Lidko, Halu bardzo Wam dziękuję za rośliny i życzenia. Obiecuję też zdjęcia tylko, że mam "kłopoty techniczne" i nie mogę nic wstawić a i chwastów za dużo jak na "piękny ogród".
Nasz ogródek na gliniastym polu
- sosna1
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasz ogródek na gliniastym polu
Lidko bardzo dziękuję za życzenia. Właśnie dziś przyszła też paczka od Ciebie. Nie wiesz jak się ucieszyłam. Jutro muszę wyjechać i myślałam, że nie zdążę posadzić. A tymczasem roślinki już posadzone. Popatrzyłam tak na swoje rabatki i pomyślałam, że może niedługo będzie to jakoś wyglądać. Niedawno dostałam też roślinki od Hali. Trochę bylin posiałam. Mam też jedoroczne. Tak kocham to miejsce, że musi być ładne
Lidko, Halu bardzo Wam dziękuję za rośliny i życzenia. Obiecuję też zdjęcia tylko, że mam "kłopoty techniczne" i nie mogę nic wstawić a i chwastów za dużo jak na "piękny ogród".
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Złośliwość sprzętu ;) Ja tu tak zaglądam i wyczekuję zdjęć, ale poczekam cierpliwie, jestem baardzo ciekawa Twojej wiosny.
Korzystając z okazji, przyłączam się do życzeń, Zosi, wszystkiego naj naj naj, zdrowia i spełnienia tego o czym marzysz najbardziej
Korzystając z okazji, przyłączam się do życzeń, Zosi, wszystkiego naj naj naj, zdrowia i spełnienia tego o czym marzysz najbardziej
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- sosna1
- 500p

Alano dzięki za życzenia. Będę próbować z tymi zdjęciami chociaż wiosna u nas skromniutka. Większość cebulowych wymarzła, krokusy zostały zjedzone. Mam nadzieję, że jak wysadzę rośliny z namiotu będzie zupełnie inaczej. Dzisiaj wreszcie pada i to jest bardzo dobra wiadomość 
-
myszka
- 200p

- Od: 9 lip 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu po imieninach życzę Ci wspaniałego ogródka-ślicznych kwiatów bez chorób i szkodników.
Pozdrawiam!!!
- sosna1
- 500p

Dziękuję Myszko Żeby tak jeszcze chwasty rosły odrobinę wolniej 
-
myszka
- 200p

Zosiu!Chwasty zaliczam do szkodników.Niestety są one nieodłączne dla ogrodnika -amatora.Człowiek tak dba o swoje roślinki,a chwasty tępi, a one i tak nie dają za wygraną.
Pozdrawiam!!!
-
myszka
- 200p

Zosiu!Pochwal się swoimi osiągnięciami ogrodniczymi.Pozdrawiam.
Pozdrawiam!!!
- sosna1
- 500p

Myszko nie mogę. Jestem w wielu miejscach, ale nie w ogródku. Kompletny brak czasu mnie dopadł i nie wiem, kiedy się to zmieni. 
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Zosiu dzisiaj nadrobiłam zaległości w Twoim wątku. Jestem pełna podziwu dla Twojego wielkiego serca dla bezpańskich psów.
Chcę się wypowiedzieć w sprawie żywopłotu ze świerków, mam taki i niestety bez formowania się nie da , zajmuje bardzo dużo miejsca, osłona jest idealna i przed wiatrem i przed wścibskim sąsiadem ale cięcie i góry i boków jest konieczne co roku bardzo wczesną wiosną. U nas mąż tnie świerki tylko z góry i z jednego boku , świerki mają pewnie ze 2,5 m wysokości, dyby nie cięcie to zarosły by pewnie już drogę a wysokość by miały z 8m.Po takim cięciu ładnie się zagęszczają i tworzą jednolitą ścianę. Ja na żywopłot bym bardziej polecała thuje np.Szmaragd , mam ok 10 letni żywopłot z takich w w tym roku posadziliśmy kolejny, w tym przypadku tnie się tylko górę.Jeżeli będziesz zainteresowana to wstawię zdjęcia i świerkowego i Szmaragdowego.
Chcę się wypowiedzieć w sprawie żywopłotu ze świerków, mam taki i niestety bez formowania się nie da , zajmuje bardzo dużo miejsca, osłona jest idealna i przed wiatrem i przed wścibskim sąsiadem ale cięcie i góry i boków jest konieczne co roku bardzo wczesną wiosną. U nas mąż tnie świerki tylko z góry i z jednego boku , świerki mają pewnie ze 2,5 m wysokości, dyby nie cięcie to zarosły by pewnie już drogę a wysokość by miały z 8m.Po takim cięciu ładnie się zagęszczają i tworzą jednolitą ścianę. Ja na żywopłot bym bardziej polecała thuje np.Szmaragd , mam ok 10 letni żywopłot z takich w w tym roku posadziliśmy kolejny, w tym przypadku tnie się tylko górę.Jeżeli będziesz zainteresowana to wstawię zdjęcia i świerkowego i Szmaragdowego.
-
myszka
- 200p

Witaj Zosiu!Współczuję z powodu zaganiania.Ten rok nie jest łaskawy dla roślin zabieganych właścicieli-za sucho/przynajmniej u mnie/.Też nie miałam czasu zająć się działką i padły mi dwie nowo posadzone róże a u innych walczę z mszycami.Za to trawa rośnie super.Życzę uporania się z zajęciami i szybkiego powrotu na łono działki.
-- 7 cze 2012, o 07:44 --
Witaj Zosiu!Współczuję z powodu zaganiania.Ten rok nie jest łaskawy dla roślin zabieganych właścicieli-za sucho/przynajmniej u mnie/.Też nie miałam czasu zająć się działką i padły mi dwie nowo posadzone róże a u innych walczę z mszycami.Za to trawa rośnie super.Życzę uporania się z zajęciami i szybkiego powrotu na łono działki.
-- 7 cze 2012, o 07:44 --
Pozdrawiam!!!
- sosna1
- 500p

Jolu, oczywiscie, że jestem zainteresowana zdjęciami.
Myszko, podlewać w tym roku nie muszę, ale za to chwasty mam nad wyraz dorodne.
A w ogóle to przepraszam wszystkich, którzy chcieliby zobaczyć zdjęcia z naszego ogródka. Na pewno będą, ale nie wiem jeszcze kiedy
Myszko, podlewać w tym roku nie muszę, ale za to chwasty mam nad wyraz dorodne.
A w ogóle to przepraszam wszystkich, którzy chcieliby zobaczyć zdjęcia z naszego ogródka. Na pewno będą, ale nie wiem jeszcze kiedy
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Zosiu to idę robić zdjęcia.
- sosna1
- 500p

O świetnie, żebym ja też tak umiała. Trzask prask i zdjęcia sąjola1 pisze:Zosiu to idę robić zdjęcia.
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Zosiu to proste. Kierujesz obiektyw w stronę kwiatka i naciskasz spust migawki. Wielokrotnie. Któreś na pewno Ci wyjdzie. Powodzenia
Czekam na efekty.
Pozdrawiam Hala
-
Michal M
- 200p

- Od: 8 sty 2013, o 09:04
Witaj Zosiu
, widać już u Ciebie wiosnę? Czekam na zdjęcia