Lukrecjowy ogród
Re: Lukrecjowy ogród
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko no niestety, bez pracy nie byłoby kasiory na nowe nabytki, więc nie ma co narzekać. Ponarzekamy dopiero we wrześniu, jak w czasie wakacji, kiedy my zajęte grzebaniem w ziemi, nawet się nie zorientujemy, że zaszły poważne zmiany w Karcie Nauczyciela, a zmiany się szykują i to bardzo drastyczne, więc będzie musiała wystarczyć ta godzinka codziennie po zmroku
Napisałaś u siebie:
Przymierzam się też do tworzenia tych "tajemniczych zakątków" - stąd pomysł przeróbki rabaty z trawami z boku domu... Musi się udać!
Julka kamienia z hołdy nie polecam... lepszy gruz, pod spód oczywiście, a te większe pod wpływem warunków atmosferycznych się rozpadają i są fatalne! Nie jestem chemikiem, ale mają w sobie chyba za dużo siarki, rośliny nie rosną, tylko jakby się palą? Szkoda roboty z takimi kamieniami. Ale dzięki za miłe słówko
A może masz jakiś zakład kamieniarski obok siebie, kiedyś od takiego pana, który robił nagrobki kupiłam te "odpadki" z kolorowego granitu... przywieźli tego całe auto chyba za 100 zł.
Napisałaś u siebie:
Mnie się też taki marzy, ale ogromnie mi się Twój ogród podoba - o tym napiszę jeszcze u Ciebie - właśnie taki "rozczochrany". Z tymi M., choć kochani to jednak czasem człowiek może "białej gorączki" dostać od tego ciągłego marudzenia. Zobaczę jeszcze jak się ułożą moje finanse, ale tak samo jak Ty plany mam wielkie! Żeby zrobić to, co chcę, potrzebuję zamówić przynajmniej 10 ton żwirku, a i to nie wiem czy wystarczy... jeszcze pergola, bo strasznie bałam się róż, w sensie, że z nimi tyle zachodu - a może Ty mi też coś doradzisz - na pergolę potrzebuję pnącą różę najchętniej żółtą lub białą, a kompletnie nie mam pojęcia bladego o nichklarysa pisze:Marzymy o 'zaczarowanym ogrodzie'. Z tajemniczymi zakątkami i 'buszem' z różnorodnych roślin. Nie jest to łatwe.
]
Julka kamienia z hołdy nie polecam... lepszy gruz, pod spód oczywiście, a te większe pod wpływem warunków atmosferycznych się rozpadają i są fatalne! Nie jestem chemikiem, ale mają w sobie chyba za dużo siarki, rośliny nie rosną, tylko jakby się palą? Szkoda roboty z takimi kamieniami. Ale dzięki za miłe słówko
- Lukrecja
- 1000p

Właśnie Ci napisałam
Granitowe "odpadki, niektóre sporych rozmiarów mam tylko na skalniaku, na innych mam otoczaki przywiezione z piaskowni z Bukowa, tona tych otoczaków kosztuje 100 zł. A za te odpadki granitowe przypomniałam sobie, dałam panom na "0,7" - każdemu.
Właściciel się zmienił i już nie można się tak dogadać, dlatego na reszcie rabat mam te otoczaki.
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Julka ja też choruję na takie kamienie może zrzucimy się i transport po połowie?
Może Twój M zna bliżej żwirownie bo znajomy proponował mi 80 zł za tonę zwiru z przywozem ale 1 tona to raptem około3/5 kubika niezbyt dużo
Nelu wybacz, że na Twoim watku
Może Twój M zna bliżej żwirownie bo znajomy proponował mi 80 zł za tonę zwiru z przywozem ale 1 tona to raptem około3/5 kubika niezbyt dużo
Nelu wybacz, że na Twoim watku
hmmmmmmmmmmm...no to trzeba szukać:))dziękuję 
Ewcia będziesz u mnie 22?to obgadamy sytuację:)
Ewcia będziesz u mnie 22?to obgadamy sytuację:)
- Lukrecja
- 1000p

Ewciu ależ nie ma za co. Chyba najlepiej pogadać i naradzić się co dalej w kwestii kamieni u Julci
co na żywo, to na żywo! Pozdrawiam 
- Lukrecja
- 1000p

- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Skalniak super porośnięty
Kiedy mój będzie chociaż troszkę tak wyglądał?? Muszę jeszcze sporo dosadzić roślin 
- Lukrecja
- 1000p

Agnieszko dziękuję
a Twój jeszcze pewnie Cię zaskoczy i tak porośnie, że nie nadążysz rozdawać sadzonek 
- mmarta1982
- 500p

- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Kontakt:
No no ziemi wcale nie widać to i pielenia mniej.No właśnie kiedy mój zarośnie 
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lukrecjo ale masz kolorowo na skalniaku swietnie ,ja kombinuje juz nastepny skalniak bo wysiałam skalniakowate i mi wzeszły ,muszę gdzieś je zasadzic przecież ,na moim wątku sa pokazane te roslinki ale ich nie znam ,moze masz w swoim skalniaku i umiesz je rozpoznac ???
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witam.Piękny skalniak.Garnek z rojnikami też super.