Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak drodzy sami widzicie brak jest granic. Trawa z korą. Tłuczeń z korą i trawą. Wszytsko się miesza. Nie po to stworzoną obrzeża i krawężniki żeby leżały na składach i magazynach. Ja jako obrzeże zastosowałem kamień bo dla mnie wydaję się najbardziej naturalny. Macie rację to ja codziennie będę po tym chodził. Dojdą kwiatki latem i więcej zieleni to mało kto zwracał bedzie uwagę na te kamienie. Teraz szaro się robi to kamień wychodzi na pierwszy plan. I tak bardzo dziękuję Wam drodzy za podpowiedzi i rady. Jeśli macie jakieś uwagi i przemyslenia czekam wciąz na Wasze zawsze cenne opinie.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja Jarku jestem za kamieniem. :lol: Twój pomysł jest dobry. Każdy robi ogródek według swojego gustu - upodobań. ;:108
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszę się Erazmie, że mamy wspólne zdanie na temat kamienia. Nie sądzisz, że poza tym, że to trwały materiał to dodatkowo zawsze kamień ma swój niepowtarzalny urok, któremu ani plastik ani rollbordery nie ma szans dorównać.

Pozdrawiam - Jarek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak. Mam też kamień na działce, który odgradza część ozdobną - krzewy iglaste od trawnika. :lol:
Tak to wygląda: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=255
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=225
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

dziękuję Erazmie za linki do Twojego ogrodu bo już chciałem pisać z prośbą o nie. Jak możesz daj więcej zdjęc tych nowych jak i archiwalnych. Z przyjemnością pozwiedzam wirtualnie Twoje piekne zakątki.

Pozdrawiam - Jarek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zacznij od strony 1. Tam są wszystkie zdjęcia z mojej działeczki. Zdjęcie z tymi kamieniami zrobię nowe jak będę na działce. :wink:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Studiuję strony o Twoim ogrodzie i czym sięgam dalej tym jestem pod większym wrażeniem. Erazmie musisz mi więcej napisać o swoich jukkach jak je uprawiać, gdzie kupić i ogólnie wszystkie inne przydatne o nich informacje ze swojego doświadczenia. Nie książkowe tylko takie z praktyki. Wolę takie praktyczne porady niż czytać gazety czy też ksiązki bo są zawsze bardziej przydatne. Interesuje mnie też bardzo ta uprawa ogórków na sznurkach. To są normalne ogórki gruntowe, które normalnie płoża się po ziemii?

Pozdrawiam - Jarek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co do ogórków to tak. Są to normalne ogórki gruntowe. :wink:
Yaro32 pisze:...Erazmie musisz mi więcej napisać o swoich jukkach jak je uprawiać, gdzie kupić i ogólnie wszystkie inne przydatne o nich informacje ze swojego doświadczenia. Nie książkowe tylko takie z praktyki. ...
Niestety zajmuje się nimi żona. Ale może inni forumowicze podzielą się z Tobą swoimi doświadczeniami. :wink:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

OK Erazmie. Bliżej wiosny zabiorę Ci troszkę czasu to podpowiesz mi więcej szczegółów co do uprawy tych ogóreczków. Na pewno spróbuję tej formy uprawy. Jakoś nikt w mojej okolicy nie próbował jej. Będę zatem pionierem tej metody. Jakbyś coś wyciągnął co nieco informacji o jukkach od żony to podziel się na forum. Na pewno przyda się nie tylko mi taka informacja.

Pozdrawiam - Jarek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tu masz trochę porad na temat jukki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ight=jukka
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Erazmie za lekturę. Na pewno skorzystam bo polanuję na wiosnę sprowadzić do mojego ogródka jukkę. Troszkę posmutniałem, bo dowiedziałem się że moje oczko w głowie czyli moje thuje są w niebezpieczeństwie. Smutek mój tym wiekszy, gdyż nie wiem dokładnie jak zabrać się za ich ratowanie. Janusz z pogotowia ogrodniczego udzielił mi cennych porad jednak moje małe doświadczenie powoduję, ze będę miał wielkie problemy z cięciem thuj tak aby je nie zniszczyć przez przypadek. Nie wiem jestem w kropce za co się wziąść na początek.

Pozdrawiam - Jarek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie martw się o thuje. Ja co roku ostro je przycinam od góry i po bokach. Przez to się lepiej zageszczają. Poczytaj http://ogrodowy.republika.pl/pliki/iglaki3.html
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ight=thuje
http://www.krzewy.pl/zywoplotyciecie.htm
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Erazmie za słowa otuchy ale laik ze mnie jeśli chodzi o cięcie iglaków. Jeśli przytnę czub to thuja dalej bedzie rosnąc do góry? Wytłumacz mi to.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak. O nic się nie martw. Ja przycinam nożycami elektrycznymi i na nic nie patrzę. Będą rosły do góry i dzięki cięciu zagęszczały się. :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Trochę się rozchmurzyłem czytając Twoje słowa Erazmie. Wielkie dzięki widzę, że na Tobie mogę polegać. Ostatnio moje i Twoje posty licznie wymieniają się informacjami i pytaniami. cieszy mnie ten fakt niezmiernie. Szkoda, że inni nie włączają się w nasze dyskusje i również służa radą. Nie krępujcie się drodzy forumowicze. Również Was z przyjemnościoą pragnę gościć w moim ogródku i słuchać Waszych uwag, rad i spostrzeżeń. Piszcie i radźcie mi w moich problemach. Dzięki Waszym ciepłym słowom i radom nie braknie mi motywacji do pracy i zapału do dalszych działań. A poza tym staje się mądrzejszy i mocniejszy jako dzialkowiec z krótkim stażem. A więc Agrażko, Basiu , Nemo, Lilu, KaRo, Chatte, Aurynko, Elizabetko, Elizo, Januszu, Wronku, Mariolo, Krysiu, Nelu, Timko i Ty Adminie i inni niewymienieni równie serdeczni wesprzyjcie Erazma w mojej edukacji. Czekam na Was.
Pozdrawiam - Jarek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”