Marysiu - czasami zazdroszczę tym co mają mniejsze ogrody, ale z drugiej strony...Zawsze jest nie do końca tak jak by się chciało. W sumie mogłam mniej zaplanować na ogród, a resztę na pastwe losu zostawić, jednak nie chciałam dzielić działek. Powoli a i to zagospodaruję. Nie muszę przecież każdego centymetra obsadzać, Ty też przecież całej działki jeszcze nie masz urządzonej.
Ogla - wydaje mi się, że wszędzie rosną ładne roślinki- kwiatuszki. Wcześniej one u mnie też były, ale ich nie zauwżałam. SKoro ostróżki to byliny, to będzie moje chciejstwo.
Pomysł z kolorami jest, jednak nie wiem czy wytrwam, bo w ogrodzie wszystkie kolory są piękne.
Renzal - lawenda to też moja faworyta i bardzo ją lubię z wielu powodów, przede wszystkim za zapach, swoje antymolowe właściwości, a zwłaszcza za to, że toleruje suchą glebę, a taką mam.
JacekP - Twoje wpisy i odwiedziny to wielki zaszczyt dla moich skromnych progów. Masz ogromne kolekcje rośłin u siebie, no i wręcz systematykę opanowaną do perfekcji. Na zielonym pustkowiu każdy kolor zwraca uwagę, za sprawą forum lubię znać nazwy znajdywanych roślinek.
Wymądrzaj się więc jak najczęściej, lubię się u czyć, a od takiego znawcy jak Ty to sama przyjemność.
Cieszę się, że mogłam Ci coś o sumiku napisać.
Slila - zdrówko musi być, bo to podstawa wszystkiego, jak jest zdrowie to i praca się znajdzie, a jak praca to i pieniądze na roślinki i urządzanie ogrodu.
A tak w ogóle to pochwalę się swoimi wczorajszymi zakupami, kupiłam dwie magnolie

, wiem, że to nie sezon na nie, ale dzięki temu nie były bardzo drogie
Pozdrawiam wszystkich pochmurno. Przechodzą burze nad ogrodem i wszystko ładnie rośnie, chwasty najlepiej