Mój kwiatowy azyl cz.3
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl cz.3
Niech ktoś powie, że biel nie jest piękna

- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A to kontrastowe zestawienie bieli z czerwienią... Ach, to Polska. W końcu kwiaty dla niej kwitną
Iwonko, będę zaglądać na bierząco.
Ty też możesz do mnie zaglądnąć, jeżeli chcesz.
Iwonko, będę zaglądać na bierząco.
Ty też możesz do mnie zaglądnąć, jeżeli chcesz.
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Iwonko bywam u Ciebie "cichaczem" bo nie zawsze czasu starcza na wypowiedzi pisane ...
Ogród zadbany, zwierzęta zadowolone a Ty masz jeszcze czas na wyprawy w obce kraje ...
Czy masz prywatny zegar a może bardzo dobrze zorganizowany czas ?
Ja ostatnio ciagle w tyle ...
Kompozycje biało-czerwone jak najbardziej na czasie ale osobiscie biel kocham ponad inne kolory a w sąsiedztwie sadzę niebieskosci i fiolety. Taki zestaw to balsam dla moich oczu.
Pozdrawiam i
Ogród zadbany, zwierzęta zadowolone a Ty masz jeszcze czas na wyprawy w obce kraje ...
Czy masz prywatny zegar a może bardzo dobrze zorganizowany czas ?
Ja ostatnio ciagle w tyle ...
Kompozycje biało-czerwone jak najbardziej na czasie ale osobiscie biel kocham ponad inne kolory a w sąsiedztwie sadzę niebieskosci i fiolety. Taki zestaw to balsam dla moich oczu.
Pozdrawiam i
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Taka ładna pogoda, a ja muszę iść do pracy
Wolałabym spędzić czas w ogrodzie.
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Iwonko kolory są naprawdę śliczne

-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Dzidziu biel jest naj, naj, najpiękniejsza i z tego, co widzę to wiele osób przekonuje się do tego koloru
Nie rozumiem, dlaczego tak wiele osób biały i czarny nie uznaje za kolory
Anusiu ależ ja do Ciebie zaglądam, ostatnio nawet odważyłam się naskrobać kilka słów
Krysiu przeczytałam z rumieńcem na twarzy Twój post, bo dobrze znam Twój ogród i zdaję sobie sprawę z niedoskonałości mojego
Tym bardziej jest mi bardzo miło usłyszeć od Ciebie tyle ciepłych słów
Ja podobnie, jak ty uwielbiam białe kwiaty i staram się zarazić innych tą miłością.
Połączenie z czerwienią, to tegoroczny "wybryk", ale pomyślałam sobie, że skoro mamy Euro, to czemu nie ?
Żeby jednak nie było, tak bardzo patriotycznie, to dorzuciłam do kompozycji żeniszka.
Ewo jaka ładna pogoda
U mnie deszcz pada od kilku dni, ale dzisiaj to istne oberwanie chmury.
Nawet zwierzaki wyłożyły się w domu (pies smacznie chrapie, a kotka grzeje mi łóżko) i nie myślą o wyjściu na podwórko.
Gosiu biel to mój kolor rozpoznawczy (nawet domowe rośliny kwitną mi na biało
), a w czerwieni ponoć jest mi do twarzy, ale, że nie mam ubrań w tym kolorze, to kupiłam sobie chociaż szałwię 
Nie rozumiem, dlaczego tak wiele osób biały i czarny nie uznaje za kolory
Anusiu ależ ja do Ciebie zaglądam, ostatnio nawet odważyłam się naskrobać kilka słów
Krysiu przeczytałam z rumieńcem na twarzy Twój post, bo dobrze znam Twój ogród i zdaję sobie sprawę z niedoskonałości mojego
Tym bardziej jest mi bardzo miło usłyszeć od Ciebie tyle ciepłych słów
Ja podobnie, jak ty uwielbiam białe kwiaty i staram się zarazić innych tą miłością.
Połączenie z czerwienią, to tegoroczny "wybryk", ale pomyślałam sobie, że skoro mamy Euro, to czemu nie ?
Żeby jednak nie było, tak bardzo patriotycznie, to dorzuciłam do kompozycji żeniszka.
Ewo jaka ładna pogoda
Nawet zwierzaki wyłożyły się w domu (pies smacznie chrapie, a kotka grzeje mi łóżko) i nie myślą o wyjściu na podwórko.
Gosiu biel to mój kolor rozpoznawczy (nawet domowe rośliny kwitną mi na biało
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Iwonko, kompozycje "narodowe" są świetne
Jeszcze raz dziękuję za zwrócenie uwagi na biel:) Mój taras jest biało zielony w tym roku 
- marika2006
- 200p

- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Ha ha niezłe, nie zauważyłam że u mnie na rabacie jest dokładnie tak samo 
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
-
heliofitka

- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
U Ciebie też króluję róże i fiolety
Te wcześniejsze zdjęcia biało-czerwone też mi się bardzo podobały. Biel zawsze dodaje elegancji, jak wiadomo.
Te wcześniejsze zdjęcia biało-czerwone też mi się bardzo podobały. Biel zawsze dodaje elegancji, jak wiadomo.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iwonko, witaj.
Patriotyczne zestawienia bardzo na miejscu
Zdjęcia Pragi
. Byłam, widziałam, chętnie pojadę jeszcze nie raz.
Masz trzykrotki w pięknych kolorach.
Biel w ogrodzie jest zawsze na miejscu.
Patriotyczne zestawienia bardzo na miejscu
Zdjęcia Pragi
Masz trzykrotki w pięknych kolorach.
Biel w ogrodzie jest zawsze na miejscu.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- ewamaj66

Jak nazywa się ten "czarny" powojnik? Ostatnio wzięło mnie na takie kwiaty, bo mam sporo różowych i niebieskich.
Wybieram się spryskać róże przeciw mszycom-znów powstały grube kożuchy szkodników
Wybieram się spryskać róże przeciw mszycom-znów powstały grube kożuchy szkodników
-
heliofitka

Oliwko nie wiem, czy mi się tylko tak wydaje, ale róż i fiolet to chyba najczęściej spotykane kolory w naszych ogrodach.
Taka np. czerwień kojarzy nam się z głębokim uczuciem, a już róże w tym kolorze, to już...
a gdzie nie wejdę, tam w różach dominuje pastelowy róż.
No gdzie te czerwone róże
...
Biel też nie przez wszystkich jest akceptowana. Rozumiem, po długiej zimie mamy dość bieli i czekamy na kolorowy spektakl, a ona tak cudnie podkreśla...po co właściwie ja Cię agituję, skoro wiem, że też ją cenisz
Justynko trzykrotki mam w czterech kolorach, oczywiście z bielą na czele
W tej chwili zaczynają kwitnąć, więc muszę je, jak najszybciej podwiązać, bo wystarczy nieduży deszcz, aby wyłożyły się na ziemi
Mimo to bardzo je lubię, bo nie chorują, nic ich się nie ima, a niezawodnie i obficie kwitną każdego lata
Ewo mnie też urzekł ten kolor kwiatów, więc kupuję wszystko "co się nawinie", byleby kwitło na "czarno".
Jeżeli chodzi o powojnika, to jest "Warszawska Nike"...o ile dobrze dopasowałam etykietkę
Kiedyś zostawiałam etykiety przy roślinach, ale po pierwszej zimie najczęściej kruszyły się lub znikały napisy
Teraz zabieram je do domu, licząc na swoją inteligencję
Taka np. czerwień kojarzy nam się z głębokim uczuciem, a już róże w tym kolorze, to już...
No gdzie te czerwone róże
Biel też nie przez wszystkich jest akceptowana. Rozumiem, po długiej zimie mamy dość bieli i czekamy na kolorowy spektakl, a ona tak cudnie podkreśla...po co właściwie ja Cię agituję, skoro wiem, że też ją cenisz
Justynko trzykrotki mam w czterech kolorach, oczywiście z bielą na czele
W tej chwili zaczynają kwitnąć, więc muszę je, jak najszybciej podwiązać, bo wystarczy nieduży deszcz, aby wyłożyły się na ziemi
Mimo to bardzo je lubię, bo nie chorują, nic ich się nie ima, a niezawodnie i obficie kwitną każdego lata
Ewo mnie też urzekł ten kolor kwiatów, więc kupuję wszystko "co się nawinie", byleby kwitło na "czarno".
Jeżeli chodzi o powojnika, to jest "Warszawska Nike"...o ile dobrze dopasowałam etykietkę
Kiedyś zostawiałam etykiety przy roślinach, ale po pierwszej zimie najczęściej kruszyły się lub znikały napisy
Teraz zabieram je do domu, licząc na swoją inteligencję
- ewamaj66

Taką nazwę mam też na etykiecie powojnika kupionego w tym roku. Jednak pochodzi z takiej firmy, że niekoniecznie musi być sobą
Nie mam pretensji, bo cena zachęcająca, a rośliny zdrowe, tylko dreszcz niepewności...Będę wiedziała, kogo zapytać 
-
heliofitka

Ewo ja swojego powojnika kupiłam w Lidlu.
Jeżeli ty też tam robiłaś zakupy, to jest szansa, że mamy to samo
Jeżeli ty też tam robiłaś zakupy, to jest szansa, że mamy to samo