Janek, u mnie w tej chwili najbardziej naturalny jest skalniak
Mój fijoł 5
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł 5
Gosia, możesz być pewna, że z czasem orliki powrócą do formy wyjściowej i zakwitną na fioletowo lub różowo
Te najbardziej lubię, choć podobają mi się pełne.
Kwalifikuje się do przebudowy i przekopania
Lubię gęste nasadzenia i samosiewy, ale cierpią na tym drobniejsze rośliny. Na hostowisku wcale mi to nie przeszkadza
Przeciwnie-im więcej roślin, tym lepiej.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, biały falbaniasty orlik-cudo. Zwiewny i elegancki.
Rabata z piwoniami, makami i irysami
Lubię takie nasadzenia.
Czasami mam wrażenie, że 'boję' się pustych miejsc na rabatkach i upycham, jakby nigdy nie miały urosnąć
Rabata z piwoniami, makami i irysami
Lubię takie nasadzenia.
Czasami mam wrażenie, że 'boję' się pustych miejsc na rabatkach i upycham, jakby nigdy nie miały urosnąć
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Oj tak, człowiek nasadzi tych różnych drobiazgów na kupie, dwa lata miną i przerzedzać trzeba...znam ten ból ;-)
Cudowna późnowiosenna rabatka, a jak zakwitną piwonie...no własnie, a u nas już po piwoniach. Ale będzie szał!
Cudowna późnowiosenna rabatka, a jak zakwitną piwonie...no własnie, a u nas już po piwoniach. Ale będzie szał!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu ja też lubię gęste nasadzenia na rabatach - nie az takie żeby liście jednej zasłaniały inną ale dotykanie się pasuje mi
Zielsko nie rośnie, wilgotność gleby sie utrzymuje przez mikroklimat w gąszczu i ogólnie rabata wygląda na taką pełną.
To białe futerko nad liśćmi to jaka Rutewka ?
- mam 2 i w tym roku pierwszy raz będą kwitły, zwiewność i delikatność ich liści podoba mi się i pewnie powiększę ich ilość.
Zielsko nie rośnie, wilgotność gleby sie utrzymuje przez mikroklimat w gąszczu i ogólnie rabata wygląda na taką pełną.
To białe futerko nad liśćmi to jaka Rutewka ?
- mam 2 i w tym roku pierwszy raz będą kwitły, zwiewność i delikatność ich liści podoba mi się i pewnie powiększę ich ilość.
Ewka rabaty prezentują się wspaniale.Wszyscy piszą ,że żurawki pięknie urosly i coś jest na rzeczy.Moje maluchy w tym sezonie już się tak rozpasa ły,że muszę poprzesadzać bo zasłaniają róże a miały być obwódką i wykończeniniem rabatki.
Teresa B piękna i okazala.Orliki już wszystkie przycięłam.
Teresa B piękna i okazala.Orliki już wszystkie przycięłam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- katja
- 500p

- Od: 2 paź 2008, o 13:32
Ewa, jak przezimowała Ci rosplenica? Sadziłaś ją chyba w zeszłym roku.
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- ewamaj66

Justyna, ja też sadzę gęsto, czasami aż nazbyt
Niby miejsca mam dużo, ale lubię gąszcz, a chciejstw ogrodowych ciągle przybywa.
100krotko, u mnie piwonie się dopiero zaczną. Najbardziej czekam oczywiście na te nowe, kupiłam wiosną od pana Marka i dwie zakwitną już teraz
Krysiu, wolę gęściej
O rutewce wiem tylko tyle, że orlikolistna-dostałam ją, nie kupiłam. Mam też taką kwitnącą na fioletowo.
An-ko, żurawki popadły w szaleństwo, oglądam też sąsiadkowe egzemplarze i dzieje się to samo
Kasia, nie miałam rozplenicy
Z traw tylko Zebrinus i dwie jednoroczne. Miskanty i proso posadziłam dopiero w tym roku.
Kwitną wreszcie pierwsze piwonie. Chodzę i wącham

Po białej serduszce nie widać, że była wiosną przesadzana, może jest nieco węższa niż na poprzednim stanowisku. Poniżej żurawkowe szaleństwo

100krotko, u mnie piwonie się dopiero zaczną. Najbardziej czekam oczywiście na te nowe, kupiłam wiosną od pana Marka i dwie zakwitną już teraz
Krysiu, wolę gęściej
An-ko, żurawki popadły w szaleństwo, oglądam też sąsiadkowe egzemplarze i dzieje się to samo
Kasia, nie miałam rozplenicy
Kwitną wreszcie pierwsze piwonie. Chodzę i wącham
Po białej serduszce nie widać, że była wiosną przesadzana, może jest nieco węższa niż na poprzednim stanowisku. Poniżej żurawkowe szaleństwo
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Co to za hosta, po prawej stronie? Łasica śliczna, na pierwszy rzut oka widać, że pieszczoch straszny.ewamaj66 pisze:
- ewamaj66

Dyshia, ta z prawej może być całkiem popularna, ale pewności co do nazwy żadnej nie mam. Dostałam ją i nie sprawdzałam w identyfikacji. Potem zielenieje i robi się bardziej zwyczajna.
Ewcia, ale wszystko nabrało tempa!!!
Rośnie jak na drożdżach. Mam to samo pytanie, co to za hosta po prawej stronie. Już ją wcisnęłam na listę chciejstw 
-- 11 cze 2012, o 08:40 --
Może zielenieje, ale teraz ma przepiękne wybarwienie. Mnie się bardzo podoba. Duża rośnie?
-- 11 cze 2012, o 08:40 --
Może zielenieje, ale teraz ma przepiękne wybarwienie. Mnie się bardzo podoba. Duża rośnie?
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- ewamaj66

Aneta, to jedna z często spotykanych w sprzedaży host, ale nie znam jej nazwy. Należy do tych średnio dużych. Teraz wygląda zjawiskowo, później staje się zielona, ale teraz cieszy oko
Popadało całą noc, teraz ciepło-wreszcie i u mnie wszytko ruszy
Najbardziej oczywiście czekam na róże.
Popadało całą noc, teraz ciepło-wreszcie i u mnie wszytko ruszy
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa, jak bujnie u Ciebie, łał 
Czy jeśli moje maki z tegorocznego zakupu nie kwitną to znaczy że w tym roku już nici z kwiatów?
Aha, dzięki Twojemu zdjęciu przypomniałam sobie, że wysadzałam jesienią czosnek karatawski... Nie wyszedł ani jeden...
Czy jeśli moje maki z tegorocznego zakupu nie kwitną to znaczy że w tym roku już nici z kwiatów?
Aha, dzięki Twojemu zdjęciu przypomniałam sobie, że wysadzałam jesienią czosnek karatawski... Nie wyszedł ani jeden...
Ewo mam podobną hostę - u nas też jest popularna w ogrodach. To chyba Albopicta. Teraz jest jej najpiękniejszy czas
Piękna piwonia - moje już przekwitły, a resztki płatków oberwała ulewa.
Fajne zestawienie serduszki i żurawek - dobrze im razem!
Piękna piwonia - moje już przekwitły, a resztki płatków oberwała ulewa.
Fajne zestawienie serduszki i żurawek - dobrze im razem!
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Czekam na różyczki
- katja
- 500p

- Od: 2 paź 2008, o 13:32
Też stawiam na Albopictę.
Podoba mi się serduszka okazała z żurawkami, tylko szkoda, ze ona zanika w lecie.
Podoba mi się serduszka okazała z żurawkami, tylko szkoda, ze ona zanika w lecie.
Pozdrawiam
Kasia
Kasia