięknie i zdrowo rosną 
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Do mnie dawno żadna paczka nie przyjechała, a begonek chciałoby się. Na skrętniki
nie jestem chora bo miejsca brak, ale ten Twój Bronia nie Bronia zapowiada sie pięknie.
nie jestem chora bo miejsca brak, ale ten Twój Bronia nie Bronia zapowiada sie pięknie.
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Tesia39- dziękuje ;) Nowości już posadzone.
Anetta- nie Opamiętuj się...tylko Szukaj kolejnego skrętniczka do swojej kolekcji..
Nuta- na kwiaty długo poczekamy. Listki fiołkowe w wodzie, a skrętnikowe - w doniczkach.
Niunia- dziękuję -czekam cierpliwie na korzonki.
Fiskomp- bardzo, ale to bardzo się spodobał. Już ciocia sobie jego listek u mnie zamówiła. Muszę go pilnować, żeby nie zniknął z parapetu...
Oksi- dziękuję.
Diament- co u mnie nowego? Hmm..sporo nowości ;) Nie wszystko pokazuję. O...na przykład piątkowe przesadzanie sadzonek skrętnikowych nie jest uwiecznione. Kilkanascie doniczek mam więcej
Chan- dzia - a jakie fajne odmiany i skrętnikowe, i... fiołkowe ;)
Mika- dziękuję.
Kociaro- o Widzisz... a ja bym chciała jeszcze kilka hoji. Gdzie ja je zimą ustawię, to nie wiem
Szukam ciekawej odmiany z wyraźnymi nerwami i niebyt dużymi liśćmi.
Dziś tylko dwa zdjęcia, begonia pnąca, hodowana z małej sadzonki:

I...moje, skalniakowe rumianki:

Anetta- nie Opamiętuj się...tylko Szukaj kolejnego skrętniczka do swojej kolekcji..
Nuta- na kwiaty długo poczekamy. Listki fiołkowe w wodzie, a skrętnikowe - w doniczkach.
Niunia- dziękuję -czekam cierpliwie na korzonki.
Fiskomp- bardzo, ale to bardzo się spodobał. Już ciocia sobie jego listek u mnie zamówiła. Muszę go pilnować, żeby nie zniknął z parapetu...
Oksi- dziękuję.
Diament- co u mnie nowego? Hmm..sporo nowości ;) Nie wszystko pokazuję. O...na przykład piątkowe przesadzanie sadzonek skrętnikowych nie jest uwiecznione. Kilkanascie doniczek mam więcej
Chan- dzia - a jakie fajne odmiany i skrętnikowe, i... fiołkowe ;)
Mika- dziękuję.
Kociaro- o Widzisz... a ja bym chciała jeszcze kilka hoji. Gdzie ja je zimą ustawię, to nie wiem
Szukam ciekawej odmiany z wyraźnymi nerwami i niebyt dużymi liśćmi.
Dziś tylko dwa zdjęcia, begonia pnąca, hodowana z małej sadzonki:

I...moje, skalniakowe rumianki: