Zielona radość :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielona radość :)

Post »

Pająk masakra ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj aż dostałam gęsiej skórki
Lilie cudowne ;:180
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ten pająk przeohydnie koszmarny ;:134 za to to owłosione to przemiły pieszczoch :D
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Jaki fajowy zwierzyniec :lol: Ciekawa odmiana po wszystkich psiakach i kociakach :;230
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj.
Nie mam swojego ogrodu jeszcze ale odwiedzam wątki z myślą że coś mnie zainspiruje,
no i tak się stało w przypadku Twojego jakże uroczego ogrodu.
Najbardziej podoba mi się oczko a przyznaję że wcześniej nie podchodziłam ze zbytnim entuzjazmem żeby mieć takowe, jednak jak widzę tak wtopione w zieleń z mnóstwem pięknych lilii to oczyska mi wychodzą z orbit.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Piękne nenufary, a zdjęcia zwierzyńca rewelacja!
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42

Post »

Dziękuję Wam wszystkim za wizytę :) szkoda że moje robaczki się nie podobają ... ale mam w niedługim czasie niespodziankę . Zamieszka ze mną ptasznik ;:138 , ciekawe kto pierwszy wyleci z domu , ja czy on ? :;230

Dzisiaj skosiłem moje boisko :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Trawnik boski, lilie w oczku przecudne, a ten ostatni domownik to kociczka? A tak mimochodem zapytam - masz skłonności do pedantyzmu? :;230 :;230 :;230 Czy tylko w odrodzie masz tak "wyczesane" ? Bo ja jestem totalna bałaganiara. ;:223
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

to oczko wygląda jak lustro :shock: piękne lilie ... :shock: kurde wszystko tak poukładane ;:oj czy to jakaś brzózka tam rośnie ???
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Piotrze, trafiłam tutaj, bo przeczytałam Twoje informacje na jakimś innym wątku, no i jeszcze - bo jesteś ze świętokrzyskiego, jak ja :D

Nie będę oryginalna, gdy napiszę, że masz piękny i wspaniale utrzymany ogród - ale to prawda :D
Oczywiście kwestia urządzenia jest w dużym stopniu indywidualna, natomiast dwie sprawy u Ciebie to dla mnie bomba - tu też niestety nie będę oryginalna - trawnik i oczko wodne!
Przyznam, że przeczytałam cały Twój wątek i skopiowałam wszystko, co piszesz o trawniku...
To dla mnie ogromne wyzwanie, bo mój z roku na rok wygląda coraz gorzej... Ale też nie dbamy o niego specjalnie - mamy sporo rzeczy do zrobienia na działce, które wydawały się pilniejsze - więc tak się odwdzięcza :(
Też mam wszechobecny bluszczyk kurdybanek - może mieszkamy gdzieś niedaleko? - oprócz tego w tym roku wielkie ilości krwawnika, koniczyna i różne tam pomniejsze :cry:

Mój M będzie więc katowany informacjami od Ciebie ;:124

Dotyczy to również oczka wodnego, bo to kolejna rzecz do zrobienia - kupiliśmy działkę (ma 2,5 roku), na której było już oczko, czy raczej coś w jego rodzaju, ale nieco dziwne: bez roślin wodnych, za to z rybkami, bez napowietrzania i filtra, ciągle straszne ilości glonów, brr. Rybki nie przeżyły tej zimy, a oczko zmieniło się w kałużę, która czeka na swoją kolejkę do renowacji...
Za chwilę więc wejdę pewnie w Twój drugi wątek - głównie po to, by go nie zgubić i w stosownym czasie podrzucić mojemu M :D

Jeszcze raz - dzięki ;:180
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO, na działce jest względny porządek ... w pokoju już gorzej ponieważ możesz potknąć się nawet o sprzęt ogrodniczy :;230

anushka, jest szczepiona brzoza , zamówiłem odpowiednią wysokość 3 lata temu i taką otrzymałem :)

gajowa, witaj pierwszy raz :) trawnik niestety ma już swoje lata. 2 lata temu wyglądał jak łąka. 90% to były chwasty. Systematyczne koszenie , nawożenie , nawadnianie i opryski załatwiły sprawę. Bluszczyk i koniczynę załatwiłem Chwastoksem w dwa sezony (opryski 2-3 razy w miesiącu w pierwszym roku , w drugim co miesiąc), w tym roku rośnie tylko na siatce i niech tam zostanie. :uszy

Wstaw zdjęcia oczka (chyba że masz już w temacie więc lecę) i uwierz mi że da się zrobić jeziorko bez techniki z rybkami i czystą wodą :wink: mieszkam 50km od Kielc jadąc w stronę Warszawy :)
Dziękuję za wizytę i miłe słowa :)
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Czyli standardowo - dbamy o to na punkcie czego mamy fijoła - a z resztą bywa różnie. To pocieszające, robimy tak samo!
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Piotr, wstawiłam u siebie zdjęcie. Pocieszasz mnie, że i z moim trawnikiem oraz oczkiem da się jeszcze coś zrobić. ;:180

...to ja mam domek też dokładnie o 50 km od Kielc, ale...na południe :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO1 pisze:Czyli standardowo - zdbamy o to na punkcie czego mamy fijoła - a z resztą bywa różnie. To pocieszające, robimy tak samo!
Według innych to już jest choroba :;230

gajowa pisze:Piotr, wstawiłam u siebie zdjęcie. Pocieszasz mnie, że i z moim trawnikiem oraz oczkiem da się jeszcze coś zrobić. ;:180

...to ja mam domek też dokładnie o 50 km od Kielc, ale...na południe :D
To mamy do siebie jakieś 100km ;:224 , Ty masz do Młodzaw małych 17km a ja 120 :wink:
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Piotrku, jedna tylko kwestia mnie nurtuje - czy trawa na Twoim boisku nie jest przypadkiem za sucha?? 8-) A tak poważnie, niesamowicie dopieszczony masz ogród, widać że wkładasz w niego cale serce. Lilie na stawie czarują. A co to tak kwitnie szaleńczo - czyżby żurawki? Aż tak? Czy wzrok mnie myli?
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabanana pisze:Piotrku, jedna tylko kwestia mnie nurtuje - czy trawa na Twoim boisku nie jest przypadkiem za sucha?? 8-)
Sucha? jeżeli chodzi o te białe paski to efekt koszenia w jedną i drugą stronę jak na boisku... w niektórych miejscach jest przysuszona lekko ale pracuję nad tym ciężko wymieniając stopniowo "glinę na piasek" , często tam podlewam ale 98% trawnika jest w b.dobrym stanie. Niestety tam gdzie widać to "suche" słońce operuje tam cały dzień i życia łatwego trawa tam nie ma przy glinie :)

anabanana pisze:A co to tak kwitnie szaleńczo - czyżby żurawki? Aż tak? Czy wzrok mnie myli?
Tak , to żurawki :)
Dziękuję za wizytę i miłe słowa :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”