Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)
Wiem, że cenisz sobie dobre podkładki. Jasminę mam od RĆ, nie wiem na czym oni szczepią ale jak dotąd, wszystkie róże od nich rosną mi kapitalnie, jestem zadowolona. Nie mam też problemów z odrostami.
Piękności! Ta ostatnia różowa to Jasmina? Robi wrażenie.
Ja mam jedną złośliwą podkładkę na China Girl. Strasznie wybija i to dość daleko od róży. Co ciekawe mam 8 takich samych róż a ta jedna dziczeje. Nie wiem od czego to zależy. W każdym razie róże rosną na niej pięknie.
Ja mam jedną złośliwą podkładkę na China Girl. Strasznie wybija i to dość daleko od róży. Co ciekawe mam 8 takich samych róż a ta jedna dziczeje. Nie wiem od czego to zależy. W każdym razie róże rosną na niej pięknie.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu, masz rację z moich obserwacji wynika, że podkładka jest najważniejsza.
Może masz szczęście i trafiła Ci się róża szczepiona na dobrej podkładce.
Będę zaglądać do Ciebie i śledzić losy Jasminy. Bardzo jestem ciekawa jak duże ona ma kwity.
Agnieszko, to wybijanie dziczek zależy właśnie od zastosowanej podkładki.
Piękność o której wspominasz, to Gartentraume, róża która kupiłam niedawno już kwitnącą w donicy.
Jest już posadzona na rabacie. Jak ona pachnie ???? nie możesz przejść obok niej obojętnie.
Mam jeszcze jedna taka różę z nasadzenia jesiennego. Ładnie rośnie i ma dużo pąków.
Czekam na jej kwiaty
Pirouette,

Może masz szczęście i trafiła Ci się róża szczepiona na dobrej podkładce.

Będę zaglądać do Ciebie i śledzić losy Jasminy. Bardzo jestem ciekawa jak duże ona ma kwity.
Agnieszko, to wybijanie dziczek zależy właśnie od zastosowanej podkładki.
Piękność o której wspominasz, to Gartentraume, róża która kupiłam niedawno już kwitnącą w donicy.
Jest już posadzona na rabacie. Jak ona pachnie ???? nie możesz przejść obok niej obojętnie.

Mam jeszcze jedna taka różę z nasadzenia jesiennego. Ładnie rośnie i ma dużo pąków.
Czekam na jej kwiaty

Pirouette,

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Wpadnij do mnie na str. 54, może coś doradzisz 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
wow - wiedzialam kiedy do Ciebie zajrzec
Z tym przegapianiem kwiatow jest okropnie, bo czekalam na kwiat Sweet Pretty i oczywiscie jak bylam na wyjezdzie, to zakwitla i przekwitla zanim wrocilam wrrr
Teraz musze czekac az laskawie nastepne naprodukuje 

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Majeczko jak zwykle piękne rożyczki pokazujesz. Bardzo ładne też dodatki do róż- zadbane te Twoje roślinki 

Pozdrawiam Ida
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ciekawa jestem twojej Jasminy.
Kupiłam zeszłego roku wiosna.
Nieokryta niczym tylko pod kopcem przetrwała.
Teraz ma jakieś 75 cm, więc jestem zaciekawiona jak sprawuje się twoja i ile ma lat .
Kupiłam zeszłego roku wiosna.
Nieokryta niczym tylko pod kopcem przetrwała.
Teraz ma jakieś 75 cm, więc jestem zaciekawiona jak sprawuje się twoja i ile ma lat .
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
ślicznie, wszystko takie zadbane, dorodne.
Mam pytanie odnośnie Gardiny i Gardentraume - którą byś poleciła? (wiem fajnie byłoby mieć obie, ale miejsca brak)
Mam pytanie odnośnie Gardiny i Gardentraume - którą byś poleciła? (wiem fajnie byłoby mieć obie, ale miejsca brak)
Majka, te zdjęcia jak zwykle są perfekcyjne.
Jak Ty to robisz? 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
hej Majka
jakżesz zdrowe są te twoje roślinki, wszystkie.....róże cudniaste........cieszę się, że trafiłam do nowego wątku, późno, ale udało się

jakżesz zdrowe są te twoje roślinki, wszystkie.....róże cudniaste........cieszę się, że trafiłam do nowego wątku, późno, ale udało się

Pozdrawiam
Majusia no zdjątka "mniód" jak mi daleko do Twoich umiejętności.
Szukam na grządkach mojej Gartentraume i na razie jej nie widzę-nie zapisałam gdzie ją posadziłam licząć na moją fenomenalną pamięć
(i parę innych rabatowek)Teraz muszę po zapachu trafić na jej trop.Rozwinęła się pięknie jakaś róża ,ktorej na pewno nie zamawiałam-na szczęście jest ładniusia.
Ghislaine de Feligonde u nas nie powtarza kwitnienia(bo parę kwiatow ,które daje nam jesienią trudno nazwać powtórką),ale jest bardzo zdrowa,wigorna,Mszyca jedynie ją bardzo lubi.Rosną wśród tych 3 sadzonek 4 klematisy-od jasnego błękitu po ciemny fiolet,które jesienią (i teraz też)tworzą wśrod tych malutkich listeczków kaskady kwiecia.Czyli przęsło 2.5 metrowe jest właśąciwie w kwiatach.Potem pod nogami ma lilie i liliowce.
Ale się rozpisałam!!!
Buziaki.
Szukam na grządkach mojej Gartentraume i na razie jej nie widzę-nie zapisałam gdzie ją posadziłam licząć na moją fenomenalną pamięć

Ghislaine de Feligonde u nas nie powtarza kwitnienia(bo parę kwiatow ,które daje nam jesienią trudno nazwać powtórką),ale jest bardzo zdrowa,wigorna,Mszyca jedynie ją bardzo lubi.Rosną wśród tych 3 sadzonek 4 klematisy-od jasnego błękitu po ciemny fiolet,które jesienią (i teraz też)tworzą wśrod tych malutkich listeczków kaskady kwiecia.Czyli przęsło 2.5 metrowe jest właśąciwie w kwiatach.Potem pod nogami ma lilie i liliowce.
Ale się rozpisałam!!!

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Faktycznie, zdjęcia cudne, a róże jeszzce bardziej. Z przyjemnością zaglądam do Twoich wątków. Tym razem wpisuję się, żebyś mi nie uciekła.
Pozdrawiam, Danuta
Pozdrawiam, Danuta
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Pomijając róże, to piękna jest ta biała ukwiecona waza.
Jeśli chodzi o róże, to zazdrośnie łypałam na Edena, bo mój nawet pączków nie ma.
Jeśli chodzi o róże, to zazdrośnie łypałam na Edena, bo mój nawet pączków nie ma.
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Majeczko a jak tam Twoja Heidi Klum? Kwitnie? Bo moja po majowych przymrozkach wszystkie pąki straciła... Gartentraum