Moniczko, Old Port jest w Rosen-Direct. Alnwick swoim pokrojem krzaczka jest podobna do Queen of Sweden.
Aniu, dziś już mniej było słonka, ale nie padało. Spirit of Freedom, jestem pewna że się sprawdzi .
Młodziak, a już cieszy.
Moniczko ? Soczewko,
Ktoś kiedyś napisał, że ogród uczy cierpliwości i pokory miał stuprocentową rację.
Może i tak, ale ja z tych potwornie niecierpliwych. Żeby tyle nie czekać wybieram róże, które obwicie i długo kwitną.
Jak posadzisz je na jednej rabacie uzyskasz podobny efekt.
Asiu, Spirit of Freedom jest to róża pnąca. Pytanie czy nie będzie przemarzać.
Aga13, cieszę się.
Magdalenko, jak Ci się podoba, to zmieścisz, spoko
Jula, 
przytulanko , może główka się uspokoi . Wiem, że buszowato chociaż miejscami jeszcze nogę można wstawić a, to jest niezbędne żeby foty robić.
Aszko, stosuj substrat na mrówki, bardzo skuteczny środek. Kamienie na rabacie leżą celowo, ale ciągle zmieniają miejsce więc mrówki się nie martwię. Spirit of Freedom pewnie , że piękna.
Ewciu ? gajowa, miło, że tak uważasz. Odpisuję bo mam czas, jak nie będę go miała, to przeproszę o odpowiem ogólnie. Robię wszystko, to co i inni, tylko fakt zgrupowania prawie wszystkich róż na jednej rabacie robi tą różnicę.
justi177 ? Justynko, jak widziałaś Heidi, to tak jak byś widział i Old Port. Powiem Ci, że krzaczek Heidi jest ładniejszy.
St. Swithun, to róża o wyjątkowej urodzie. Jeszcze ja poobserwujemy.
Gosiu, ta róża ma wręcz lekko lawendowy kolorek. Śliczna jest, ciekawe czy będzie, to róża pnąca.
Gosiu07, byłam i dziękuje za zaproszenie. Szałwie i przetaczniki są bardzo modne na forum.
Oliwko, rzeczywiście kwiat bardzo upakowany, ale jak na angielkę i taki ciężki kwiat wyjątkowo trzyma fason.
Jest to piękna róża.
Renatko, dobrze, że się znalazłam.

Zapraszam Cię serdecznie.
Zobaczcie jak szykuje się do kwitnięcia Chandos Beauty i Louise Clements.
Mam jeszcze Marjorie Marshall ale zgubiłam gdzieś jej pąki. Będą następnym razem.
Śliczniutka Chandos Beauty,
Louise Clements, każda gałązka w paczkach.