Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Krzaczki Kani

Post »

Avatarek mi się bardzo podoba ;:oj
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie też ;:138
Kaniu wstawiłam fotki Meigolda w moim wątku
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kaniu, jeżeli przetrwał u Ciebie Eden i Graham bez cięcia, to masz fantastyczne warunki dla róż. Moje okryte wełną mineralną 10cm, 2 warstwami włókniny i ręcznikiem bawełnianym nie dały rady. ;:223
Dobrze, że piszesz o dokładnym miejscu usytuowania ogrodu, to naprawdę ułatwia dobór roślin. Ja zawsze zwracam uwagę na to, jak szukam jakiejś fajnej rośliny do siebie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kaniu Majgold ma trzy pączki ;:138 ;:138 ;:138 jestem w siódmym niebie z radości!
Dzisiaj byłam u Wentów w Kościerzynie. Pojechałam po Monikę, w miejsce nieżywej Violet Parfum, Moniki nie było ale była ....Violeta :wink:
więc przyjechała ze mną do Chrztowa i jeszcze biała rabatowa Kristal - w miejsce również nieżywej białej rabatowej NN
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Wczoraj nastał ten cudny dzień, kiedy mogłam pojechać sobie do mojego ogródka ;:138 w dodatku bez bacika na plecach prędzej, prędzej trzeba wracać szybko do domu, bo trzeba zrobić to i tamto. Tak, wczoraj mogłam sobie na działeczce POBYĆ CAŁY DZIEŃ :heja :tan . No prawie cały, od 14.00, bo wcześniej byłam na koncercie muzyki Chopina, na którym występował mój starszy synek :D, ten ananas, o którym już wcześniej pisałam, że nie lubi jeździć na działkę. Jak bardzo docenia się rzeczy, których ma się mało. Ja właśnie mam tak mało chwil dla mojego ogródka. Tematyka ogrodnicza jednak czasami mi towarzyszy podczas wykonywania torcików, np. takich jak ten :D

Obrazek

Jak można się domyślić, ogród opuszczony w maju i na początku czerwca przedstawia taki widok, że albo trzeba albo od razu uciekać albo zakasać rękawy i śmigać jak mały traktorek. Ja z radości, że mogę wreszcie być na mojej wiosce, wybrałam to drugie wyjście i z zapałem rzuciłam się na chwasty ;:134 .
Różyczki w tym roku dostały mocno w kość, a właściwie w łodygę, od bruzdownicy i trochę od mszyc. O ile do tej pory ten problem w zasadzie nie dotyczył mojego ogrodu, tak w tym roku te paskudne gadziny spowodowały istne spustoszenie. Szkoda róż, które kwitną raz w sezonie, bo będą miały mało kwiatów :( .Mam opory przed opryskami, bo w mojej okolicy są ule. Co robić? Czy coś w ogóle robić, czy teraz już za późno?

Mam pierwszą kwitnącą różę na działce - Maigold. Młodziutka, posadzona w ubiegłym roku latem otworzyła teraz pierwszy, pachnący kwiat, niewielki, jak na tę odmianę. Zielona mszyca pokryła całkowicie, równomiernie jej łodygi w taki sposób, że w pierwszej chwili nawet nie zauważyłam tego paskudztwa, bo myślałam, że to po prostu zielone pędy, fuuuuuj. Na szczęście poza tym nic jej nie dolega i zapowiada się na zdrowy i ładny krzaczek. Ponieważ to w tej chwili jedyna różana gwiazda więc zaprezentuje się na kilku zdjęciach :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze ładnie kwitnie serduszka różowa i biała. Ukochane moje. Biała została rozdeptana na wiosnę przez robotników i przez to jest mniejsza niż w ubiegłym roku ale i tak jest dzielna, że się w ogóle pozbierała.

Obrazek

Obrazek

I jeszcze łan irysków. Oczywiście ukochane moje. Szkoda, tylko że krótko kwitną. Mogłyby tak od kwietnia do listopada.

Obrazek

A dzisiaj też jadę :heja !!!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

można pryskać eco środkami ;:108 i wpuścić do ogrodu biedronki:)
http://e-koppert.pl/na-mszyce,22.html
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biedronki u mnie są zajęte mszycą na żywopłocie z ałyczy :wink: ale coś słabo im idzie i przegrywają z kretesem. Wczoraj zauważyłam, że na różach są już tylko smutne ślady po działaniu bruzdownicy ale żywych robali już nie widziałam, dlatego zastanawiam się, czy jest jakiś sens pryskać jeszcze chemią.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

pokrzywą!:)
tort przepiękny ;:138
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

W drugiej połowie czerwca larwy bruzdownicy spadają na ziemie gdzie przeobrażają się i zimują można wokół róży posypać jakimś insektycydem.A potem powtórzyć na przełomie marca i kwietnia.U mnie w tym roku też duże spustoszenia i zastanawiam się czy nie interweniować.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, tak sobie nieśmiało myślałam, że może to już problem, który minął ale widzę, że jednak, to jest problem długoterminowy, niestety :( .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, pospacerowałam sobie po twojej działeczce ;:108
Dawno tu nie zaglądałam.
Masz piękne róże.
Przez pomyłkę w moim zagościła jak się okazuje żółta- oby to był Graham Thomas ;:218
Pozdrawiam z deszczowych ( :) ) Kaszub.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za miłe odwiedziny ;:168 . Ja również rzadko spaceruję po swojej działeczce :wink: , dlatego jeszcze tyle rzeczy do zrobienia. Chciałabym, żeby kiedyś chociaż w części to wszystko wyglądało, jak prawdziwy ogród, taki jak Twój.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kaniu, do prawdziwego jeszcze dłuuga droga. Mam to szczęście, że ogród na wyciągnięcie dłoni.
Mogę podpatrywać o każdej porze.
Za to ty masz z każdym wyjazdem-święto. Życzę możliwości bywania jak najczęściej ;:108 .
Torty niesamowite ;:oj
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Torciki dziękują za pochwały :D . To one właśnie w dużej mierze przyczyniają się do braku czasu na ogród, ponieważ okupują właśnie weekendy.
Ale już jutro znów zobaczę moje roślinki :tan.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Kasiu, witam Cię, rzeczywiście dekoracja tortu przepiękna, do wszystkiego trzeba mieć rękę, ja tak nie potrafię,
różyczki Ci przezimowały dobrze? pewnie tak, u Was było więcej śniegu,
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”