Doniczkowe Misiaczki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe Misiaczki

Post »

:wit piękny klonik.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dominika jak brakuje miejsca to ja wsadzam 2 kwiaty razem byle tylko pasowały wymaganiami np. sucholuby siedzą razem, hoje też mam 2 szt razem, a w doniczce kiedyś posadziłam roślinki gratisowe ( hoję, fikus pumila , episcia) i bardzo dobrze razem się czują. Wiem że filadendrony i monstera nie lubi towarzystwa ;:108 .
Adenium nie odpoczywało tej zimy nie wiem czy wyjdzie mu to na dobre :?:
jola1313 jak przeglądam inne wątki to nieraz nie wiem co mam napisać, przyznaję się nie jestem bardzo wygadana więc wolę zdjęcia zamieszczać :;230
izabela skula ten śmierdzielek to stapelia tak jak pisze Dominika. Nie wiem która to bo kupiłam; grandiflora i hirsuta, zobaczymy jak zakwitnie i czy wytrzymam jej zapach :;230
bananowy_kot mój fiołek był gratisowy , dostałam małą sadzoneczkę i kwitnie u mnie już drugi raz. Ja za fiołkami nie przepadam ale jak widać ten mnie lubi to ja go też ;:167
Szkoda że sobie nie kupiłaś, przyjemności się nie odmawia, a może jeszcze nie sprzedany :wink:
justus27pięknie , pięknie a u Ciebie to nieraz nie wiem co mam napisać :;230 , ostatnio czytałam jaki masz grafik podlewania i podziwiam bo u mnie to głównie przy gotowaniu obiadu podlewam jak mam wodę od płukania ziemniaków, dodaję nawozu lub nie i po kolei co ma sucho to ... chlup , a nawóz to daję różny na zmianę (mam 3 rodz.)
oksi dzięki, ma bardzo dużo pączków. Poszukuję jeszcze żółtego ;:173

Kilka fotek, stapelia jeszcze nie zakwitła ale pączek bardzo nabrzmiały;

Obrazek
chirita chastity, kwitnie powtórnie ;
Obrazek
Czy wiecie co to za roślinka-zagadka
Obrazek
Na koniec dziwna truskaweczka-kwiatek
Obrazek

Obrazek
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale fajna truskawka :) A jeśli chodzi o stapelię, to jakby ci się gdzieś kiedyś przez przypadek ułamała to ja bym chętnie przygarnęła lub odkupiła, jeśli lubisz tę roślinkę to możemy się wymienić, ja mam inny gatunek. Wiem że już mam zakaz przynoszenia nowych roślin do domu, ale taki mały kawałeczek to bym gdzieś wcisnęła, np. do korytka z kaktusami... ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Szczęka mi opadła na widok twojej kwitnącej kochleri piękna to za mało powiedziane.

Twoja truskawka to specjalna odmiana:) Moja ciocia ma takie i też takie owoce tak wydają
To zdjęcie ze zbiorów z zeszłego roku:)

Obrazek :wit
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

A ja, podobnie jak Patrycja, zwróciłam uwagę na obficie kwitnącą kohlerię,
chociaż umiejętność utrzymania h.bella i na dodatek doprowadzenie
do kwitnienia to prawdziwy talent do zielonych. ;:oj ;:63
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Witaj Misiaczko!! Pięknie u Ciebie smakowicie, kolorowo i kwitnąco.Twoje kwiaty maja piękne mnogie kwitnienia i w tym jest ogromny urok ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Chirita chastity - piękna ;:63
No i te truskawki, jaki fajny kształt mają.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Przejrzałam twój wątek i jestem zachwycona ;:oj . Masz całe mnóstwo roślinek ,które bardzo lubię. Ja wprawdzie jeszcze nie dodałam wszystkich zdjęć roślin, które posiadam, ale jakbyś mnie odwiedziła i coś by ci się podobało to ja bardzo chętnie bym się z tobą wymieniła.Szykują mi się nowe parapety a ja nie wyobrażam sobie tego, żeby miały być puste :;230 . (a z kaską krucho, bo u nas ciągle remont :( )
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dominika bardzo chętnie wymienimy się, poczekamy jak zakończy kwitnienie ok? Bardzo lubię stapelie, mam do nich sentyment, miałam kilka jak byłam mała ale potem jakoś poszły w zapomnienie i mama je wydała :( Dominika ja też mam zakaz :;230 , witaj w klubie ;:333
Filigranowa27 ja myślałam że ta truskawka to jakiś mutant :;230 , źle zapylona czy co ale w smaku dobra.
kociara do hoji bella nie mam talentu, kwitnienie to pewnie z nadmiaru nawozu co jej w kwiaciarni podano tak myślę bo żadnych zabiegów nie stosowałam oprócz cięcia i ;:3 , no może ciut odżywki.
mmaryla dzięki bardzo, lubię i zielone i kwitnące :D marzą mi się piękne fuksje , mam na razie 2szt, jutro jadę na bazarek i z pustymi rękami nie wrócę ;:108
justus27 chirita bardzo zmężniała i koloru bardziej zielonego nabrała, widać dopiero się rozkręca :D
Nolinkachętnie, lubię się wymieniać, a co sobie upatrzyłaś? :D

Chirita Tamiana nie chce być gorsza i zapączkowała;

Obrazek
Klonik różowy, ten stoi na dworze i jest nieco mniejszy;
Obrazek
Fikus Triangle, coś mu na liściach wyskoczyło, przesadziłam go w ziemię (wcześniej rósł w kamykach) i młode liście są już piękne, i ma 2 kuleczki :D
Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękny ten fikus :) a Chirita czekam na kwiaty :)
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Misiaczko PIĘKNE te Twoje kwiatuszki, szczególnie klonik przypadł mi do gustu ;:167
Czemu nie przepadasz za fiołkami? :shock:
:wit
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Fikusowi kibicuję - dla mnie one trudne w pielęgnacji, nie dogadujemy się,
choć bardzo mi się podobają i niechaj rosną choć u Ciebie. ;:108 ;:63
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

To ja czekam na to kwitnienie, i na pewno nie dam o sobie zapomnieć :wit
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Misiaczko, bardzo wiele mi się u ciebie podoba :D , tylko co ja bym mogła dać ci w zamian? Mam fiołka różowego pełnego; inny kolorek gloksynii (bez białego paska); hibiskus morelowo -budyniowy pełny; żółty z czeronym środkiem odm. Apollo; czerwony pojedyńczy; mogę uskubać kawałek skrzydłokwiatu; cebulkę krasnokwiatu Katarzyny (czerwony); ok. 10 odmian fuksji; granatowiec miniaturka (pięknie kwitnie, na jesień gubi liście ) fikus beniamina zwykły i mam jeszcze oleandra- jasnoróżowy puszysty- jaśniejszy od twojego.Nie wiem czy niczego nie pominęłam :)
Jakbym mogła nieśmiało prosić, to chciałabym jakiś listek fiołeczka, może być oleander, hoja bella, begonia zwisająca (jak da się rozmnożyć z kawałka pędu),o listek skrętnika chyba nie mogę prosić, bo malutki :?: Podoba mi się też twoja mała mała monsterka pnąca. Ogólnie wszystko, czego nie mam.
Wybacz,że ja się tak narzucam :oops: , ale ja chora jestem na punkcie roślin od wielu lat :;230
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Ale podobna ta roślinka do skrętnika zwisającego.A klonki ma kwiat podobny do maku, obie roślinki śliczne ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”