Proszę o poradę
Proszę o poradę
Szukałam ale nie mogę sie doszukać czy geranium można zraszać ewentualnie jak zapewnić wilgotność roślinie
Z góry przepraszam jak założyłam nie potrzebny wątek ale zależy mi na informacji Dziękuję z góry za wszelka informację
Z góry przepraszam jak założyłam nie potrzebny wątek ale zależy mi na informacji Dziękuję z góry za wszelka informację
- IroniaLosu87
- 100p
- Od: 14 lis 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Proszę o poradę

Dzięki za odpowiedż ja też znalazłam w goglach wątek o tej tresci "jest wrażliwa na nadmiar wilgoci w glebie, nadmierne podlewanie bardziej jej szkodzi, niż okresowe przesuszenie gleby ale konkretnie chodzi mi o zraszanie ale będę robiła tak jak ty to robisz póki nie znajde konkretnej informacji
- IroniaLosu87
- 100p
- Od: 14 lis 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Coś znalazłam
Zacznę od tego,że geranium to potoczna nazwa pelargonii,a "termin geranium w języku botaników odnosi się do innego (choć pokrewnego) rodzaju ? bodziszek (Geranium). Zarówno pelargonie jak i bodziszek (Geranium) należą do tej samej rodziny bodziszkowatych (Geraniaceae) i były kiedyś ujmowane w jednym rodzaju." I coś o zraszaniu "pelargonie nie lubią zraszania, które może powodować gnicie roślin. Lubią suchą atmosferę, dobrze znoszą letnie upały."