Cześć Wam o słonecznym poranku
Odpoczęłam po wczorajszym dniu, całą noc śniły mi się róże?.. hihihi..hi . Wstałam i od rana znowu róże?. Na prawdę śmiesznie, zaraz odpowiem na zaległe wpisy i wstawię trochę fotek.
Maddy, Pinokio ? Lavender Pinocchio mam pierwszy sezon i sądzę, że jak podam i jego obecną wysokość, to nie jest ona docelowa. Widać na zdjęciach, że to niska róża, 40 cm. Kolor raczej mało lawendowy, ja bym go określiła brudny róż. Później wstawie jego fotki.
Ewciu - majowa, sęp ta różyczkę, jak będzie cudna to my będziemy sępić od Ciebie. Nie zdążyłam zrobić fotki Twojej Królowej, będzie specjalnie dla Ciebie za tydzień. Nie mogę się doczekać kiedy Twoje zakwitną. Spirit of Freedom to przepiękna róża, musimy jej się dobrze przyjrzeć, ale już widać, że warto o niej pomyśleć.
Majeczko - Edulkotku, jak zobaczyłam Twoja Pashminkę, to zaniemówiłam. To jest cudeńko. Wiesz, pomyślałam, że muszę podziękować
żaży za tą różę. To ona ją odkryła i fajnie nazwała markietanka.
Souvenir jak na razie mi nie podpadła, wypuszcza kilka nowych przyrostów. Jest piękna, ale chyba co, nieco przereklamowana.
Safoya, Janet rośnie i ma już wyższą gałązkę, a na niej pączki. Jak tylko zakwitnie, to foty masz jak w banku. Fajne u tej róży jest to , że w pierwszej fazie nie widać, że ona będzie miała aż takie kolorki. W lekko rozwiniętym paku jest raczej mleczna z lekkimi smużkami brzoskwinki. Czy Ty chcesz moją Colett
Daffodil, Heidi Klum i Old Port bacznie obserwuję, sama jestem ciekawa jak one sobie poradzą i czy bardzo mi zachorują. Profilaktycznie były opryskane. Piękne kwiaty i fantastyczny kolor.
Ewciu ? gajowa, wiesz trudno mi powiedzieć, które zniosą dobrze nasłonecznienie. Sama je obserwuję. Wszystkie krzaczki Heidi Klum rosną w pełnym słońcu i to chyba powoduje, że się ładnie przebarwiają na fiolecik. Specjalnie Ebb Tide posadziłam w lekkim ocienieniu. Też się bałam, że ona na słońcu się przypali. Teraz pomyślałam, że Agnes Schilingier rośnie w pełnym słońcu i dobrze to znosi.
Lulka, Magda nie pokazujesz jak u Ciebie różyczki wyglądają. Jestem ciekawa czy zarósł Ci kącik
Dziękuję, nie wiem dlaczego tak się niektórzy bronią od koloru w ogrodzie, a to właśnie on daje
nam zadowolenie.
Soczewka ? Moniczko, pewnie jest nie duża różnica pomiędzy Eden Rose 85, a 88 jednak sam hodowca ten fakt zaznaczył. Zobaczymy jak to będzie wyglądać już się zaczynają rozkręcać.
Co do pnącej, Moniczko ja tak naprawdę nie mam w dosłownym tego słowa znaczeniu. U mnie wszystkie pnące robią za wysokie rabatówki. Natomiast co do Laguny, to bardzo wigorna róża i ma piękne kwiaty, kolor prawie uchwycony na moich zdjęciach. Jest tylko jeden problem,ostre słonce niszczyjej rozwinięte kwitki, są przypalone. Weź, to pod uwagę jak będziesz ja sadzić.
Adrian Ty czarusiu, dawaj foty ze swojego ogrodu. My też chcemy go zobaczyć.
A, tak na poważnie, portrety to nie są, ale robię im fotki z bliska, żeby można je dobrze sobie pooglądać.
Lemeczko,

wiesz, że czekam na Twój zakątek różany. Jeszcze nie wszystkie kwitną, ale to dobrze. Takie było założenie. Wtedy zawsze na rabacie pokazują się coraz to nowe kolory.
Asia2, dziękuję , ale krecika nie chcę

Tak, to już jest jak one zaczynają kwitnąć, to aż się żyć chce.
Agness - Aga, obie lubimy kolorki w ogrodzie

Miałam w tym sezonie szczęście, że one mi nie wymarzły.
Gosiu07, tak, to przetacznik. Zobaczyłam tu na forum u kogoś i bardzo mi się podobał. Fajnie to wygląda. Szukam żółtego albo kremowego, może znajdę.
Jadziu, róże grają swój koncert. Cieszę się, że Ci się podoba. Wszystkie, które wymieniłaś warto mieć, jak jeszcze którejś nie masz, to koniecznie pomyśl o niej. Dziękuję w imieniu różyczek, ja tu tylko sprzątam
Beatko68, już jesteś mistrzynią, ale wiadomi cały czas musimy się doskonalić w nowych różyczkach?. Hi hi..hi mamy czas i do jesieni powybieramy same perełki. Bardzo fajny jest przetacznik różowy, koniecznie go kup następnym razem. Ładny jest też przetacznik siwy.
Zobacz u Gosi-Margo ona ma już rozrośnięty, moimi jak na razie zachwycają się młode mazurki
Robią mi nalot na rabatkę i zrywają małe listeczki przetacznika i z lawendy. Zrywają i żucają, aj paskudy z nich.
justi177 ? Justynko specjalnie dla Ciebie fotki Świętego?..
Mnie też ona bardzo się podoba, a to przecież młodziak.
_ninetta_ Anetko, wszystkie są ładne, specjalnie dla Ciebie wstawię zaraz Spirit of Freedom.
MaGorzatka ? Małgosiu, będziesz bardzo zadowolona z Pastellki. Ja też łażąc po forum nie raz się zakochałam, zresztą to widać na załączonych fotkach.
Vertigo ? Moniczko, koniecznie pomyśl o Agness, moja ma drugi rok, a krzaczor z niej się zrobił?
Ma bardzo dużo kwiatów.
Margo2 ? Gosiu na róże zawsze się miejsce znajdzie.
Podzielam twoje zdanie Aphrodite i Bremer S. nie powinny koło siebie rosnąć.
Obie przepiękne, ale żeby ich piękno pokazać trzeba je oddzielić, pomyśl o różowym przetaczniku koło Aphrodite. Laguna świetnie komponuje się do tego odcieniu różu.
Ja też nie znając odcieni kwitów robie takie same błędy.
Colett też musi opuścić swoje miejsce
A, teraz kilka fotek zapowiadanych z wczorajszego dnia
St. Swithun
Spirit of Freedom
The Alnwich Rose