Czy rośnie w moim ogrodzie coś, co chciałabyś wymienić za kawałeczek tej cudnej piwonii ..... Może coś znajdziesz .... Jest jak marzenie
Mój ci On...
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ci On...
Mirko - wiciokrzewy Ci już kwitną ???? Moje się dopiero zbierają - nawet nie wiem , czy zobaczę kwiaty w tym roku
Czy rośnie w moim ogrodzie coś, co chciałabyś wymienić za kawałeczek tej cudnej piwonii ..... Może coś znajdziesz .... Jest jak marzenie
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirko, Ty masz takie Kilimandżaro w ogrodzie?
Mireczko, przepięknie jak zawsze u Ciebie. Dołączam do grona zachwyconych Twoją piwonią. Jest przepiękna. Szkoda,że nie znasz nazwy.
Drzewko o bordowych liściach, o które pytasz w moim wątku, to śliwa dziecięca
Drzewko o bordowych liściach, o które pytasz w moim wątku, to śliwa dziecięca
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Wczoraj popadało,w nocy też, więc na jakiś czas wystarczy.Warzywa bardzo czekały na deszcz,wszystko teraz ruszy aż miło
Alu,to wiciokrzew pomorski Serotina.Basiu,chętnie spróbuję,może się uda
Bernadetko,przy takiej pogodzie może znajdę czas na gruntowną penetrację Twojego ogrodu i na bank znajdę coś,co baaardzo bym chciała.Zanim jednak cokolwiek wskażę Ty już możesz miejsce rezerwować na tę piwonię.Sierpień-wrzesień to,moim zdaniem ,najlepszy termin.Proszę o namiary
Dyshio,to najstarsza,pospolita odmiana jaśminowca.Ten krzaczek odkopałam od starego i mam zamiar prowadzić go jako drzewko.Usuwam wszystkie odrosty a 3-4 gałęzie związałam.Kwitnie bardzo bujnie a pachnie oszałamiająco.To Kilimandżaro to balkon
Ateno,nie mam jeszcze śliwy dziecięcej.Podoba mi się taki akcent w ogrodzie
Pierwszy raz hoduję pomidory koktajlowe,proszę o radę;czy przyrosty obrywamy tak, jak u tych foliowych?
Alu,to wiciokrzew pomorski Serotina.Basiu,chętnie spróbuję,może się uda
Bernadetko,przy takiej pogodzie może znajdę czas na gruntowną penetrację Twojego ogrodu i na bank znajdę coś,co baaardzo bym chciała.Zanim jednak cokolwiek wskażę Ty już możesz miejsce rezerwować na tę piwonię.Sierpień-wrzesień to,moim zdaniem ,najlepszy termin.Proszę o namiary
Dyshio,to najstarsza,pospolita odmiana jaśminowca.Ten krzaczek odkopałam od starego i mam zamiar prowadzić go jako drzewko.Usuwam wszystkie odrosty a 3-4 gałęzie związałam.Kwitnie bardzo bujnie a pachnie oszałamiająco.To Kilimandżaro to balkon
Ateno,nie mam jeszcze śliwy dziecięcej.Podoba mi się taki akcent w ogrodzie
Pierwszy raz hoduję pomidory koktajlowe,proszę o radę;czy przyrosty obrywamy tak, jak u tych foliowych?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Balkon.
No cóż, zdjęcia bywają mylące. 
Mireczko, megagroniaste puszczam na trzy grona. Pozostałe na dwa do trzech pędów, w zależności jak dużo zawiążą owoców, a pozostałe obrywam.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
Miriam

Czyli jednak ingerencja wskazana
Dziękuję,będę eksperymentować.Jeszcze dzisiejsze zdjęcia wrzucę.Niedawno wróciłam z"akcji".Aż się boję jutro wejść do ogrodu
Mszyce atakują prawie wszystko a że nie mam już oprysku zaatakowałam je popiołem
Nie wiem skąd to wiem,że dobry jest popiół,posypałam więc pół ogrodu tym specyfikiem i mam nadzieję,że deszcz spłucze po kilku godzinach.Jeżeli to się sprawdzi to byłby dobry sposób na czereśnie,porzeczki i wszystkie owocowe,które atakuje mszyca,nie trzeba czekać okresu karencji.A może i szpakom by to psuło smak

[/URL
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0f8f69bcef60677.html]

[/URL[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0f8f69bcef60677.html]

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
U mnie też mszyce zrobiły nalot. Pierwszy raz kupiłam mydło potasowe i muszę przyznać, że u mnie spisuje się super
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
Miriam

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Miriam

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Wapółczuję Ci tych mszyc. U nas zjadłu cały koper i oblepiły wszystkie młode pędy na lubczyku. Pid szczepioną borzoą aż się klei. O różach nie wspomnę. A nie chcę ich psikać dziadostwem, bo ogród mam mały, a na jedej grządce zioła. Zresztą brzozy się nie da.
Zyczę powodzenia w walce.
Piwonia niezwykła. Ale mnie najbardziej zachwycają rojniki wciskające się między kamienie. Ciagle mi się nie znudziły.
Zyczę powodzenia w walce.
Piwonia niezwykła. Ale mnie najbardziej zachwycają rojniki wciskające się między kamienie. Ciagle mi się nie znudziły.
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Mirko, co zdjęcie, to cudny obrazek. Kwitnie Ci ten ogród na potęgę. A mszyce, no cóż, to nasz i nie tylko nasz problem 
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
-
Miriam

Witajcie
Pochwalę się tylko spóżnionymi prezentami od córki na Dzień Matki i spadam do waszych ogrodów,bom bardzo ich ciekawa
Tak się nadal składa,że mało tu zaglądam,ale myślami i sercem jestem wciąż

Do ogrodu przybyły;dławisz okrągłolistny"Diana"oraz "Herkules (dławisz jest rośliną dwupienną),orazpięknotka Bodiniera drugi egzemplarz,bo również dwupienna i nie mogłam doczekać się owoców i głóg czerwony.

Do ogrodu przybyły;dławisz okrągłolistny"Diana"oraz "Herkules (dławisz jest rośliną dwupienną),orazpięknotka Bodiniera drugi egzemplarz,bo również dwupienna i nie mogłam doczekać się owoców i głóg czerwony.
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ładne prezenty Ci zrobiła córcia.
Na pewno będziesz zadowolona.
Kalikarpa mi zmarzła w tym roku wiosną po drugich przymrozkach.
Szkoda, bo ładne są te fioletowe kuleczki.
Na pewno będziesz zadowolona.
Kalikarpa mi zmarzła w tym roku wiosną po drugich przymrozkach.
Szkoda, bo ładne są te fioletowe kuleczki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki