Iwonko, Żaża co trzymam pod przykryciem - oczywiście hortensje ogrodwe

Gdy jestem na działce odkrywam je, dotleniam, podlewam ale potem ubieram z powrotem. Nie chcę żeby moja całoroczna praca poszła jednej nocy na marne. Powiedziałam sobie po 15 maja dopiero je rozbiore
Grzesiu nie mam pojęcia jakie to odmiany tulipnków, narcyzówi itd - wszystkie kupione w ciemno z przeceny w grudniu

O iglaczku też nic nie wiem - własnego chowu

A tak w ogóle to mam dla Ciebie zrobione sadzoneczki Anabelle - nie są zbyt duże bo nie było ładnych pędów - wkrótce wyslę
Żaża cieszę się że podoba Ci się u mnie i zapraszam częsciej! Przede wszystkim dziękuje za zainteresowanie moim wątkiem altankowym. Nie chciałabym niczego kupować w ciemno bo już dość zakupiłam niespodzianek

W podanych przez Hanie linkach wszystkiego mnóstwo ale ja wolę coś sprawdzonego, polecanego i możliwego do kupienia jak pisałaś.
Żaża ale masz genialny pomysł z tym obsadzeniem! Pnąca jako ściana a angielka w nogi - genialne!

Ta pnąca Gloire de Dijon - piękna tylko gdzie kupic i co pod nogi? Myslałam też o wersji New Dawn (tyko czy powarza kwitienie) i do tego jakąs angielke?