A Twój nie ma pączków? bo ten mój to jak cały zakwitnie to będzie różowiutki
W moim ogródku - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Magda nie wiem jak, może mu się miejsce spodobało a może jeszcze coś innego na to wpłynęło?
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Iwono na pierwszym zdjęciu widoczny jest okazały pustynnik który niebawem zakwitnie, moje niestety nie przetrzymały mienionej zimy, i zastanawiam się nad dalszym ich sadzeniem.
Pozdrawiam Zenek
- IWONA1311

Witaj Zenku
Mój pustynnik będzie kwitł u mnie już czwarty sezon, rośnie w gliniastej ziemi, do tego w tym miejscu zimą jest dużo śniegu i czasami długo tam leży i rośnie jak widać doskonale, a w tym roku nawet ma kilka młodych siewek.
Magda ten ładnie wygląda, a mały Ci nie kwitnie.?
Dzisiaj byłam na super spotkaniu forumowym u Joli i Zbyszka, ogórd mają śliczny, niestety nie robiłam zdjęć bo jak zwykle zapomiałam aparatu. Poznałam kilku forumków których jeszcze nie miałam okazji spotkac i spotkałam tych z którymi już wcześniej się poznałam. Było bardzo miło i sympatycznie, ale przecież jak mogło być inaczej kiedy spotykają się sami mili ludzie ? Dostałam też duuużo różnych roślinek ale zdjęcia będą jutro.
dla wszystkich którzy chcieli podzielić się ze mną swoimi roslinkami. A jest ich aż tyle

Mój pustynnik będzie kwitł u mnie już czwarty sezon, rośnie w gliniastej ziemi, do tego w tym miejscu zimą jest dużo śniegu i czasami długo tam leży i rośnie jak widać doskonale, a w tym roku nawet ma kilka młodych siewek.
Magda ten ładnie wygląda, a mały Ci nie kwitnie.?
Dzisiaj byłam na super spotkaniu forumowym u Joli i Zbyszka, ogórd mają śliczny, niestety nie robiłam zdjęć bo jak zwykle zapomiałam aparatu. Poznałam kilku forumków których jeszcze nie miałam okazji spotkac i spotkałam tych z którymi już wcześniej się poznałam. Było bardzo miło i sympatycznie, ale przecież jak mogło być inaczej kiedy spotykają się sami mili ludzie ? Dostałam też duuużo różnych roślinek ale zdjęcia będą jutro.

- IWONA1311

A to dzisiejsze fotki z mojego ogródka
wczoraj jak byłam na spotkaniu rozkwitła ismena, tylko w nocy lało i nie wygląda już najlepiej, zakwitła choć cebule były małe

zakwitł też żylistek

gożdziki

gożdziki i lepnica

lada chwila rozwiną się pąki na powojniku

wczoraj jak byłam na spotkaniu rozkwitła ismena, tylko w nocy lało i nie wygląda już najlepiej, zakwitła choć cebule były małe

zakwitł też żylistek

gożdziki

gożdziki i lepnica

lada chwila rozwiną się pąki na powojniku

- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
A niektóre roślinki czekają nadal na odbiór. Iwonko bardzo dziękuję i całuski dla Milenki.
- IWONA1311

Jolu roślinki i my już w domku
Jeszcze raz dziękuję 
- jola1

Iwonko cała przyjemność po mojej stronie, mam nadzieję że mały marudził tylko dla tego ze głodny albo śpiący.Ucałowania dla maluszków. 
- IWONA1311

Tak wygląda moja Purple Majesty, nie wiem czemu ona teraz nie chce rosnąć, może obciąć jej te mini kłoski?

- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witam Iwonko
Nie wiem czy to pomoże wycięcie kłosów we wzroście, bo może to taka odmiana i najwyżej poszerzy swój wygląd. Ma też swój urok. Na drugi rok wyślę Ci nasiona mojej.(zdjęcia do wglądu w moim wątku)
Nie wiem czy to pomoże wycięcie kłosów we wzroście, bo może to taka odmiana i najwyżej poszerzy swój wygląd. Ma też swój urok. Na drugi rok wyślę Ci nasiona mojej.(zdjęcia do wglądu w moim wątku)
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- IWONA1311

Januszu ale ta jest z nasion właśnie od Ciebie, dostałam je jesienią i jakoś w lutym ją wysiałam, napoczątku ładnie rosła a teraz taka, a że jeszcze mam nasionka to teraz wysieję znowu w tunelu kilka powinna szybko wzejść i zobaczę jak będzie rosła.
- jola1

Iwonko mam też tą trawkę z nasion od Kasi, ale to chyba nie ta co pokazujesz na zdjęciu, moja też zeszła i przystopowała, ma teraz pewnie ze trzy centymetry, może teraz po deszczach ruszy, muszę ją popikować.
- IWONA1311

Jolu to ta sama tylko moja coś zmutowała chyba
. Kasia dała mi cały kłos ze swojej,a ja innych nasion nie miałam.
Dzisiaj posadziłam już większość roślinek które dostałam na spotkaniu, zostało już tylko część w doniczkach.
Żurawki trafiły na hostowisko - teraz to już rabata hostowo - żurawkowa, z jednej którą dała mi Jola zrobiłam 5 mniejszych

a tu jeszcze jedna inna od Ani

tej roślince niestety nie wiem jak na imię?

teraz jeszcze moj powojnik

żylistek w całej okazałości
pierwsze kwiatki na pustynniku

pierwsza rozkwitajaca róża

Dzisiaj posadziłam już większość roślinek które dostałam na spotkaniu, zostało już tylko część w doniczkach.
Żurawki trafiły na hostowisko - teraz to już rabata hostowo - żurawkowa, z jednej którą dała mi Jola zrobiłam 5 mniejszych

a tu jeszcze jedna inna od Ani

tej roślince niestety nie wiem jak na imię?

teraz jeszcze moj powojnik

żylistek w całej okazałości

pierwsze kwiatki na pustynniku

pierwsza rozkwitajaca róża

- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Ojoj Iwonko masz pustynnika!! Miałam mieć 4 sztuki a nie mam żadnego
teraz kupię gotową ładną sadzonkę a z kłaczami dałam sobie spokój.
Trawkę obie macie tą samą ale czym karmicie nie mam pojęcia
Trawkę obie macie tą samą ale czym karmicie nie mam pojęcia
- IWONA1311

Kasiu mój pustynnik kwitnie już czwarty sezon, co roku ma więcej kwiatostanów, kupiłam kłącze u pani na Ruskiej w Lublinie, miałam też z jakiegoś sklepu wysyłkowego ale tamten zgninąl, w tym roku kupiłam gotową sadzonkę u Sagana ale nie kwitnie, ten mój się wysiał i mam kilka małych sadzoneczek jak dotrwaja do kolejnej wiosny to będa rosły u Ciebie. Ja nie wiem co z ta trawka Twoja to już pewnie ładna, a Ty czym ją karmisz?