Kobea u mnie też czepia się wszystkiego, co napotka na swojej drodze, nawet fuksja drzewko została przez nią zaczepiona. Głównie jednak kolonizuje kwietnik i pobliskie sadzonki bakopy.
Moje kwitnące i zielone czIII
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kwitnące i zielone czIII
Marylo, ja wczoraj swoje szczawiki przesadzilam do takiej dużej donicy po daturze, bo przyznam, ze są tak powyciągane, ze trochę mi się to przestało podobać.
Kwiatki sympatyczne, ale pół dnia zamknięte, fakt, że za to liście bardzo ozdobne. Myślę, ze trochę za rzadko powsadzałam cebulki w te doniczki i dlatego efekt taki sobie. Doniczki i miejsce na brzegu skrzyni chcę przeznaczyć na fuksje, które jakby nie patrzyć są znacznie bardziej spektakularne, przynajmniej dla mnie.
trochę mi tych fuksji przybyło i musiałam coś wykombinować, Jestem ciekawa, w jakiej dużej doniczce są twoje szczawiki i ile ich tam jest oraz czy sama wsadzałaś czy kupiłaś gotowe?
Kobea u mnie też czepia się wszystkiego, co napotka na swojej drodze, nawet fuksja drzewko została przez nią zaczepiona. Głównie jednak kolonizuje kwietnik i pobliskie sadzonki bakopy.
Ale ci się piękny skrętnik trafił! Bardzo mi się podobają dwukolorowe 
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagoda , ja swoje szczawiki wysadziłam z niecałych 2 paczuszek.Ale kiedy to było nie pamiętam. Donica jest spora,wysokość 18 cm a szer.20cm, teraz widzę że pokazuje się dużo młodych listków.
Weź tez duża donice albo jakis cebrzyk i wypakuj wszystkie doniczki do jednej,nie cackaj sie z nimi, zobaczysz będzie ciekawiej . A Kobea ciagle nie ma paków , natomiast te dwa ogromy na fuksji jeszcze nie pękły
Dominiko, ale radocha ,jest podobny do Silvi ale na razie nie jest to pewne bo kwiat jest mały. ocenimy jak następne pąki sie rozwiną
Weź tez duża donice albo jakis cebrzyk i wypakuj wszystkie doniczki do jednej,nie cackaj sie z nimi, zobaczysz będzie ciekawiej . A Kobea ciagle nie ma paków , natomiast te dwa ogromy na fuksji jeszcze nie pękły
Dominiko, ale radocha ,jest podobny do Silvi ale na razie nie jest to pewne bo kwiat jest mały. ocenimy jak następne pąki sie rozwiną
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O...Szczęściara ;) Masz pięknego skrętnika "Silvia". U mnie też teraz kwitnie...
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
Marylko piękny ten skrętniczek, a dzięki Justynce już nie jest NN , tylko ma piękne imię "Silvia" 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękna ta Silvia
mnie też się podobają dwukolorowe 
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ale piękny ten skrętniczek
Ja dziś dostałam listek
.Mam nadzieję,że się przyjmie i pięknie ,szybciutko rozrosnie

Ja dziś dostałam listek
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marylko-prześliczna ,,Silvia''przepiękna ,ja też taką chcę
...już idę ''myszkować'' allegro
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Marylko "Justus27" ma rację to na pewno Sylwia.
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny szczawik i skrętnik 
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
No widzisz Marylo, ty posadziłaś po prostu te szczawiki gęsto i dlatego lepiej wyglądają. Ja powsadzałam po 3 czy 4 sztuki do wcale nie takich małych doniczek i teraz kiedy te łodygi są długie to całość wygląda tak sobie. W tej dużej donicy, do której trafiły, wyglądają chyba jeszcze smętniej, no ale trudno, mam nauczkę na następny sezon, żeby je inaczej posadzić.
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
ale jemu nic nie będzie Jagodo jak go teraz przesadzisz, bardzo łatwo się regeneruje
-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Piękny gęściutki szczawik a ile ma kwiatostanów
Ale skrętnik cud , miód i malina
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;