Lato na Modraszkowej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lato na Modraszkowej

Post »

Anetko, masz moje słowo ;:333 Witam na nowym :wit

-- 19 cze 2012, o 19:1 --

A ponieważ mamy drugą stronę... mogę wstawić jeszcze jedno zdjęcie Robusty :;230 No, może dwa... To będzie mój limit. I refren "Lata na modraszkowej" :;230 Odsłona wieczorna:

Obrazek

Obrazek

To już prawie wszystko, co przygotowałam na dziś. Ale mam też pytanie - cóż to takiego odbija ? Posadziliśmy to z tatem w ubiegłym roku jesienią jako (jeden z dwóch) tamaryszek. Ale teraz widać wyraźnie, że mamy dwa różne krzewy. Jeden jest tamaryszkiem faktycznie, ale drugie - pojęcia nie mam. Może Wy rozpoznajecie??

Obrazek
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wejście smoka!!! Poświęciła noc, żeby otworzyć nowy wątek - chyb a pierwsza taka jesteś! Byłam tam razem z Tobą a może bez Ciebie tylko sama. Kiedyś w B. miałam tylko działkę z pakamerą przerobioną na domek. I też tak robiłam ach...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ech, chyba znalazłam się w niebie.... opary nad wodą i cała ta otoczka tajemniczości, sielskości, romantyzmu i bliskości natury są powalające... uwielbiam Modraszkową...
Anka, gratuluję nowego wątku! ;:196
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Maśku, nie od dziś to wiadomo, że jesteśmy "pokrewnymi duszami" :)
;:196
Cieszę się, że tu jesteś!

Aguniado, tak miło mi czytać Twoje słowa... ;:168 Cieszę się, że mam z kim dzielić się słowotokiem i wrażeniami. W jakimś innym wymiarze się znalazłam, odkąd pisuję na FO. To jest dla mnie bezcenne.

Teraz w końcu mogę poodwiedzać Wasze wątki, strasznie się zagadałam z moją współlokatorką - ale i temat był nie od czapy: startujemy ogródeczek na dachu (czy może raczej: doniczkowo :lol: ) Coś czuję, że otworzę zaraz jeszcze jeden wątek: ogródek na papie :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

;:196 O nie paputowy jest tylko jeden! wiesz coś jest w tym FO - z jednego strony ubogaca z drugiej obdziera! Niesamowite!
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gdy tak czytam Twoje opowieści o nocno-porannych wędrówkach, to aż chce się pospacerować po rosie i podziwiać wschody słońca. Tak bardzo, że nawet na chwilę zapominam o tym, że wprost kocham spać :D
Jak Ty to robisz? Czarujesz?
Lato na Modraszkowej będzie piękne tego roku :)

A to coś co wyłazi z ziemi... bierzesz pod uwagę, że to może być przytulia, albo jakieś inne łąkowe żyjątko, a nie krzew? Mam wrażenie, że to coś w tym stylu.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aniu, po Twoim pierwszym poście każdy czytelnik ma pewnie ochotę natychmiast spakować szczoteczkę do zębów i się do Ciebie na Modraszkową wprowadzić. A ta druga seria zdjęć z masą kwitnących kwiatów tylko nas w tym postanowieniu utwierdzi.
Jeszcze trochę i będziesz miała niemały kłopot z nadmiarem lokatorów. :;230
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Nie było mnie kilka dni, a zaległości u Ciebie będę nadrabiać przez kilka nocy ;:oj , żeby prace działkowe nie ucierpiały. Nacieszyłam pobieżnie gałki oczne i pędzę na działkę podlaną po przejściu porannej burzy. Do wieczora. ;:7
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Dzień dobrrry! :wit

Oglu, też kocham spać i dlatego jedynym sposobem na podziwianie wschodów słońca jest nie-spanie do rana. Nie mogłabym nastawić budzika i zerwać się z betów na czas :lol: Ale cały ten wschód... wart zachodu 8-)

To na pewno nie jest żaden chwast, bo wyłazi z tych "uschniętych" gałęzi, nisko nad powierzchnią ziemi, a nie spod niej. Gałązki młode są sztywne i grubaśne. Zdjęcie jest nie najlepsze, ale może ktoś akurat ma to samo ustrojstwo na działce i będzie wiedział.

Linetko, nie miałabym nic przeciwko :)

Marysiu, witaj - już do Ciebie pędzę, skoro z gór już zjechałaś.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Narobiłaś zdjęć że aż miło, no tak od 3 rano trochę czasu miałaś.
Ale nie dziwię się że tak Cię wzięło bo widoki zniewalające, te opary nad wodą.... ;:180
Potrafisz wydobyć piękno z najbardziej pospolitych roślinek i ładnie je zaprezentować.
A już twoje opowieści to sama bajka. Nie myślałaś kiedyś żeby pisać opowiadania dla dzieci? takich już szkolnych, które docenią i zobaczą obrazy jakie kreślisz słowem? Bo dar masz niezaprzeczalnie.
;:215

A i dziękuję za życzenia, to była miła niespodzianka ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu lato na modraszkowej będzie moim przewodnikiem po rodzimych kwiatuszkach, jesteś ich wyśmienitym znawcą. Ładnie potrafisz je opisywać i świetnie komponować, zdybycie w szkółce też niczego sobie. Tworzysz raj na ziemi.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

April, myślisz że czarownica może zostać bajkopisarką? Czy to nie jest zbyt niebezpieczne połączenie? :;230 Niezwykle mi miło, że tą moją pisaninę ktokolwiek ma chęć czytać i jeszcze milej, że zwykłe małe roślinki i chwaściki zyskują swoich zwolenników. Zasługują na to :)

Zdjęć napstrykałam, całe szczęście o czwartej czy tam piątej rano padła bateria i stwierdziłam, że zapasówki włożę dopiero po południu, bo padną przed wieczorem, a wtedy najlepiej mi się foci. Zamiast tego złapałam za widły i kopałam dalej grządki :lol:

Marzko, bardzo mi pochlebiasz, teraz będę się starała robić wszystko, żeby doskoczyć do poprzeczki "wybitnego znawcy" :;230 Z tym komponowaniem jak na razie zupełnie nie wychodzi tak jakbym chciała, ale na przebudowę będzie czas jesienią, teraz gromadzę materiał :lol: Nie chcę roślin niepokoić swoimi kaprysami i wizjami, które jeszcze sto razy zdążą się zmienić.

To jest przede wszystkim zasługa moich Rodziców kochanych, że nie dali się zwariować moim niekończącym się pytaniom "jak to nazywa się"? :lol: A że w dodatku dawno temu moja Mama pracowała w szkolnej bibliotece, mogłam sobie przebierać do woli w książkach o roślinach. Jakoś nazwy same mi zapadają w pamięć, niestety na innych polach to już nie chce działać :lol:

;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aniu, melduję się :) Robusta prześliczna, jak zwiewna szmatka... I te białe dzwonki - czy to dzwonek karpacki? Ja mam takie, ale tylko niebieskie. Muszę się też dorobić białych...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Anabanano, nie było mnie jakoś dwa dni... tylko tyle i aż tyle, bo to wystraczyło abyś otworzyla nowy, letni wątek :heja . Całe szczęście, że tu trafiłam :D . Zwabił mnie chyba zapach tych pięknych kwiatów.
Chodzę sobie po tych Twoich łączkach, karmię oczy i serce. Czytam piękne opisy i podziwiam fotki. Zazdroszczę też czasu. Ja czuję się w ostatnich dniach na przemian, jak ta Twoja szałwia spokojna i szałwia szalona :;230 .
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Aniu, Twoje zdjęcia klimatyczne, ciepłe, niepowtarzalne :!:
ODPOWIEDZ