Hoye moja obsesja :-)
Re: HOYE moja obsesja :-)
Arletko mogę o Basi napisać to samo. 

Bardzo się cieszę że mogę spełniać wasze chciejstwa , bo dzięki Wam ja mogę spełniać swoje
Więc równowaga w przyrodzie jest zachowana
Czas troszkę tutaj odkurzyć i jakieś maleństwo zamieścić
Thomsoni źle zniosla zimę i moje podlewanie ale daje radę i już się puszcza jak szalona

Makaronik dał radę w zimie i ciagle przyrasta , choc nie powiem jest takiej długości że w zimie miał pędy podwiązane wstążką do doniczki by nie przysychały od kaloryferów . Jak to mo0ja córka mówi mama zrobiła kwiatkowi koka

Standardowo retuska bedąc w ziemi źle zniosła zimę ale już nadrabia to co straciła

Paszka popełnila przestepstwo i postanowiła kwitnąć jak szalona

Jeszcze jedne dobrze nie przekwitły a już następne idą co by czasu nie tracić .

No i paszka variegata moje kochane szaleństwo a że jak wiadomo jedna to u mnie za mało to o to moje trzy sztuki

tegoroczny zakup wygląda nie najlepiej ale ma już korzonki więc powinno byc dobrze .

No i wyhodowana z łysego pędzika paszka variegata numer 3

No i to by było na tyle tym razem a jeszcze kilka duzych okazów czeka na fotki

Więc równowaga w przyrodzie jest zachowana

Czas troszkę tutaj odkurzyć i jakieś maleństwo zamieścić

Thomsoni źle zniosla zimę i moje podlewanie ale daje radę i już się puszcza jak szalona

Makaronik dał radę w zimie i ciagle przyrasta , choc nie powiem jest takiej długości że w zimie miał pędy podwiązane wstążką do doniczki by nie przysychały od kaloryferów . Jak to mo0ja córka mówi mama zrobiła kwiatkowi koka

Standardowo retuska bedąc w ziemi źle zniosła zimę ale już nadrabia to co straciła

Paszka popełnila przestepstwo i postanowiła kwitnąć jak szalona

Jeszcze jedne dobrze nie przekwitły a już następne idą co by czasu nie tracić .

No i paszka variegata moje kochane szaleństwo a że jak wiadomo jedna to u mnie za mało to o to moje trzy sztuki

tegoroczny zakup wygląda nie najlepiej ale ma już korzonki więc powinno byc dobrze .

No i wyhodowana z łysego pędzika paszka variegata numer 3

No i to by było na tyle tym razem a jeszcze kilka duzych okazów czeka na fotki

Jestem hoyomaniaczką
- kubasia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basia, ale hojlas
mam nadzieję, że dzięki Tobie ja też z czasem takiego się dorobię 

Paszka podoba mi się coraz bardziej, zwłaszcza oglądając jak bujnie u Ciebie rośnie. 

- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Pachyclada to niespełnione moje marzenie - gubi u mnie listeczki. Variegata - wspaniała ale skoro
zielona ma kłopot to.... nie ma sobie co ostrzyć oka na nią. Za to retusa - prześliczna kopka -
chciałabym aby moja kiedyś była taka.
zielona ma kłopot to.... nie ma sobie co ostrzyć oka na nią. Za to retusa - prześliczna kopka -
chciałabym aby moja kiedyś była taka.

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Kochana proszę nie wrzucaj takich fotek bo czuję się jak największa niedołęga że u mnie mało która hoja chce żyć !
Cudowne je masz kochana 

-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48
Śliczności ,paszka cudna i ta retuska gęściutka
widać że dobrze im u ciebie 

Dziewczyny nie wszystkim u mnie dobrze . Robię teraz ente podejście do hoy dykei ale to moim zdaniem wredna małpa
No i znowu kilka moich hydrowych laleczek
Przeraża mnie incrasata jej nowy liść wypuszczony w hydro ma bagatela 24cm i martwię się że to nie koniec jego rośnięcia a już puściła kilka nowych listków i jak bedą tak duże to nie wiem gdzie ją postawię
Wcześniejsze listki to nie ulomki mają średnio 14-16cm ale żaden nie przekroczył 20cm

Tak wygląda w całości , przycinana przed wsdzeniem do hydro miałam nadzieje że się puści od góry a ona zrobiła mi kawał i rośnie 3 pędami od dołu .
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2fc0a376702ee06.html]
Obskura pobija rekordy i ma już 150cm co też mnie z leksza przeraża .

Denerwuje mnie ta hoja nic w sobie nie ma ładnego po za czarnym lisciem w nazwie
No i listek jest czarny ale kiedy jaest maleńki przy okolo 3cm jego kolor zmienia się na zielony

No i znowu kilka moich hydrowych laleczek

Przeraża mnie incrasata jej nowy liść wypuszczony w hydro ma bagatela 24cm i martwię się że to nie koniec jego rośnięcia a już puściła kilka nowych listków i jak bedą tak duże to nie wiem gdzie ją postawię

Tak wygląda w całości , przycinana przed wsdzeniem do hydro miałam nadzieje że się puści od góry a ona zrobiła mi kawał i rośnie 3 pędami od dołu .
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2fc0a376702ee06.html]

Obskura pobija rekordy i ma już 150cm co też mnie z leksza przeraża .

Denerwuje mnie ta hoja nic w sobie nie ma ładnego po za czarnym lisciem w nazwie

No i listek jest czarny ale kiedy jaest maleńki przy okolo 3cm jego kolor zmienia się na zielony

Jestem hoyomaniaczką
- kubasia
Basia jak nie masz miejsca, to ja chętnie przyjmę
Zrobiłam listę 

-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48

Niestety na moich oknach praktycznie nic się nie przebarwia bo ja mam okna prawie bezsłoneczne a na drugim mieszkaniu są południowe i do przebarwiania jest zły kont padania światła . Za to mamusia mojej obskury bywała wręcz bordowa 

Jestem hoyomaniaczką
Żeby nie było że mam tylko wielkie to moja młoda imperialiska
Moja imperialiska radzi sobie z rośnięciem w hydro rewelacyjnie .
Lubię ją za piękny odcień zieleni taki trawiasty i za pofalowane na brzegach listeczki
Roślinka ma niecałe 3 miesiące bo połowie marca była ciętymi pędami a już dorobiła mnóstwo listeczków

Listki wydają się wielkie ale to tylko złudzenie po prostu te dolne listeczki były tak malutkie bo mają raptem 4-6cm .
Za to moje listeczki urośnięte u mnie mają około 13-15cm

Moja imperialiska radzi sobie z rośnięciem w hydro rewelacyjnie .
Lubię ją za piękny odcień zieleni taki trawiasty i za pofalowane na brzegach listeczki

Roślinka ma niecałe 3 miesiące bo połowie marca była ciętymi pędami a już dorobiła mnóstwo listeczków

Listki wydają się wielkie ale to tylko złudzenie po prostu te dolne listeczki były tak malutkie bo mają raptem 4-6cm .
Za to moje listeczki urośnięte u mnie mają około 13-15cm

Jestem hoyomaniaczką
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Teraz to mnie już położyłaś na obie łopatki leżę i kwiczę

- kubasia
Basieńka
Ty już wiesz za co
Sulawesii straciła pęd i listek ale i tak jest OK!

Kasieńko jestem szczęśliwa że Cię mogłam uszczęśliwić 

Jestem hoyomaniaczką